Jump to content
whiskyforum

Gigas

Vanlig medlem
 • Content Count

  46
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Profile Information

 • Kön
  Man
 1. Det har jag missat i så fall, för jag läser bara det ni informerar om här på forumet och just på denna plats och tråd.
 2. Jag har nu i eftermiddag fått besked från Mattias på SB kundtjänst att några flaskor aldrig levererats till Systembolaget p.g.a. olika förseningar och omständigheter. Jag undrar då varför man inte kan informera om detta från leverantörshåll och spara en massa tid och kraft för oss som har intresse kring produkten. Att marknadsföra något som inte finns att tillgå, trots löften, skapar bara en dålig eftersmak. Det nya budet är att leverans sker ca 15/12 till SB lager, om man vågar tro på detta, och man rekommenderas att följa utvecklingen på Svenska Eldvattens hemsida allt enl. leverantören.
 3. Jag har nu kontaktat Systembolagets kundtjänst som säger att de inte känner till problemet och du skriver "Flaskorna är inte slut, däremot har Systembolaget lyckats restnotera en del varor under veckan då det varit fel på lagersaldot, däribland vår Clynelish 1996 och Caroni 1997, därav står det tillfälligt slut på Systembolagets hemsida" vilket lagersaldo pratar du om för ni har ju lagret och inte Systembolaget?
 4. Whiskyn är en Clynelish 1996 som legat på en first fill sherry butt i 16 år. Vår bourbonlagrade Clynelish 1997, som fick väldigt fina omdömen av bloggare och på provningar, tog slut på 9 dagar efter släppet den 1 september. Så det återstår att se hur länge denna sherrylagrade 1996 räcker. Antalet flaskor som släpps är 240 st och priset blir 960 SEK. Clynelish 1996 http://www.systembolaget.se/86818 (fungerar från den 24/11) Då var det samma visa även denna gång och frustreringen stiger, för i måndags den första arbetsdagen på veckan efter den 1/12, så var tydligen flaskorna slut. Är detta kanske den nya typen av marknadsföring, att släppa ett litet antal flaskor som omedelbart blir sålda, för att öka på den "hype" som tydligen är målet, och som man från leverantörsledet tydligen gillar skarpt. Jag betackar mig för att avbryta vardagsrutinen med arbete och allt vad det nu innebär och ställa mig i kö för att få fatt i ett exemplar eller två och få vara med de stora grabbarna. Samma visa med Caronirommen, slut på nolltid och visst kan det vara häftigt att folk, inklusive undertecknad, springer gatlopp efter åtråvärda buteljer men någon sans och sundhet får det allt lov att vara. Det kan komma en dag då alla köpare rusar åt ett annat håll och leverantören får sitta där med sitt osålda varulager och kanske då fundera på om detta geniala upplägg var så bra taktik, i varje fall på sikt. Visst är det trevligt att få tillgång till lite udda sorter som håller hög klass, men var finns omtanken och det långsiktiga tänkandet, nyanseringen. Jag har annat att tänka på och lägga min tid på, än den stress som jag självförvållat har dragit på mig och tänker att njutningen av en bra och god lagrad dryck inte får störas av en uppjagad känsla, utan tacksamhet, lugn och ro är nyckelorden under njutningen, i varje fall för mig själv.
 5. Redbreast 12 Redbreast 12 Cask Strength Ett slag för gamla Irland! Evan Williams Single Barrel Vintage 2001 Release Rowan's Creek Bourbon De två sista för de stundande presidentvalen!
 6. Vilken av de två är värd att satsa på, den 40-åriga eller special reserve No1 ?
 7. Tack för ett tröstens ord! och det blir väl fler släpp av Svenska Eldvatten framöver.
 8. Hämtade på SB från Svenska Eldvatten 2 x Macduff 2000 1 x Caol Ila 1983, men har missat en Clynelish 1997, som grämer mig enormt mycket och gör mig sömnlös ett tag framöver!
 9. Söker efter en Clynelish 1997 - Svenska Eldvatten med ljus och lykta. Min beställning kom in någon dag försent och de var slutsålda på SB. Kan någon tipsa om den finns på annat håll?
 10. Samma här, 50CAD per flska men fyra av de inköpta fick jag hämta hem själv från Edmonton Alberta i somras.Klart prisvärd och lite unik med sin 100% råg som ger en härlig lite brödig smak och mindre söt än lillebror, 25 åringen. Alberta Premium säljs som standard rye lagrad sex år för ynka 20CAD och skulle kunna bli en populär whisky här i Europa. Synd att den bästa whiskyn från Kanada aldrig når utanför landets gränser. Ett annat ex. är Crown Royal Limited Edition som jag fick prova en het sommarkväll mitt på prärien i juli, inte alls tokig men saluförs bara lokalt.
 11. En Alberta Premium 30 year 100% rye "awesome" och som tur är så finns det fler.
 12. Posten skickade lite stärkande för invärtes bruk: Nikka Miyagikyo 15 Nikka Taketsuru 17 NIKKA Taketsuru 21 Bookers Bourbon
 13. Nytt inköp av den just omtalade cognacen Jean Fillioux Reserve Familiale. To be saved for a rainy day! Vad jag inte förstår är, att en hel del av den utmärkta drycken Larressingle Très Vieil Armagnac från 1971, står kvar i hyllorna på S.B och dessutom till budgetpris.
 14. Zafra Master Reserve Rum 21 years old Berry´s, Finest Caribbean Rum XO Pusser´s Navy Rum 15 years old För dessa ruggiga, dystra och mörka höstkvällar!
×
×
 • Create New...