Jump to content
whiskyforum

majo

Vanlig medlem
 • Content Count

  102
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

9 Neutral

About majo

 • Birthday 10/31/1977

Previous Fields

 • Whiskyklubb
  Avesta Whiskysällskap

Contact Methods

 • Website URL
  http://mattesvatten.blogspot.com/
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Kön
  Man
 • Ort
  Avesta
 • Intressen
  Min Familj, löpning, god mat och olika maltiga Drams
 1. Jag laddade också, men tyvärr. Drickan var god iallafall http://mattesvatten.blogspot.se/2013/05/dram.html?m=1
 2. Tack för alla tips. Tyvärr blev det bara drygt 1,5 timmar i Dublin. Varav endast 15-20 minuter på Celtic whiskeyshop. Gravitybar han jag också med (Dock stressigt), då den var med i planeringen en av kvällarna mer info..
 3. Tjena. Har nu fixat en mobiltelefon-vänlig version av mattesvatten som underlättar om man vill kika in från telefonen. Glöm inte att skicka tips, ideér och kritik. mattesvatten@gmail.com /Matte
 4. Kollar en sista gång innan jag åker dit. Någon som har någon aning alls?
 5. Är det någon som vet något om utbudet på Flygplatsen i Toulouse. Undrar även om någon varit i Caddillac, och om det finns något av (whisky) intresse där? Om man inte hittar något alls av intresse, får man då handla whisky när man mellanlandar (Amsterdam)?
 6. Doft-Inspiration Smak-Inspiration Lätt, tung, frisk, stickande, frukt, torkad frukt, blommig, Lätt, sval, len, mild, medelfyllig, rund, balanserad, fyllig, nötig, jordig, kryddig, sherry, vanilj, gräs, kanel, kraftig, tung, vattning, oljig sträv, sälta, sötma, syrlig, beska, citrus, hav, karamell, honung, ljung, choklad, smör, frukt, karamell, kryddig, jord, citrus, russin, aprikos, mossa, hasselnöt, lakrits, kola, rökig, medicinal, torv, päron, äpple, nougat, gräs, örter, sirap, trä, kåda, tjära, tång, gummi, tobak, bränt, m.m smör, vingummi, marsipan, kokos m.m Detta är några. Fyll gärna på. Hämtade från min sida.
 7. Men mycket godare i whiskyn
 8. Så här är det. Jag har blivit lite svag för sherryfats-lagrad whisky. För ett par månader sedan hoppade jag på ett fatprojekt, som innebar att vi köpte Sherry från Systemet, som har legat i 3 månader på ett 30liters Mackmyra-fat. Jag fick hem en liter av Sherryn, efter att fatet tömts på sherry och ersatts av Rådestillat. När jag fick sherryn, så provade jag att blanda i lite sherry i min Glenlivet Nadurra och i en Bowmore Cask strength. (givetvis i sampleflaskor) Blandade ca 80/20 (20 sherry) Sitter i detta nu och provar den. Måste säga att det blivit en bra ?whisky? eller vad den nu borde heta? Alkoholhalten understiger troligen inte 40% så det är ingen likör. En annan fundering jag har är om man medvetet låter lite sherry vara kvar i tunnorna när man fyller dem med råsprit, för att få lite mer sherry-karaktär?
 9. Tack för info. Kanon. Då blev det 4st "måsten". Ska dit v.9. Vet någon hur det är med generella öppettider ex på lördagar och söndagar, och stängning på vardagar?
 10. Är uppgifterna i denna tråd fortfarande aktuella, eller är det något som ska tas bort eller läggas till? Vilken/Vilka 2 butiker är bäst enligt dig?
 11. Perfekt. Blir nog att beställa några st. Har någon beställt därifrån, är de bra?
 12. Hur små whiskyglas finns det? Jag skulle vilja ha några små tulpanformade glas, som man ka ha med sig när man reser etc. utan att de får ta för stor plats. Min grundtanke är att de ska få plats i min sampleväska tillsammans med några Sample. Ex 3 glas + 3 sample. Är det någon där ute som har sett om det finns?
 13. majo

  Bara nyfiken

  Härligt. Är det något värde för någon? Eller ska jag kasta dem (Ska spara 2st) Finns 8st.
×
×
 • Create New...