Jump to content
whiskyforum

MacLeod

Vanlig medlem
 • Content Count

  139
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

MacLeod last won the day on June 21 2018

MacLeod had the most liked content!

Community Reputation

17 Bra

About MacLeod

 • Birthday February 4

Previous Fields

 • Whiskyklubb
  ÅWV - Åhmula Whisky Vänner

Profile Information

 • Kön
  Man
 • Ort
  Åmål
 • Intressen
  Whisky sedan ca 35 år tillbaka.
  Läsa böcker, mest deckare och förkovring inom whiskyområdet, resor (inte bara till destillerier, har varit på ett 80-tal)
 1. Om du lägger ut på en utländsk Ebay-sida kan du sälja utan problem, dock får du inte sälja till någon som bor i Sverige, det är endast Systembolaget som får sälja hela och oöppnade flaskor i vårt kära konungarike.
 2. Till Sverige får man i princip ta med hur mycket som helst från ett annat EU-land, tror det är max 10 liter starksprit, 20 liter starkvin, 90 liter vin och 110 liter öl, men om man ska ha en stor fest är det inte några problem med större kvantiteter. Tullen tar dig inte för hur mycket du har med dig, utan för eventuell överlast. Tror det är samma inom hela EU, men det ska nog mycket till för att tyska tullen ska gå igenom din bil
 3. Jag har själv inte varit där, men jag vet att det är flera från forumet som varit därnere. Jag tycker du ska försöka få tag på Magnus Fagerström (han bor utanför Helsingborg) och fråga honom, han har varit där vid flera tillfällen och har även anordnat resor dit.
 4. Ooops, såg inte förrän nu att tråden var från 2016
 5. Måste erkänna att jag aldrig hört talas om Bache Gabrielsen cognac, men ser att vårt kära systembolag har ett antal olika. Njuter själv ibland en god cognac, så min fråga till dig är; Hur är den som du köpte, har du några smaknoter?
 6. Här har jag köpt mina urglas http://www.heraco.se/groups.aspx?arID=4&gID=5760&filter=S , har köpt några hundra så jag har till mina provningar. Vis av skadan vet jag att det alltid brukar gå sönder något eller några nästan vid varje provning.
 7. Det är väldigt beroende på olika saker, tid på dygnet, inne eller ute, solsken eller regn osv, men generellt sett tar jag gärna och njuter av en Speyside med sin fruktighet och elegans. Gärna en anCnoc, Balblair, Balvenie eller liknande. Annars håller jag med Lazze!!!
 8. Kom hem från Skottland igår, efter 12 dagars resa. Vi var bland annat uppe på Orkney och besökte både Scapa och Highland Park. Tyvärr var Martin Markvardsen i Sverige när vi besökte HP, men vi hade en mycket fin upplevelse på destilleriet i alla fall . ​Det var destilleri nr 71 vi besökte (har varit i Skottland några gånger) och vi gjorde Magnus Eunson Tour (£75) under ledning av James, en mycket duktig och kunnig kille som jobbat där i 35 år, som avslutades med en fin provning av 12, 15, 18, 21, 25, 30 och 40-åringar, där 30-åringen var den helt klart mest lysande stjärnan på 96 poäng. ​Så om någon funderar på en "Norrlands"-tur finns det en del trevliga destillerier på vägen och som sagt var, en absolut stjärna i Highland Park, men det är ju i o f s ingen nyhet .
 9. Svar ja. Jag pratade med Thomas på Box och han sa att alla fat som redan är fyllda kommer att ha Box på etiketten.
 10. Det var nog så att de inte blev "tvingade", de blev verkligen TVINGADE! Det hade kostat alldeles för mycket att sätta igång en rättsprocess för att dessutom troligen förlorat den. Hur som helst är det en fantastiskt bra whisky de har kokat ihop, så det är med spänning som jag till hösten ska smaka på den femåriga i fatet, som när den buteljeras ska ha Box-loggan på etiketten.
 11. Hann inte riktigt med att få någon, höll just på att uppdatera och när det var klart, var flaskorna borta. I o f s är inte Ardbeg min absoluta favorit, så jag grpter bara lite grand
 12. Hej Kjell, Du har så rätt, så rätt, jag råkade skriva SB i stället för FB, men jag hade precis fått ett mail från SB att jag hade 4 flaskor att hämta, därav förväxlingen på S och F Ps. Vet du var man köper 3 cl sampleflaskor till vettigt pris, har hittat ett ställe, men där kostar de 8 kr/st
 13. Tack för era synpunkter! Jag kan förstå att intresset kanske peakat bland annat på grund av de ohemula priserna som kommit på de lite äldre årgångarna. Men samtidigt frågar jag mig då: varför är SB bättre än forumet? Varför samplas det mycket mer där än här (enligt Benny)? Är det för att folk "lever sitt liv" i Facebook och att det är där man är uppkopplad 24/7? Jag menar, om intresset har passerat toppen och är på väg att plana ut/gå ner, varför SB istället för WF? Eller är även FB whisky på väg ner? Många frågor, själv har jag tyvärr inget svar.
 14. Vad har hänt med forumet? När jag kom med 2010 var Whiskyforum ett aktivt och levande forum, med massor av diskussioner där inläggen "haglade" varje dag. Det var spännande att gå in och läsa, delta i diskussionerna och se vad som fanns på marknadsplatsen. De senare åren är det i princip "Senaste köpen", "Just nu drickes" och "De svenska whiskydestillerierna" som är de ämnen som kommer upp gång på gång. "De svenska whiskydestillerierna" är mycket intressant läsning, men vad jag dricker eller vad jag köpt, finner jag personligen är fullständigt ointressant. Så min fråga är, var håller alla whiskyintresserade människor hus? Är alla på Facebook? Måste jag krypa till korset och skaffa mig ett facebookkonto, (som jag lovat mig själv att aldrig göra)? Finns det någon annan sida? Varför har i så fall detta forum tappat så många användare, vad kan göras för att få det intressant igen? Är det bara jag som reagerar så här, eller är det fler? Är medveten om att jag ställt många frågor, men inte levererat några svar, men som sagt; Jag har ingen aning - därför frågorna!
×
×
 • Create New...