Jump to content
whiskyforum

IKB

Vanlig medlem
 • Content Count

  35
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by IKB

 1. IKB

  fenolhalter

  Frågan har säkert ställts förut men jag ställer den igen i såna fall. För några år sedan var ju Octomore och Supernova två rökbomber. Vilka av SBs malter har högst fenolhalt av de som finns idag? Andra inköpsställen med en rimlig chans att hitta dem?
 2. http://www.obasen.nu/runoway/ sök på Valbos nationella så ser man att det varit orienteringstävling på Mackmyra
 3. Arran Machrie Moor OB Glen Keith 20yo SMoS
 4. En Port Askaig 17yo. Riktigt behaglig om ni frågar mig.
 5. IKB

  Portvin

  Tackar för detta. Den får nog ligga ett tag till då.
 6. IKB

  Portvin

  Den heter Real Cavelha 2000 Vintage Port, köpt nere i Dourodalen (Pinhao) Som en icke portkännare så var den exklusiv men Du kanske kan upplysa mig
 7. IKB

  Portvin

  Köpte en årgångsflaska för ett antal år sedan. Är det någon som vet hur länge man normalt kan lagra en sån?
 8. Om jag vill handla nåt på SB (inkl. beställningssortimentet) och kan sträcka mig till prisintervallet mellan 2000 och 3000, vad rekommenderas då. Jag menar för en flaska alltså. Jag har inga smakpreferenser i detta fall.
 9. Isle of Jura Prophecy Inte helt tokig för den pengen:shock3:
 10. IKB

  Nikka Coffey malt

  Nej, det är inte den. Det är inte grain utan malt i en coffey still. 55%, 12yo, bottle 2895/3027 resten av informationen är på japanska
 11. Jag köpte en Nikka Coffey Malt i somras. Jag läste att Jim Murrey gillar den men å andra sidan vet jag att många här inte gillar Jim Murrey. Jag står i valet och kvalet att öppna den eller spara den till nåt ärorikare tillfälle. Någon som kan ge mig en synpunkt på om den var ett bra köp??
 12. IKB

  Dansk malt

  Jag såg i malt whisky year bokk att det fanns tre destillerier i Danmark. Jag och en kompis hade tänkt åka runt och titta på dem. Är det nån som varit där och kan säga om det är värt besväret? Har någon provat whiskyn - köpvärd eller ej?
 13. Den regeln känner jag till. Däremot vet jag inte varför man "skall"göra det. Kan Du förklara?
 14. Om man häller upp en exklusiv dram i ett glas så brukar det tyvärr bli ganska lite i glaset. Hur fort avdunstar alkoholen? Om man inte har lock på glaset så är ju kontaktytan mot luften ganska stor. Blir den förstörd om man vill smutta på den hela kvällen? Sökte på avdunstning men jag hittade inget
 15. Vad har man en Quaich till? Har ni det?
 16. Håller med Smokeonthewater men jag hade tagit en något yngre Glenfarclas (15 el. 17) och skippat bourbon till förmån för en Longmorn (15?) eller varför inte ännu mer godis - Nectar d'Or (Glenmorangie).
 17. Köpte en sån åt min kollega på jobbet. Har inte provat den själv men han var oerhört nöjd, även om han inte är någon expert.
 18. Jag provade Aberlour abunadh batch 19 och Talisker 18. Det blev inte alls bra. Provade 50/50, kanske hade det passat bättre i annan blandning men jag har inte velat prova mer.
 19. Vad har ni för uppfattning om destilleriet i allmänhet (Arran)?
 20. Tänkte ge en kompis lite tips om start till en samling. Vem ger 'mest' wirre för pengarna? Kanske beroende på typ. Rökigt? Slutlagrat? Maltigt?
 21. Är lite nyfiken på låglandsdestillerierna. Det finns ju inte så många kvar men det fanns ju fler förr. Rosebank har man ju hört talas om men har bara ett vagt minne av en F&F (kan det stämma) för rätt länge sedan. Om man vill spendera högst 1000 kr, vad rekommenderas att köpa då, om man skall ha en Lowland?
 22. Jag har varit på en del provningar där det smugits in en "bastard" i startfältet. Det jag undrar över är hur ni ser på detta. Var och en av oss har väl en uppfattning om hur en god malt skall smaka men om det dyker upp en single grain, lagrad rom eller något annat så matchar ju inte en sån förväntningarna. Jag har t.ex. aldrig lärt mig hur en bra grain skall smaka så under en provning så faller ju den bort, eftersom det är single malt som är referensramen. Kan det vara så att jag sorterar bort guld eftersom jag letar efter diamanter. Om provningsledaren hade hällt upp fem stycken grain - hade den grain som mest påmint om single malt vunnit då? Speciellt om den haft en antydan till rök (...och det stått Ardbeg på flaskan) Tänk er att en ko ställer upp på startfältet bland hästarna på Solvalla - den kan ju vara jättesnabb men den slår knappast någon av hästarna. Om det å andra sidan är mjölkproduktion som man tävlar i så blir utgången en annan. Drumguish är en hemsk malt (smakar Tequila enligt mig) men om man har en Tequilaprovning hade jag nog gillat den bäst. Hur tänker ni? mvh Malte
 23. Whisky med cigarrer - då tror jag att en Dalmore cigar malt eller liknande är en bra start. Jag gillar inte cigar själv men det borde passa. Jag tror för övrigta att cigarrerna borde komma senare på kvällen. Dessutom så tror jag att Det inte skal blkandas för friskt. Efter ett par finamalt så försvinner den absoluta njutningen. Ingen vet varför men jag tror att det beror på %. Håll dig till ett par av var slag, är min rekommendation. Lagavulin 16 - vanlig och bra rökig Ardbeg Uigedeal - rökigt och sött Talisker 18 - lagom rökig Highland park, äldre än 16 - på något vis neutral eller lite av allt, hur man nu vil se det Glenfarclas 15 eller 17 - sherry Mortlach - sherry Det var några av mina förslag, take it or drink it
 24. En superfråga... Talsiker 18 - the best Glenfarclas 15 Mortlach F&F - även om man inte hittar den längre så något liknande får duga Dalmore 12 - jag är galen i maltigheten men den är också svår att hitta Aberlour a'bunadh Jag vet att det saknas rökiga men de är goda
×
×
 • Create New...