Jump to content
whiskyforum

Sherry&Smoke

Vanlig medlem
  • Posts

    957
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    4

Posts posted by Sherry&Smoke

  1. Smakade på två samples som stått ett tag och jag har glömt vilka som skickade dem, men båda var fina.

     

    Glen Ord Manager's Dram 16yo 66.2% - Jösses vilken mäktig dram. Glen Ord kan vara riktigt bra och detta var nog den bästa jag smakat därifrån även om jag minns 30yo som grym också. Jag gillade även 25yo som var lite i samma stil, men mer beskedlig. Undrar just hur RM -74, som står oöppnad i garderoben är?

     

    Ardbeg Auriverdes 49.9% - Först ganska vass, grön och nyekig, men med luftning och några droppar vatten måste jag säga att detta släpp var ett av de bättre på senare tid.

  2. Prövade precis Glendronach Cask Strength batch 1, 2 och 3 head to head. Har inte haft tillfälle att testa någon av dem tidigare.

    Riktigt bra doft på första, men även tredje. Samtliga lyfter doftmässigt med lite vatten. Tyvärr får jag det inte riktigt att rocka smakmässigt. Den peppriga nötigheten som jag tycker sänker vanliga 15-åringen från suverän till bara mycket bra finns även i CS, men ännu mer. Jag kan förstå att de som älskar 15-åringen också tycker att Cask Strength är grym. Första batchen är fortfarande riktigt bra whisky och landar ikväll på typ 87p, tredje batchen är näst bäst på 84p och andra batchen inte mer än 82p. Ganska stor skillnad i betyg, men stilen är rätt lika. Det är bara doserna av det som sänker respektive höjer (t.ex. fruktighet) som skiljer sig åt.

     

    Vad tycker ni andra som testat dessa tre batcher?

     

    Tack Peter för samples!

    • Like 1
  3. Tack! Då vet jag.. Är det någon som har erfarenhet av anCnoc 16? Funderar på att inhandla en flaska! 46% .. Not chill-filtered or coloured.. Kan kanske vara något!

    En trevlig whisky, särskilt på sommaren. Helt lagrad på bourbonfat med mycket citrus, äpple och vanilj i doften. I smaken finns en kryddig beska och fortfarande mycket citrus, nästan "läskande" eftersmak. Mycket rena smaker och karaktär från destillatet.

  4. Handlade där förut och var mycket nöjd, men fick för en tid sen en felleverans som de inte ville göra något åt trots flera påstötningar. Egentligen var det en småsak, men jag tycker rätt ska vara rätt och har tjurskalligt bestämt mig för att inte handla där mer.

  5. Ikväll blev det haggis hos goda vänner och eftersom den sinnessjukt prissatta PE 13th släpps i morgon på systembolaget passade vi på att dela på några samples som jag haft på hyllan.

     

    PE 2nd

    PE 3rd

    PE 5th

    PE 6th

    PE 7th

    PE 8th

    PE 9th

    PE 10th

    PE 11th

     

    Underhållande och bra whisky allihop, men 3rd, 7th och 8th var klart sämre ikväll och nådde inte upp till 90-strecket.

    De tre bästa var 2nd, 9th och 11th på 91-92p tätt jagad av 10th.

     

    Sammanfattningsvis en mycket bra onsdagskväll i november.

     

    Tack till alla som bidragit med samples!

    • Like 2
  6. Spontanköpte tidigare ikväll följande flaska som jag varit sugen på länge till "rätt" pris.

     

    Mortlach 21 year G&M Cask Refill sherry butt 3646 63,8 %

     

    Kommer som sampleserbjudande efter lön smile.png

    Jag tar gärna ett sample. Jag var väldigt nära att knipa en flaska av denna förra gången det låg en uppe på Lion's, men den som ligger uppe nu är tyvärr rejält mycket dyrare :-(

×
×
  • Create New...