Jump to content
whiskyforum

tauril

Vanlig medlem
 • Content Count

  67
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

Previous Fields

 • Whiskyklubb
  Peat.se

Contact Methods

 • Website URL
  http://peat.se

Profile Information

 • Kön
  Man
 1. Jag håller nog inte med om att hög ålder skulle var ett attribut som gav bättre resultat. När det gäller Ardbegs utgåvor tycker jag att många av de yngre utgåvorna är betydligt mer intressanta, kanske främst för att torven inte hunnit rundas av. Exempelvis tycker jag att Rollercoaster är helt fenomenal, något jag inte var lika övertygat om första gången jag provade. Snarare än äldre utgåvor skulle jag uppskatta tydligare angivelse av åldrar och typer av fat som blandats, men det kommer nog inte att hända. Jag har redan provat Auriverdes och tycker att det finns flertalet bättre utgåvor bland destilleriets tidigare utgåvor, men jag tror definitivt att de flesta som köper ett exemplar kommer få den upplevelse de förväntar sig.
 2. Det kommer fyllas på, det var inte samtliga 7000 flaskor som släpptes i lördags.
 3. I och med en kommentar till inlägget är det bekräftat från ytterligare en källa, men eftersom båda källorna uppgav att det stod på 4:e plats i kö så funderar jag på om de faktiskt var i samma butik eller om det hände på flera ställen samtidigt. Det är två olika personer som ligger bakom utlåtandena, kan jag intyga.
 4. I mitt tycke hör den till det bättre från Ardbeg, men är många utgåvor som tjivas om att få förstaplatsen. Vilken som är bäst kan jag nog inte avgöra utan att prova samtliga parallellt. Här är mitt omdöme.
 5. Den är faktiskt riktigt bra, även om den kanske inte kan mäta sig med exempelvis Corryvreckan. Vi provade den i början av veckan.
 6. Vi provade de första Moment-utgåvorna på STHLM beer & whisky, och en senare utgåva förra hösten på samma tillställning utan att bli överdrivet imponerade. Samtidigt inser jag i efterhand att utgåvorna konkurrerade med whisky som spelade i en annan liga om uppmärksamhet just de dagarna. Det kanske är dags att prova Moment igen..
 7. Nu har vi hunnit med att prova utgåvan och tycker att den presterar väl över det vi smakat tidigare från Mackmyra. Är det någon annan som provat Special 08 Handplockat? Det är alltid intressant att höra hur de nya svenska utgåvorna tas emot bland de mer inbitna whiskyrävarna.
 8. Jag kan rekommendera att bo på The Ardshiel, deras whiskybar är riktigt välfylld med spännande utgåvor, främst från området förstås.
 9. Får man fråga vilken utgåva du håller högst på Bowmores lista? Själv håller jag Laimrig högt, även om jag bara smakat den andra utgåvan. Jag måste anta att Bowmore hör till dina favoriter, helt baserat på din avatar här på forumet. Är det en 18-åring som står uppställd mot destilleriets hamn?
 10. Glenfarclas Heritage är riktigt bra (för sitt pris). Om du inte provat Glenfarclas tycker iofs att man borde köpa Glenfarclas 12 också.
 11. Är det någon som provat 4.2? Vi provade 4.1 nyligen, och det skulle vara intressant att höra någon som provat båda för att jämföra.
 12. Det vore ju faktiskt trevligt att jämföra dem med varandra. Spontant gissar jag att det faktiskt är Feis Ile 2009 som hamnar högst på min privata betyglista, dels på grund av åldern och dels på grund av den spännande blandningen av fattyperna. Eftersom jag är svag för vinfatlagringar, som jag tycker Bowmore lyckas bra med tror jag även på åttaåringen. Skall man krypa till korset är de ju inte dåliga på sherryfat heller, men jag misstänker att sjuåringen bara är en blek kopia av Laimrig. Vad säger ni som provat dem? Det verkar för övrigt som om den senare utgåvan är en blandning av de tidigare tre, konceptmässigt.
 13. Senaste provade flaskan är en Bowmore Feis ile 2009, som plockades upp i destillerishopen på Islay, och eventuellt fortfarande finns kvar för dem som åker över för att besöka ön. Totalt 900 flaskor innehåller batchen som lagrats på sherry, bourbon och vinfat minst 9 år. Det är en riktigt spännande utgåva som nästan når upp till högt satta förväntningarna utmejslade av Bowmore Laimrig och Tempest. http://peat.se/2012/...hisky-festival/ Någon annan som provat Bowmores Festival-utgåva från 2009?
 14. Det verkar som om Glenfiddich Snow Phoenix inte bara är slut på systembolaget, utan nu även hos Master of Malt. Vi valde ändå att prioritera whiskyn med en utvärdering eftersom den är så sjukt spännande: http://peat.se/2011/...h-snow-phoenix/ Är det någon annan som provat att dra ur korken?
 15. För dem som tidigare missat den så finns nu Port Charlotte PC8 faktiskt både på hyllorna och i beställningssortimentet, men under olika rubriker när man söker på hemsidan. Det är dock samma utgåva, så välj den billigare flaskan som står ute i butikerna. Vi provade den officiellt igår: http://peat.se/2011/12/05/port-charlotte-ar-islays-spjutspetswhisky/ Det har även släppts en liten upplaga (6000 flaskor) av nya PC9, som är den sista intruduktionsutgåvan innan Bruichladdich målsättning i en standardutgåva på 10 år uppfylls.
×
×
 • Create New...