Jump to content
whiskyforum

kungdom

Vanlig medlem
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

kungdom last won the day on April 1 2015

kungdom had the most liked content!

Community Reputation

5 Neutral

About kungdom

 • Birthday 11/05/1991

Profile Information

 • Kön
  Man
 • Ort
  Linköping
 • Intressen
  film, läsa, fotografering, fiske, whisky
 1. Jag läser det mesta ni skriver här på forumet, ett stort nöje varje dag de senaste, säkert 7 åren. Men har typ aldrig skrivit något. Lite av oro att jag inte har kunskap nog, trots att jag sätt hur vänliga ni alla är, och vet att jag skulle blivit mycket välkommen. Jag har helt enkelt alltid trivts med att bara läsa. Jag började med whisky väldigt tidigt, blott 15 år gammal, men på ett väldigt seriöst sätt och har aldrig någonsin haft annat än full respekt för vad jag druckit. Morsan hjälpte mig med min första Laphroaig 10, (20cl) eftersom hon förstod min passion för whisky trots åldern. Och 2 år senare 17 år gammal fick brorsan hjälpa mig med Yamazaki sherry cask genom SB. Jag är 23 idag, och pluggar fortfarande så jag har aldrig haft mycket utrymme för whisky i budgeten tyvärr så jag har olyckligt nog inget brett referensförråd. Så detta har i sin tur lett till att jag inte lyckats utöka min personliga kunskap så mycket som jag önskar. Jag ställer mig emot NAS just eftersom jag också anser att detta är ett fegt sätt att mörka innehållet för egen vinst och att inte alls fortsätta i den kärleksfulla passion för whisky som jag tror att de själva uppfostrats hos. Istället för att ge ut NAS utgåvor till tokhöga prislappar som kanske bara köps av ihärdiga samlare, vore det inte roligare att med kvalité våga stå för sin egen dryck och sätta priset därefter och dela sin skapelse med världens whiskyfränder. Och ta åt sig kritiken. Lyssna på folket som ni faktiskt skapar whiskyn för! På bara mina ca 8 år tycker jag att whiskyvärlden har hunnit förvandlats ganska mycket, främst prislappen har ju dundrat i skyarna. Men det finns fortfarande de gömde skatterna här och där och det kliar i mig något fruktansvärt att lyckas käna en extra peng så att jag hinner knipa åtminstone ett exemplar innan de är slut eller inte längre är inom räckhåll för min plånbok. Känns fruktansvärt tråkigt att behöva inse att jag kanske aldrig kommer kunna ha råd med en Karauizawa eller Ardbeg från 70talet eller tidigare/senare Min åsikt är att Stå för vad ni skapar och ge oss all information, och som Kjell skriver, Är eran whisky god, så kommer den säljas. Och alla är glada.
 2. kungdom

  Amiata Contessa

  Hej, är det någon som sitter på någon flaska Contessa? Drack den för ett par år sedan och den var fantastisk. Sen tog den slut, och jag har varit i kontakt med Galatea men de kunde tyvärr inte hjälpa mig.
 3. Jag tänkte dra mot Islay så snart som möjligt, men jag reser tyvärr med en väldigt stram budget - 5000:- Det enda jag egentligen är ute efter är att koppla av under några dagar. Men en inbiten whiskyälskare som man är, vill jag göra det med whisky som titel. Den här vistelsen är jag bara ute efter att äta gott och dricka whisky. finns pengar över för destilleribesök är det bara ett plus. Kanske även komma över en flaska. Även en dagsutflykt till Jura är jag intresserad av. Jag söker tips på billiga boendealternativ, och egentligen alla tips jag kan få angående vad som helst. En övergripande fråga: Borde jag istället åka när jag har större budget? Det kan vara jag som är sämst på att googla, men jag hittar inte mycket vettig information ärligt talat. Jag hoppas ni kan hjälpa mig! tack!
 4. Tjena, Är det någon som har erfarenhet av denna: http://www.scottssel...ld-p-16270.html ? på systembolaget har de satt åldern på 27, men antar att det är ett enkelt stavfel eftersom artikelnumret är detsamma. Annars tar jag gärna emot heta tips på annat. ribban ligger runt tusenlappen, det måste dock vara på bolaget tyvärr. grymt tacksam för hjälp!
 5. tjena! jag är väldigt nyfiken på om ni vet nåt om kändisarnas fovoritwhisky? just märket och åldern är jag intresserad av, inte om det är single malt, rye, blended osv. Ett exempel är, och som är det enda jag känner till: Anders Fridén, sångare i vårt svenska metalband IN FLAMES, han är whiskysamlare, och hans favorit är bunnahabhain, vet inte vilken ålder. förstår även att detta inte kan vara lätt att veta, tänkte bara om ni fått nys om liknande osv
 6. Hur är Auchentoshan Three wood? kan någon förklara lite utförligt? Har namnet något med smaken att göra? just "wood"
 7. hade tänkt mig en femhundring kanske, men ska ju till tyskland om ett par veckor, blir ju billigare där. Har tänkt mig att komma hem med lite flaskor. Vad rekomenderar ni för whisky då? skriv gärna de 5 bästa ni vet med prisklassen runt 500 kr
 8. tja! äre bra? skönt och höra! Jag letar efter en whisky, (förutom Ardbeg, eftersom jag redan innehaver en sådan) som är riktigt "stark" så att säga, det ska verkligen kännas i halsen när man dricker den, älskar den kännslan! jag läste omkring på internet och i böcker för flera månader sedan om samma sak, den whisky som enligt böcker stämde in på min beskrivning var: Jack Daniel's old NO.7 brand. Köpte den, den är god och eldig som det stod, men dock inte det jag strävade efter. Jag är varken erfaren eller kan mycket om de olika whiskymärkena, så jag frågar er gott folk, Vilken whisky är jag ute efter?
×
×
 • Create New...