Jump to content
whiskyforum

Tollig

Vanlig medlem
 • Content Count

  436
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

7 Neutral

About Tollig

 • Birthday 10/18/1980

Profile Information

 • Kön
  Man
 • Ort
  Ljungskile
 • Intressen
  Whisky, vin, skidåkning, ridning, min hund och min fru
 1. Bra länge sedan jag var inne på forumet, och inte mycket whisky har druckits heller, men öppnade nyligen Glenfiddich Snow Phoenix. Vanlij och toffe. Inte illa men ingen superhöjdare heller.
 2. Glenfarclas 105. Tasting notes på min blogg
 3. Bunnahabhain Darach Ùr batch #4 Inte fel, läs mer här
 4. Glenfarclas 105 på Gardemoen Taxfree. ~250 NOK för en liter var helt ok pris.
 5. Glenfarclas 105 En gammal trotjänare som håller än.
 6. Tollig

  Senaste köp

  Här följer en klassisk skrytlista på de bästa inköpen i höst. Inköpt i varierande antal, kommentarer i de fall jag smakat 1998 Chateau Angelus 1994 Cheval Blanc 2004 Chapoutier Ermitage De L'Orée 2004 Chapoutier Saint Jospeh Les Granits 2003 Chapoutier Ermitage Le Meal - går på kraft, supergod (men dyr) 1996+97+98+99 Ioppa Ghemme DOCG - superduperdeal från danmark. Sök på Carlo Merolli. 2004 Ioppa Ghemme DOCG Bricco Santa Fé 2004 Ioppa Ghemme DOCG Bricco Balsina 2001 Calabretta Etna Rosso - god och mycket prisvärd 2005 Cascina Cucco Cerrati Barolo 1995 Henriot O.D - mumma! 1999 Taittinger Comtes de Champagne - fantastisk men vänta 10 år om möjligt 2000 Aldo Conterno Barolo Granbussia 1998 Domaine Pegau Cuveé Da Capo 2007 Faiveley Chambertin Clos de Beze 2003 Georges Comtes de Vouges Bonnes Mares Mer omfattande analyser kan ni så småningom läsa på min blogg. Skriver en del om whisky också.
 7. Helt rätt angående smaken i alla fall. Clynelish smakar mest tvål, Macallan var ok och Longmorn var riktigt god och var nog den som värmde bäst också eftersom finishen var så lång.
 8. Länge sedan jag skrev något på forumet, here goes: Mörk och regnig kväll på norska kusten i höjd med lofoten. Behövde värmas upp. Longmorn-Glenlivet 1971-2004 GM 40% Macallan 1851 Inspiration OB 41,3% Clynelish DE 46% Vilken värmde bäst tror ni?
 9. Tollig

  Moulin Touchais 1959

  Omskakningen är ingen fara, men låt flaskan vila någon vecka minst innan du øppnar den, och ställ den førsiktigt upp minst ett dygn føre själva øppnandet. Har beställt vin rätt många gånger och det har aldrig varit några problem. Det är klart att är det en riktigt gammal, dålig kork så kan det läcka, men det problemet finns ju med whisky också.
 10. Importproblemet handlar väl inte om själva distansførsäljningen, utan om att varor som betalats brittisk punktskatt før alkohol på ej får säljas i annat land. Det står ju till och med på klistermärket; " for sale in the UK only". Med ett førfarande där lagret av varor hålls "in bond" dvs. førsäljaren är upplagshavare på svenska, så føreligger inte detta hinder, eftersom alkoholskatt inte är betald ännu. Saxade før øvrig føljande från tullens hemsida. Om de føljer sina egna riktlinjer är alltså det värst som kan hända att man får betala 20% extra om man helt sonika struntar i att betala alkoholskatt. Detta kräver dock samarbete från avsändaren. Får jag beställa alkoholvaror via Internet för personligt bruk från ett annat EU-land? Svar: Ja, under förutsättning att du gör en anmälan och ställer säkerhet till Skatteverket. Det ska ske innan varorna transporteras från det andra EU-landet. Vad händer om jag inte anmäler och ställer säkerhet men ändå beställer alkoholvaror via Internet? Svar: Om transporten med alkoholvarorna påträffas, beslutar Tullverket att omhänderta alkoholvarorna. Den skattskyldige påförs sedan beslut om skatt (alkoholskatt) samt ett transporttillägg som är 20 procent av alkoholskatten. Vad händer när jag har betalat in alkoholskatten? Svar: Beslutet om omhändertagande av alkoholvarorna upphävs. Den som gör anspråk på varorna (skattskyldig/mottagaren) ansvarar för att de hämtas hos Tullverket. Om du har beställt alkoholvaror inklusive transport, bör du göra upp med transportören om vem som ska hämta alkoholvarorna. Om transportören hämtar ska du ge denne en fullmakt.
 11. Trevliga bloggar. Har själv en blogg som åtminstone sporadiskt handlar om whisky. Det är rätt mycket vin och mat också. Ni hittar den på http://puteljen.blogspot.com/
 12. Tollig

  Portvin

  Vintage Port behöver alltsom oftast mer än 10 års lagring
 13. Vad kör tullen med för taktik för inom EU paket nuförtiden? Ett tag så skickade de tillbaka paketet till avsändaren. Har de något nytt system nu?
 14. För att återigen relatera till vinbranchen. Där är det mycket vanligt att man köper viner in bond, dvs utan att betala VAT eller duty (alkoholskatt). Så länge försäljaren har kvar vinerna i sin källare betalas inte dessa skatter, och om man vill kan man låta försäljaren sälja flaskorna vidare vid ett senare tillfälle. Ett liknande system borde inte vara omöjligt att implementera även för whiskyförsäljare.
×
×
 • Create New...