Jump to content
whiskyforum

Jenz Rönnow

Admin
 • Content Count

  6,661
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Jenz Rönnow

Previous Fields

 • Whiskyklubb
  WSS

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.whiskyforum.se
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Kön
  Man
 • Ort
  Trelleborg
 • Intressen
  Whisky

Recent Profile Visitors

9,075 profile views
 1. Njea, det skall inte vara två parallella forum, en vidaresändning fallerar från gamla forumet, och det är f.whiskyforum.se som gäller. Försöker få rätt på vidaresändningen.
 2. Skall kolla på det. Maila till support adressen på whiskyforum från den e-post kontot är registrerat på.
 3. Snabbare än så här blir nog svårt att trixa till det. Hoppas det funkar för er.
 4. Som ett första steg är nu databasen flyttad, men det verkar ha minimal påverkan. Skall fortsätta med att prova flytta forumdelen till ny server.
 5. Ja nu skulle jag kunna skriva en hel del om vilken kompetens som krävs för den aktuella uppsättningen av forumet, men avstår från detta. Det är tyvärr inte så enkelt som att "anlita en kompetent datapartner" för att få rätt på prestandaproblemen. Problemet ligger i att den uppgraderade versionen av forumet inte fungerar speciellt snabbt på nuvarande serverplattform, vilket innebär ett plattformsbyte med en hel del komplexa beroenden som skall brytas eller dirigeras om. Det finns en hel del Google indexeringar med höga rankningar att ta hänsyn till så förändringarna är något som måste göras med fingertoppskänsla. Skall man se helt kommersiellt på det hela så innebär ett års VIP-medlemskap ersättning för ca 12 minuters arbete. De initiala förändringar som behöver göras kanske tar 6-12 timmar att genomföra. Efterföljande arbete kommer troligen att ta minst lika mycket till. Sen tillkommer hosting av sajten vilket är flera tusen om året. Jag driver whiskyforum och har alltid gjort det på ideell basis med endast en liten ekonomisk hjälp från VIP medlemskapen (men än så uppskattad). Så det är inte så att jag håvar in en massa pengar på VIP medlemskap och sitter på Bahamas och vältrar mig i en solstol, om någon nu fått för sig det. Tyvärr har jag inte lika mycket "fritid" att lägga på forumet som jag kunde i början, då jag nu har en hel del andra förpliktelser att ta hänsyn till. Det går att lägga ner hur mycket tid som helst på ett sådant här projekt, men någon stans skall det också gå att motivera - både för mig själv och för min familj, om man ser till utfallet - ROI. Med detta sagt så har jag lite idéer hur jag skall kunna få forumet snabbare, men det kräver en del testande för att se om det blir en prestandaförbättring eller inte, och det kommer att ta lite tid att genomföra detta. Jag har inte glömt bort forumet, och det kommer förbättringar. Keep calm och drick en whisky!
 6. Har för mig att MoM fixar det med alkoholskatten automatiskt, precis som The Whisky Exchange gör.
 7. För värdering så sök efter din flaska här: https://whiskyauction.com/ Se under "Results Database".
 8. Märks det någon skillnad nu? Har tweakat på prestandan lite...
 9. Rättigheterna är justerade nu, något blev inte som det skulle under uppgraderingen helt enkelt
 10. Jag upplever det inte så segt som det beskrivs. Är det fortfarande ett problem?
 11. Hej på er alla! Jag har nu uppdaterat programvaran för forumet till den senaste versionen, och en del saker är fortfarande inte helt klara. Men förhoppningsvis är denna versionen lite bättre än den gamla och mer anpassad till dagens webbläsare och webbtekniker.
 12. Jag hade också valt Lagavulin
×
×
 • Create New...