Jump to content
whiskyforum

mange

Vanlig medlem
  • Content Count

    2,249
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

3 Neutral

Previous Fields

  • Whiskyklubb

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Ort
    Trelleborg
  1. mange

    Just nu drickes....

    Så djup att ett lageröl kom med för H*E*L*L är en lager (väldigt bra lager)
  2. mange

    Paradox Islay

    Det är två helt olika öltyper så en jämförelse mellan dessa är meningslöst. Paradoxen lirar i en helt annan division.
  3. mange

    Senaste köp...

    Paradoxen och I&G Island Cask spelar inte i samma division! Brooklyn Stouten är på 10,6% men inget man upplever som starkt när man väl njuter av denna härlighet. Detta är Öltorgets Top10-lista och alla är på 8% eller mer förutom lambicen. Slutsatser? YETI OAK AGED IMPERIAL STOUT 9,5% TROIS PISTOLES 9% DEUS BRUT DES FLANDRES CUVÉE PRESTIGE 2006 11,5% NØGNE Ø IMPERIAL STOUT 9% 3 FONTEINEN VAN SCHAERBEEKSE 6% ROCHEFORT 10 11,3% THOMAS HARDY'S ALE 2007 11,7% TRIPEL KARMELIET 2003 8% KASTEELBIER DONKER 11% XS IMPERIAL STOUT 11,6%
  4. mange

    Paradox Islay

    Till allla Ardbegnördar: Ni vet väl att Paradoxen som släpptes i lördags är lagrad på fat från Ardbeg 1991!
  5. mange

    Just nu drickes....

    Varm öl för mig är en öl som stått i solen några timmar och hur gått är det? Max källarsvalt eller nån grad plus på de tyngre pjäserna och lägre på de lättare varianterna.
  6. mange

    Just nu drickes....

    Sen har vi (eller jag) många öl smakar bättre lite kallare Black Boss Porter i glaset, hämtat direkt från källaren som just nu håller exakt 12,9 grader. Skål!
  7. mange

    Absinthe

    Klart man kan göra drinkar av det mesta men som absint duger den inte!
  8. mange

    Absinthe

    Denna duger väl knappt till detta Anses väl inte vara en riktig absint då den inte ska innehålla malört och sen tillverkas genom nån essensmix. Dåliga grejor alltså!
  9. mange

    Just nu drickes....

    Synar den med en Dead Guy Ale från Rogue!
  10. mange

    Absinthe

    Låt inte namnet på drinken eller ingredienserna avskräcka då den är just nu en favorit hos mig!
  11. mange

    Just nu drickes....

    Luftar du ölen? Hur lång tid tar det för ölens temperatur att stiga från 6-8 till 14-16 grader? Skumkronan framhäver ölets arom och skingrar sig snabbt precis efter att ölet hällts upp. Sen förutom att mycket smakämnen finns i själva skummet så skyddar ju skumkronan ölet mot till exempel syre från omgivningen. Generellt så är en bra skumkrona jag eftersrävar och vad jag vill ha sagt är att när ölet väl har hällts upp så tar det inte många minuter innan första klunken kommer. Men detta är bara mitt sätt att dricka öl En liten lathund från RateBeer. Bara rekommendationer och man får dricka sin öl vid vilken temperatur som helst. Very cold 0-4 grader: Any beer you don?t actually want to taste. Pale Lager, Malt Liquor, Canadian-style Golden Ale and Cream Ale, Low Alcohol, Canadian, American or Scandinavian-style Cider. Cold 4-7 grader: Hefeweizen, Kristalweizen, Kölsch, Premium Lager, Pilsner, Classic German Pilsner, Fruit Beer, brewpub-style Golden Ale, European Strong Lager, Berliner Weisse, Belgian White, American Dark Lager, sweetened Fruit Lambics and Gueuzes, Duvel-types Cool 8-12 grader: American Pale Ale, Amber Ale, California Common, Dunkelweizen, Sweet Stout, Stout, Dry Stout, Porter, English-style Golden Ale, unsweetened Fruit Lambics and Gueuzes, Faro, Belgian Ale, Bohemian Pilsner, Dunkel, Dortmunder/Helles, Vienna, Schwarzbier, Smoked, Altbier, Tripel, Irish Ale, French or Spanish-style Cider Cellar 12-14 grader: Bitter, Premium Bitter, Brown Ale, India Pale Ale, English Pale Ale, English Strong Ale, Old Ale, Saison, Unblended Lambic, Flemish Sour Ale, Bière de Garde, Baltic Porter, Abbey Dubbel, Belgian Strong Ale, Weizen Bock, Bock, Foreign Stout, Zwickel/Keller/Landbier, Scottish Ale, Scotch Ale, American Strong Ale, Mild, English-style Cider Warm 14-16 grader: Barley Wine, Abt/Quadrupel, Imperial Stout, Imperial/Double IPA, Doppelbock, Eisbock, Mead
  12. mange

    Absinthe

    Procenten pendlar mellan typ 45-90 och kan väl tänka mig att mellan 55-68 är vanligast. Använder alltid vatten och hur mycker beror på alkoholhalten. Fontänen ger bäst resultat om man även kör med sockerbit. Eller så kan det bli en drink: Green Death, 3-4 cl absinthe, isbitar och en burk RedBull. Kalas! En annan god drink är Sazerac, en av de äldsta drinkarna på denna jord.
  13. mange

    Just nu drickes....

    Hade mer valt källarsvalt 12-14 eller någon grad lägre angående Red Seal. Rumstemperade öl? 20-22 grader är inget för mig oavsett vilken öl det är.
  14. Jag har bara provat en enda variant av Croftengea och den kom inte från helvetet utan från SMWS. (122.1) Och den var inte hemsk och jag blev inte blind. Helt ok whirre från det destilleri som sågast mest!
  15. Så herr Nilsson nyårslöfte är: att aldrig mer hylla Arran för sina slutlagringar, att aldrig mer prova slutlagringar från till exempel Laddie, Glenmorangie, Springbank, Edradour och Longrow, att aldrig mer köpa whisky med slutlagringar (Dalwhinnie DE och Balvenie Portwood är två whisky som tidigare hamnat i Hasses kasse), att hälla ut sitt lager med DoubleWood från Balvenie. Lycka till
×
×
  • Create New...