Jump to content
whiskyforum

Daniel75

Vanlig medlem
 • Content Count

  20
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About Daniel75

 • Birthday 09/20/1975

Profile Information

 • Kön
  Man
 • Ort
  Lerum
 • Intressen
  Whisky, brittiska bilar, hifi & foto...
 1. Kanske helt fel forumsdel, men jag har två stycken VIP-biljetter över till Whiskymässan i Göteborg idag fredag. Skicka PM om ni är intresserade.
 2. Inget märkvärdigt ikväll inte... BenRiach 12 yo Sherry Lagavulin Distillers Edition
 3. Tack för era svar! Det är lite som jag trodde och som jag själv resonerar. Mitt mål är att ha en flaska från varje destilleri (har ca 35 kvar)i, sen kommer jag att fokusera på de jag tycker om subjektivt eller rent av andra skäl tycker är intressant (historia osv.). Tror nog inte att jag kommer att köpa tre flaskor utan det blir nog som mest 2, men överlag bara 1. Det blir nog bra...
 4. Tack Uffe! Det låter sunt. Skall jag tolka det som att du har 98x2 då?
 5. Jaha. Då fastnade man i whisky-träsket till slut. Typiskt killsak att fastna i och grotta ner sig i, antar jag. Allting har gått i rasande fart och intresset och inköpet har ju inte blivit mindre efter en nyligen resa gjord till Skottland. Men... Jag är där jag antar att de flesta av er här inne har varit. Hur skall man förhålla sig till det hela? "Många" säger att en "äkta" samlare alltid köper tre exemplar. En för att dricka, en för att spara och en för att byta med. Personligen är jag nog mer inne på upplevelsen. Upplevelsen att smaka. Men funderar ändå på att köpa två ex av varje flask jag köper. Hur gör ni och hur har ert samlande utvecklat sig? Hur stora samlingar har en genomsnitt medlem här? (tror ni)
 6. Öppnade precis en Poit Dhubh - 21 yo från Gaelic Whisky som jag besökt på Isle of Skye. En väldigt trevlig historia som deras övriga blended!
 7. Tack för era tips! I värsta fall får jag väl sätta mig i bilen och åka över till England igen, känns ju som att man är halvvägs när man är i Tyskland
 8. Idag... Aberlour - 12 yo Sherry Cask Selection Celebrating 200 years in Aberlour Village (no. 1744 / 1812) Aberlour - 18 yo Tidigare i veckan... Cardhu - 12yo Cardhu - 18yo Cardhu - Special Cask Reserve The Macallan - Estate Reserve Glen Grant - Five Decades
 9. Som ämnet, finns det några whiskybutiker med rariteter som ligger i Danmark eller i Tyskland när den Danska gränsen?
 10. Finns det en tråd där medlemmarna visar upp sina samlingar? Jag har sökt men hittar inget? Jag är väl egentligen mest ute efter att ha se hur man har löst förvaringen. Är väl inte vansinnigt förtjust av att ha flaskorna ståendes öppet i en bokhylla eller liknande. Behöver lite inspiration så här när man kommit hem från Skottland med alldeles för många buteljer! Ha en fin fredag alla!
 11. Tack återigen för era fina tips! Så här kommer det nog att se ut. Lördag, Söndag & Måndag - Edinburgh Måndag - Torsdag - Islay Torsdag - Söndag - Craigellachie Vad tror ni om detta upplägg? Enligt Google Maps är restiden mellan Edinburgh och Islay 6,5 h inkl. färja, och restid mellan Edinburgh och Craigellachie precis över 3 h. Stämmer dessa tider någorlunda?
 12. Ja, tanken är Edinburgh men också eventuellt Glasgow. Totalt sett har vi ca 11 dagar, varav mina vänner ansluter i Skottland med ca. 5 dagar. Egentligen vill jag till Islay men jag känner nog att det kommer att ta för lång tid så Speyside/Cariegellachie passar oss nog bättre just för denna resa. Jag har också noterat att det kommer att ganska lång tid bara att ta sig till och från Islay.
 13. Tack alla för era fina tips! Jag har i alla fall bestämt att jag kör till Rotterdam och tar färjan till Hull och kör sedan upp genom England. Självklart så lägger jag på ca 4 dagar för resan för transporten med bilen och diverse olika stopp på vägen upp. Jag tog en sväng in till bokhandeln idag och köpte en del böcker, både generellt om Skottland men också två böcker om olika whiskyturer. Bosse Bildoktor har skrivit en av dem! Med tanke på vår begränsade till i Skottland, ca. 4 dagar så tror jag att det är vettigt att antingen fokusera enbart på Islay eller som Lazze skrev ha Craigellachie som utgångspunkt. Detta skall bli spännande! Är det lönt att planera för inköp på plats? Jag menar säljer man på destillerierna? Jag tar nog fruns RRS så jag får med mig en del hem! Jag väljer alltså mellan Islay och Craigellachie, eftersom vi har våra fruar med oss (2st dock en var) så undrar jag hur naturen är på dessa ställen?
 14. Beror detta på usel väghållning, eller väglag generellt?
×
×
 • Create New...