Jump to content
whiskyforum

MacLeod

Vanlig medlem
 • Content Count

  141
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

MacLeod last won the day on June 21 2018

MacLeod had the most liked content!

Community Reputation

17 Bra

About MacLeod

 • Birthday February 4

Previous Fields

 • Whiskyklubb
  ÅWV - Åhmula Whisky Vänner

Profile Information

 • Kön
  Man
 • Ort
  Åmål
 • Intressen
  Whisky sedan ca 35 år tillbaka.
  Läsa böcker, mest deckare och förkovring inom whiskyområdet, resor (inte bara till destillerier, har varit på ett 80-tal)
 1. Ser att Lazze svarat nyss, jag skrev för flera timmar sedan, men glömde trycka på skicka-knappen 😊
 2. Vi var där för tre, fyra år sedan, kommer inte ihåg exakt när (har varit på 80+ destillerier), men eftersom vi sett en mängd destillerier på turer, så gick vi aldrig turen utan stannade i besökscentret. Var endast inne och fotade pannorna, tog fem minuter. I butiken/besökscentret fanns det ett stort antal whiskies att prova och ett stort antal att köpa. Kvinnan, som var i 30-35-årsåldern var både påläst, duktig och mycket trevlig. Vi kom nog dit bakvägen, för vi körde en lång slingrig väg, men jag tror att det finns en mer "officiell" väg dit. Balblair fanns tidigare, genom Berntson Brands på systembolaget, men de håller på att leta efter ny distributör, så passa på när du ändå är där. Jag vet inte om detta är till någon hjälp? Men hoppas du tycker det är värt "besväret" att åka dit.
 3. Om du lägger ut på en utländsk Ebay-sida kan du sälja utan problem, dock får du inte sälja till någon som bor i Sverige, det är endast Systembolaget som får sälja hela och oöppnade flaskor i vårt kära konungarike.
 4. Till Sverige får man i princip ta med hur mycket som helst från ett annat EU-land, tror det är max 10 liter starksprit, 20 liter starkvin, 90 liter vin och 110 liter öl, men om man ska ha en stor fest är det inte några problem med större kvantiteter. Tullen tar dig inte för hur mycket du har med dig, utan för eventuell överlast. Tror det är samma inom hela EU, men det ska nog mycket till för att tyska tullen ska gå igenom din bil
 5. Jag har själv inte varit där, men jag vet att det är flera från forumet som varit därnere. Jag tycker du ska försöka få tag på Magnus Fagerström (han bor utanför Helsingborg) och fråga honom, han har varit där vid flera tillfällen och har även anordnat resor dit.
 6. Ooops, såg inte förrän nu att tråden var från 2016
 7. Måste erkänna att jag aldrig hört talas om Bache Gabrielsen cognac, men ser att vårt kära systembolag har ett antal olika. Njuter själv ibland en god cognac, så min fråga till dig är; Hur är den som du köpte, har du några smaknoter?
 8. Här har jag köpt mina urglas http://www.heraco.se/groups.aspx?arID=4&gID=5760&filter=S , har köpt några hundra så jag har till mina provningar. Vis av skadan vet jag att det alltid brukar gå sönder något eller några nästan vid varje provning.
 9. Det är väldigt beroende på olika saker, tid på dygnet, inne eller ute, solsken eller regn osv, men generellt sett tar jag gärna och njuter av en Speyside med sin fruktighet och elegans. Gärna en anCnoc, Balblair, Balvenie eller liknande. Annars håller jag med Lazze!!!
 10. Kom hem från Skottland igår, efter 12 dagars resa. Vi var bland annat uppe på Orkney och besökte både Scapa och Highland Park. Tyvärr var Martin Markvardsen i Sverige när vi besökte HP, men vi hade en mycket fin upplevelse på destilleriet i alla fall . ​Det var destilleri nr 71 vi besökte (har varit i Skottland några gånger) och vi gjorde Magnus Eunson Tour (£75) under ledning av James, en mycket duktig och kunnig kille som jobbat där i 35 år, som avslutades med en fin provning av 12, 15, 18, 21, 25, 30 och 40-åringar, där 30-åringen var den helt klart mest lysande stjärnan på 96 poäng. ​Så om någon funderar på en "Norrlands"-tur finns det en del trevliga destillerier på vägen och som sagt var, en absolut stjärna i Highland Park, men det är ju i o f s ingen nyhet .
 11. Svar ja. Jag pratade med Thomas på Box och han sa att alla fat som redan är fyllda kommer att ha Box på etiketten.
 12. Det var nog så att de inte blev "tvingade", de blev verkligen TVINGADE! Det hade kostat alldeles för mycket att sätta igång en rättsprocess för att dessutom troligen förlorat den. Hur som helst är det en fantastiskt bra whisky de har kokat ihop, så det är med spänning som jag till hösten ska smaka på den femåriga i fatet, som när den buteljeras ska ha Box-loggan på etiketten.
 13. Hann inte riktigt med att få någon, höll just på att uppdatera och när det var klart, var flaskorna borta. I o f s är inte Ardbeg min absoluta favorit, så jag grpter bara lite grand
 14. Hej Kjell, Du har så rätt, så rätt, jag råkade skriva SB i stället för FB, men jag hade precis fått ett mail från SB att jag hade 4 flaskor att hämta, därav förväxlingen på S och F Ps. Vet du var man köper 3 cl sampleflaskor till vettigt pris, har hittat ett ställe, men där kostar de 8 kr/st
×
×
 • Create New...