Jump to content
whiskyforum

element

Vanlig medlem
 • Content Count

  30
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by element

 1. Det var det visst inte Hittade detta: Inspired by the clandestine smuggling operation formed by founder Magnus Eunson in the late 1700s, Highland Park Dark Origins is a no-age-statement permanent addition to the distillerys range. The non-chill filtered expression, bottled at 46.8% abv, featres twice as many first-fill Sherry casks as Highland Park 12 Year Old, which imparts a darker, richer flavour with Sherried spice, chocolate twist and signature sweet smoke. Gerry Tosh, global marketing manager, said: Cask management is so very crucial to our work at Highland Park. We have strived to raise the bar, working tirelessly in sourcing the right wood and then working and finessing the balances to ensure we create single malt that is rich, warm and enticing in flavour. Dark Origins sits in the heart of our core range complementing them perfectly distinct in itself, but always and forever a classic Highland Park. Highland Park Dark Origins will be rolled out to global markets from July and August 2014, with an RRP of £64.95.
 2. Det är inte möjligtvis deras rökigare utgåva som är på gång nu?! Hoppas...
 3. Jag har handlat från Whiskyzone. Fungerade kanon.
 4. Om någon är intresserad, tänkte jag bara delge min egen erfarenhet från whiskyzone.de eftersom jag handlat därifrån nu. Jag är mycket nöjd med servicen jag fick. Dom är snabba på att svara på email och väldigt hjälpsamma. Frakten var snabb (4 dagar) och dessutom väldigt billig. Kostar bara 16 till Sverige oavsett hur många flaskor man beställer! Dom har bra priser på det mesta och väldigt bra priser på vissa. Vad sägs om en 25-årig Laphroaig (2013) 800kr billigare än på Systembolaget?! Kan varmt rekommendera denna sida! Fast utbudet kunde varit lite bättre.
 5. Det beror ju lite på vad du gillar. Jag som tycker om Islay-Whisky brukar bl.a. köpa nedanstående i tax free om det är bra priser: Laphroaig 10-årig Laphroaig Quarter Cask Bowmore Enigma (men inte Bowmore Surf) Lagavulin 16-årig Caol Ila 12-årig Ardbeg 10-årig Dessa brukar finnas i de flesta taxfreebutiker och är jättegoda vanliga whiskies.
 6. Jo jag vet Håkan, men den går att köpa i Estland nu. Dock lite för långt bort för mig!
 7. Jo den är släppt i "Travel retail". Men jag vill veta om någon har sett den i någon sådan butik?
 8. Någon som vet var jag kan få tag i Port Charlotte PC11?
 9. Tack för bilden Mankan! Har fortfarande inte blivit klok på varför korkförseglingarna skiljer sig..
 10. Lånar tråden lite.. Någon som handlat på whiskyzone.de och kan delge sina erfarenheter därifrån? Dom har en del ganska tilltalande priser
 11. basbear Tack för bilderna! Den falska flaskan ser onekligen konstig ut, även om man bara ser den på bild och inte i verkligheten.
 12. Sam Ok tack! Det gjorde det lite klarare. Johan, ja det är den flaskan. Den har också kortare försegling precis som vissa på WA. Märkligt det där...
 13. Tack ardbeg67! Nä jag känner inte säljaren, har kommit i kontakt med honom via nätet och han bor i USA, så jag kan inte undersöka flaskan innan, mer än på bild. Vet inte heller om han är betrodd i sådana här sammanhang... Ska kanske satsa på att buda hem en med låda från WA istället... Fast jag önskar först svar på ovanstående inlägg angående förseglingen av korken.
 14. Jag kollade på bilderna på Whiskyauction och där är avvikelser på rätt många av flaskorna: Den svarta förseglingen till korken slutar i vanliga fall en liten bit ner på flaskhalsen men på en del flaskor (ganska många) går förseglingen ända ner på flaskhalsen till där innehållet slutar. Denna skillnad finns på både 70 cl och 75 cl. Är det någon som vet varför?
 15. Ardbeg hur menar du med tag? Vilken färg är det som är ljusare? Glaset? Säljaren hävdar att många av de flaskor som såldes i USA, såldes utan låda till ett något billigare pris.
 16. Tack för era råd, hjälpte mig mycket! Är det lätt att få tag i låda tror ni? Vad är det för skillnad på en 70a och en 75a? (Förutom dom 5 cl då Ska försöka skala av en 60-70 Euro på priset, så får vi se om han nappar på det...
 17. Rogstorp tack till dig med! Det borde väl bli ungefär detsamma som denna flaskan då om jag räknar rätt?
 18. Tack för ditt svar Rolle! Nä det är inte något investeringssyfte. Har kollat WA och dom ligger däromkring fast med låda då. Men man får betala frakt på slutpriset som anges på WA va?
 19. God afton! Jag har ett dilemma och söker era råd. Jag har fått ett erbjudande om att köpa en 30-årig Laphroaig för 600 Euro men det finns ingen box till. Jag är osäker på om jag kommer öppna flaskan i dagsläget. Vad tycker ni? Är det värt värdeminskningen om jag inte öppnar den?
 20. Kainen du uppfattade mig helt rätt ? Försökte bara skoja till det lite... men det gick sådär
 21. Vilken korkad tråd ? Nä men seriöst, jag kör på gladpack och vända flaskorna. Funkar utmärkt
 22. Hej! Jag är sprillans ny på forumet som skribent men har läst här i något år. Har varit intresserad av Whisky i ca 10 år ny och intresset har växt under tiden. Jag är ingen direkt samlare, utan mer en konsumerare ;-) Vad gäller Bruichladdich så har jag fyra av deras buteljeringar öppnade för tillfället: Octomore, infinity, PC-An turas moir och waves. Jag tycker samtliga av dessa är mycket goda men den mest prisvärde är nog PC:n. Jag blev dock väldigt positivt överraskad av Octomoren som jag förväntade mig skulle smaka gräsbrand men dock har mycket mer än bara rök. Jag har aldrig smakat något bottennapp från Bruichladdich som någon skrev men sedan släpper de ju oxå ett antal olika buteljeringar så jag har smakat långt ifrån alla. Alltså generellt en finfin whisky.
 23. Jag kan sälja en 11:a till dig! Hör av dig via PM
×
×
 • Create New...