Jump to content
whiskyforum

emwiann

Vanlig medlem
 • Content Count

  663
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Previous Fields

 • Whiskyklubb
  Uisge Beatha of Ericsson Lindholmen

Contact Methods

 • Website URL
  http://ubel.atspace.com
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Kön
  Man
 • Ort
  Islay
 1. 20-åringen på 62% är en av de allra bästa whiskies jag smakat. Hittar man en sån till är det bara att köpa nästan oberoende priset. Jim Murrey skrev om denna "I have been tasting Talisker for 28 years. This is the best bottling ever. Miss this and your life will be incomplete" Jag håller med.
 2. Hej Whiskyvänner, Är det nån av er som inte smakat Brora? Om ni gjort det vet ni vad jag talar om. Om inte, så återstår en upplevelse i ert whiskyliv som är oundgänglig. Detta, år 1983 nedlagda kultdestilleri ,tillverkade på 70-talet enastående whisky. Jag har samlat de av ägarna släppta 30-åriga whiskyerna från 1972-1977. (Alltså buteljerade 2002-2007) Detta är nog enda gången ni får tillfälle att smaka dessa 6 olika 30-åringar på ett bräde Klicka på http://ubel.atspace.com och välj där Brora. Är ni fortfarande intresserade meila mej på ingvar.k.andersson#ericsson.com, så återkommer jag med betalningsinfo. Provsatser med 6*2cl prover kan också beställas. Jag tar då 700kr +frakt inkl. småflaskor. Slainté Ingvar
 3. Är i Indien Har hittat äckligare whisky Men då kostar dom inte 400?
 4. 24 Maj 2008 reser vi från UBEL till Islay igen. Några av er har varit där. Kanske t.o.m. med mig. Du kanske varit på andra platser i Skottland. Att ha varit där betyder inte att man inte kan åka tillbaka. Två resenärer har redan bokat sig och är med för 3:e året i följd!!! Nu erbjuder jag dig en resa som kommer att dra dig in i fördärvet längre ner än du trodde var möjligt. Eller vad gör man när 2-liters provröret i Ardbegs warehouse går runt fylld med Ardbeg Sherry Cask 1975. Jo, man tar en sån stor klunk att man skämms, och sen med stor tvekan skickar vidare det tjocka röret till näste man. Kanske får vi även nästa år motvind på 20 m/s när cykelfärden går mot Jim MacEwans Bruichladdich. Man kan säkert även 2008 köpa 3 ostron och en dram för 1£, eller varför inte buteljera sin egen butelj inne på destilleriet. Unikare flaskor får man leta efter. Hälsar även i år de tjocka sälarna på, och lägger upp sig för vår kamera nere i Portnahavens hamn? Vi kommer alla 9 dagarna på ön smaka ett stort anatal whiskies i olika sammanhang, Provningar i rum med vita dukar, i lagerhusens fuktiga och lite unkna men härligt doftande miljö, i puben under min ledning, eller varför inte uppe på en av Juras tre bulliga och juverliknande toppar? Vi kommer att under min ledning finna både möjliga och stört omöjliga anledningar att inmundiga whiskies och insupa den rika kultur som finns på Islay. När tio säckpipsblåsande och kiltförsedda spelemän i sällskap av dansande skottskor under en Ceilidh (Skottsk musik- och dansfest) i sakta mak marcherar in så att det dånar och man själv blir uppbjuden av en skottska till dansen, är det svårt att ha tråkigt. Vi kommer att åka flyg, bil,buss,cykel,taxi,båt och kanske ytterligare färdmedel. Vi bor som vanligt på det trevliga hotellet Bowmore Hotel. Rum är redan bokade. Anmälan till mig så fort som möjligt. Det kostar inget att anmäla sig nu. I Januari vill jag ha handpenning, och innan dess kan du hoppa av. Först till kvarn... Det finns bara 8 biljetter, och 3 är redan tagna. Mer info på http://ubel.atspace.com (Klicka på Whiskyresa uppe till vänster) PMa mig om du vill med. EDIT: Datumen i rubriken blev fel Det ska vara 24 Maj - 2 Juni
 5. Jo det kan man ju säga. Mycket prosvärd trots att dom vattnat ned den till 46%
 6. Folien gick av i ett enda svep utan mankemang. Korken var initialt lite trög, men gav strax med sig och släppte efter med ett ljudligt men diskret litet plopp. Omisskännlig Laphroaig, nåt annat är det inte. Ljus och ofärgad som sig bör och ingen onödig färg. I doften är det precis vad man kan vänta sig av en ung Laffe, mer lik 10Y CS än 15Y. 46% ABV utan kylfiltrering. En stor smak. Stark och pepprig (som en Talisker). Tuff Med lite vatten kommer mjuk pepparkaka och choklad fram i doften. Smaken nyanseras och blir söt lakrits med violpastiller. Pepparn hänger kvar i eftersmaken. Mycket prisvärd!
 7. 2 laffar, 1 PC6 , 1 Grönstedts XO Xmas 2007
 8. Trevligt att läsa tidningen så här på morgonen till kaffet. Stod att Thomas första single malt var en Aber-lauer. Är den vanligt förekommande i Marks kommun?
 9. Det bästa destilleriet? Det finns ju en trevlighetsaspekt. Personligheten hos de som rår om stället. Möjligheten till fin mat. Generoisiteten i Warehose. Nu tror jag ni förstår vart jag vill komma. Jo till Ardbeg. Att dom sen gör drickbar whisky gör ju inte saken sämre Men det verkar ju vara alltför politiskt korrekt. Så då säger jag Kilchoman också. Där får man ta ut en 50 cl prov när man smakar på sin tunna. (Vidarebefodra inte detta till aktteverket där) Dom har ett trevlig gård med delikatessbutik där man kan köpa röktt kött och Blackrock, och en svensk tjej i kafét. Illaluktande hästar och små finna potstills.
 10. Köpte en flaska Grant på systemet. Det var nog mest för att den var på 1/2-gallon och såg snygg ut. Detta hände sig i 20-årsåldern i slutet på 70-talet. Smakade sen på den där trekantiga flaskan som det stod Glenfiddich på. Gick därefter igenom några fler Glenxxx (livet, morangie) Tyckte länge Glenmorangie var det bästa som fanns, och jämförde allt nytt jag smakade på mot den. Köpte en Laphroaig i början på 90-talet, men ve o fasa vad den var äcklig. Nä endast väldigt sena kvällar när inget annat stod till buds och fyllan inte ännu kommit upp i önskad nivå fick det bli Laffen. Tog några år, och sen kom en kompis hem med en 5 cl Ardbeg 17-årig. Nu sa de klick. Whisky fick en helt ny dimension. Jag var frälst! Resten är bara historia
 11. Jag öppnade just nu en 50-årig Talisker. (Secret Stills) Anfäkta och anamma, vad den var mörk. Är det blod? Nej en whisky lagrad på ett first fill sherrfat i FEMTIO år. Färgen är mer mörk sherry än whisky. .Mmmmm.... Ahhhhh.... Ohhhh, och eftersmaken sitter forfarande kvar i munnen. Denna enastående sak ska vara med på min Taliskerprovning på Tisdag, och jag snuddade vid tanken att ställa in provningen. En sån här whisky borde jag behålla för mig själv. Bara mig själv. Hörde att man ska låta whisky stå i glaset ungefär lika många minuter som den är gammal i år. Så om 45 minuter får jag ta min nästa sip ähh, orkade inte vänta så länge. Den fick visste en större mognad och bärighet efter 30 min.
 12. En black label paa flygplatsen i Lagos.... paa vaeg hem
 13. Inhandlade en Lochindaal barrel för 1850£
 14. Har haft problem med billig-sprit också på den tiden LOCADI skötte transporterna. Paket försvann och dom skyllde på varandra. KÖP INTE DÄRIFRÅN. DOM ÄR BILLIGA MED BILLIG SERVICE = OHÖVLIGA OCH INGEN HYFS.
×
×
 • Create New...