Jump to content
whiskyforum

Johnson

Vanlig medlem
 • Content Count

  5
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About Johnson

 • Birthday 07/11/1963

Profile Information

 • Kön
  Man
 • Ort
  Grästorp
 1. Ska man våga sig på en Laphroaig Quarter Cask ikväll då tro.
 2. Under helgen har det blivit Chivas Regal 12, Tullamore Dew 12, Hakushu 12 och Islay Mist 17. I skåpet står också Auchentoshan 12, Bruichladdich Rocks, Glenfiddich 18, Glenmorangie Lasanta 12, Laphroaig Quarter Cask och MacAllan Fine Oak 12. Bruichladdich Rocks uppfattar jag som lätt rökig. Laphroaig Quarter Cask köpte jag för att ha en rökig hemma att bjuda på. Har tidigare haft Glenfiddich 12 och 15. Uppfattade den 15-åriga som godare än den 12-åriga så därför ville jag nu prova den 18-åriga. Har dock inte öppnat den ännu. Man kan väl säga att Glenfiddich 15 är min favorit av de whisky jag hitintills druckit. Har även några "vanliga" fest- och groggwhisky ståendes, Lauders, Grant´s, Black Velvet, Black Grouse, Hankey Bannister och Scottish Leader. Kan väl säga att jag tyckteHankey Bannister var så dålig att jag hällde coca cola i glaset och gjorde en grogg av den, annars hade jag nog hällt ut den :-/
 3. Tycker inte om rökiga whisky, på sin höjd en mycket lätt rökighet. Men om man nu ändå vill lära sig dricka och tycka om rökighet, vart ska jag då börja? Någon som kan lista t.ex 5 olika sorter i stigande rökighet?
 4. Då ska jag fortsätta att prova mig fram. Blev bjuden på en Laphroaig Quarter Cask för ett tag sedan och den blev i mitt tycke otroligt mycket bättre med bara en liten dutt vatten. I kväll sitter jag med en Japansk Hakushu, 12-årig, behöver absolut inget vatten.
 5. Började köpa lite olika whiskysorter för ett par år sedan, och ser mig som en nybörjare. Hör ofta folk säga att det ska vara en skvätt vatten i whiskyn. Är detta en generell regel eller är det vissa typer av whisky detta gäller?
×
×
 • Create New...