Jump to content
whiskyforum

H W

Vanlig medlem
 • Content Count

  737
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by H W

 1. Tack för alla svar och förslag! Anledningen med WA var att slippa hantering av allt för många paket. Jag funderar ett tag på detta. Kanske kommer det upp en lista här snart.
 2. Närmare 200 view's och ingen vet hur man skickar ett större parti. Det kanske inte ens är möjligt. Finns det fraktbolag som kan hantera flera små kartonger då? Tack på förhand.
 3. Kan någon vänlig själ berätta hur man enklast får ned 30+ flaskor till WA? Finns det något fraktföretag som kan skicka en pall eller större kartong, försäkrat med vetskap av att det är whisky de fraktar? Vad kan det i så fall kosta på ett ungefär? En resa med bil fram och tillbaka är inte heller gratis så jag hoppas kunna leja bort frakten om det går.
 4. Tack Lasse! Du har säkert helt rätt angående året. Jag hittade både 1931 och 1988 på webben och trodde inte de stängt så tidigt. I vilket fall har de nog inte kört sedan 1931.
 5. Hemma igen från resan och har hunnit ramla tillbaka i vanliga gängor igen. Tyvärr hann vi inte med någon tur på Balvenie. Fredagen var fullbokad och sedan hade de stängt lördag-söndag. Vi gick tur på Talisker (bedrövligt), Glenfarclas (riktigt bra), Glen Grant (ganska bra) och Glenfiddich (bättre än väntat). Något jag vill tipsa om man är i Dufftown och vill ha en paus i whisky-världen är North East Falconry Visitors Centre. Det ligger ca 17 km österut och är en uppvisning med rovfåglar och ugglor. Vi besökte Inverness, Skye och Dufftown den här gången: http://www.fiskeofoto.se/2013/08/2013-08-07-musik-natur-o-whisky
 6. Tack! Ska kolla upp vad de har att erbjuda och om vi är i närheten. Nä, Glen Grant är väl inte känt som en höjdar-whisky. Har iofs provat en G&M från -58 som var mycket trevlig. Strathisla besökte jag enbart för byggnaderna. Inte för provsmakning av 12-åringen och ett par Chivas Härligt! Vi ska i närheten av Huntly. Finns det plats kvar i väskan ska jag kolla in affären.
 7. Trevlig läsning! Den killen verkar mer än nöjd med sitt besök. Ska definitivt besöka dem.
 8. Tack för alla svar/tips! Balvenie får ett besök. Gick med I WH24 nu så lite provsmakning hoppas jag på. Glenlivet är alltså bra om man hinner med den långa turen annars kan man lika gärna ta Glenfiddich.... Iofs har jag nyckeln att prova på livet och det kan också locka. Någon som varit på Glen Grant? Det ser trevligt ut att besöka med sin park att ströva runt i.
 9. Lagga DE 91 har gett ifrån sig de sista dropparna. Det görs för få av dessa DE'n. Min sista Lagga DE
 10. Har en resa på gång till Skottland. 4 dagar i Inverness, 4 på Skye och 4 i Dufftown. De två första är bokade men i Dufftown är det bara bokat ett besök på Huntly Falconry Centre. Vilka destillerier ska jag absolut inte missa? Det finns så många så det är svårt att bestämma sig. Det enda jag vet jag ska till är Aberlour och Glen Grant. Stora fabriker tycker jag inte är lika kul men vilken av Glenfiddich och Glenlivet är att föredra? Bil finns så det lär bli besök i alla vädersträck. Tack på förhand!
 11. Ouch! Det danska priset såg inget trevligt ut. Hoppas SB får till ett bättre.
 12. Aj då, blir det 5 över så är jag intresserad.
 13. Jag har ännu inte blivit bortglömd i något lagerhus. Inlåst över natten och ensam kunna botanisera bland faten vore något. Jag kan också tänka mig att ta på mig pryo-skylten och bara gå runt och mysa.
 14. Jag vet inte hur det ser ut med bussar men ett besök vid Finlaggan rekomenderas, Lord of the Isles. På vägen dit finns ett micro-bryggeri och det gamla väveriet som gjort kläder till Bravehart och Rob Roy bla.
 15. Gör en resa till Skottland. Att gå runt på destillerier och smakning efteråt blir något annat har jag märkt. En som tidigare "spottade i glaset" har lärt sig dricka whisky på detta vis och tar nu gärna en om den inte är för rökig.
 16. £110 + frakt. Frakten låg väl på en £20 ungefär.
 17. Ska du behålla flaskan ett tag så står den skydda från eventuellt solljus i lådan/röret. Ska den drickas snart så behövs ju ingen förpackning. Vissa förpackningar har affektionsvärde och dessa kan jag spara.
 18. Aberlour, Runrig - Edinburgh Castle, 12 Yo hittade hem
 19. H W

  Sökes

  Fick tag på en genom Whiskybase....
 20. Hämtade hem ett paket igår innehållande: Highland Park, Runrig - Live at Scone, 1987-2009, 22 Yo, 51,4%, DT Macallan, Runrig - Beat the dram, 1987-2007, 20 Yo, 46%, DT Benromach 10 Yo, OB
 21. Visst skulle det sitta fint med en Bowmore från 1957 men priset känns löjligt. Vem betalar £100.000? Ja, det ger väl sig och flaskorna tar säkert slut. 2 till auktion, 2 behåller Bowmore och 8 st kommer att säljas på destilleriet. Fyll sparbössan snabbt.... Någon som känner sig manad att sampla? Jag kan ta 1 ml. http://www.bowmore.com/news/something-magical-unveiled/
 22. H W

  Sökes

  Söker en Aberlour 12 Yo Runrig Edinburgh Castle Whiskey Någon som har en att sälja eller vet var den går att få tag på?
 23. Trevligt med något att se fram mot. Hoppas ni besöker Benromach. Det var för mig en ny upplevelse och bland de bättre jag besökt. Vi hade en herre från Irland(?) som guidade oss runt. Han berättade med inlevelse och mycket humor och det var en trevlig rundvandring även fast den var basic.
×
×
 • Create New...