Jump to content
whiskyforum

pegasodavid

Vanlig medlem
  • Posts

    15
  • Joined

  • Last visited

About pegasodavid

  • Birthday 11/01/1966

Profile Information

  • Kön
    Man
  • Ort
    Taberg

pegasodavid's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

  1. Jaha, då har änglarna tagit 8,5liter HK. Egentligen behöver man inte jobba på Nasa för att räkna ut att en 100-liters tunna med 8,5liter sprit, stående i vardagsrummet vid ett element, kommer att bli tomt. Så tomt att till och med stålringarna trillade av.... Så, nu gör jag ett (sista) nytt försök att få fram lite "grainwhisky", fatet i källaren, 10lit 50%, och sen har jag plastat in hela tunnan med sträckfilm. Min gissning är att tunnan snart får bli en möbel istället.....
  2. "Kathmore Guest House", mycket trevliga rum, hög servicegrad och en otroligt bra frukost! Morven (ägarinnan heter så) hade i allafall 8st bäddar på den våningen vi bodde.....
  3. Laphroaig 10yr distilled 2000, bottled 2010, 52,5%, Liguid Library, The Whisky Agency. (sysembolaget 10246). Sprang förbi den och kunde inte motstå att shoppa hem 2st. Först en liten sipp, utan vatten: Hmmm, mmmmMMMMM, wow, ohhh WOW. Med lite vatten: se ovan!
  4. Toa på bussen... Tyvärr saknades det toa och chaffören ville inte stanna för pissepaus (då man fick skylla sig själv om man suttit på pub innan bussresan). När vi förklarade att vi var i Skottland på "konvalescens-resa efter prostataoperation" var det helt plötsligt okey med flera stopp!
  5. Bakgrund: För 10-12 år sedan, började David och Tomas dricka whisky ”på riktigt” och samtidigt köpa in whisky till en gemensam kista. Kistan har blivit två och flaskornas antal varierar mellan 40-60st! För 8år sedan sparades även 100kr/man och månad för att användas till en whisky resa när den ena blev 45 och den andra 50. Planering: Under 8år har det planerats och smaskats whisky och de förberedande planerna blev: ”till Islay ska vi”. Förberedelser: Biljett köptes, Landvetter – London – Glasgow – Islay. Boende bokades för de 4 första nätterna. (3 nätter i Bowmore och en natt i Tarbert, övriga 4 nätter var ej bokade). Retur biljetter Glasgow – London - Landvetter Resdagen: Guiniess på Landvetter och beslut att logga hur mycket vi dricker under resan. London, och att vi bl.a. behövde visa boardingpassen åtta (8) gånger, plus en makalös säkerhetskontroll, innan vi satt i planet till Glasgow, gjorde att vår entusiasm minskade en aning. Flyget från Glasgow till Islay var ”gemytligt”, Buss från Islay flygplats till Bowmore fungerade fint och vi hoppade av i centrum….. Himlen öppnade sig och det regnade som det bara regnar i filmer! Hittade till Kate utan problem, kastade in ryggsäckarna på rummet och sedan ner till city för en pub runda. Middag på den ”indiska restaurangen” och gillar man stark mat, prova då vindaloo-rätterna. Kate’s B&B Lördag: Islay visar sin bästa sida, +14 och uppehåll. Vi fixar skjuts av Huey (kompis till Kate) som kör oss till Kilchoman. Då vi inte bokat rundvandring och allt var fullbokat, fick vi en 20min tur med egen guide! Mycket bra! Kilchomans ”råsprit 70%” är ljuvlig. Huey tar oss på en egenkomponerad rundresa på landsbygden och berättar om livet på ön. Vi pröjsar 30£ och Huey blir överlycklig. Sedan ner till city och nu är det whisky och öl som gäller. 19.00 rumlar vi in på Kates B&B för att vila lite, vi vaknar 07.00 söndag! Kilshoman destillery Söndag: Strålande sol och Kate fixar så att Huey kör oss ner till Ardbeg och Lagavullin, vilka båda är stängda. Laphroaig är öppet och där går vi en guidad tur. Rekommenderar verkligen Laphroaig och deras avgiftsfria provning av whisky, en perfekt lunch! (pröjsar Huey 35£ och han blir ännu gladare och kör även idag en special runda). Fotboll på storskärm, Skottland vs Chekoslaovakien, bra stämning! John dougas (lokal kändis) går inte att missa. Söndagmiddag på Bowmore hotel, enastående! Måndag: Vandrar runt i Bowmore, besöker runda kyrkan osv. Bowmore destillery, helt ok, men en liten känsla av turistfälla. Buss till färjan och färja över till Portaskaig. Enastående vyer! En kort buss resa till Tarbert och B&B hemma hos Douglas (han har varit militär och det märktes….). Underbar mat på restaurang Seaside och sedan den sedvanliga pub rundan. Varning! Pubben i Gula huset på andra sidan, suger! Vy från färjan Tisdag: Nu var allt det förbokade avklarat, så vi hoppade på bussen till Oban. Men bussen gick bara till Lochgilphead. Så vi fick vänta på nästa buss i över tre timmar. Dock är Lochgilphead verkligen värt ett stopp och besök på pubben ”the Comm”. Mer genuint hittade vi inte på hela resan. Varning! Dricker man öl innan bussresan, som går på skumpiga vägar till Oban, blir man otroligt pinknödig! Väl framme i Oban stannade bussen precis utan för Morvens guesthaus, bästa boendet på hela resan! Onsdag: Bästa frukosten på hela resan! Frukosten och omgivningarna i Oban gjorde att vi bokade en natt till hos Morven! Collusem besöktes och en gammal borg, lite rundvandring i Oban. Torsdag: Besök på Oban distilliry, bästa guiden av alla! Buss till Glasgow! Otroligt vackra vyer, rekommenderas verkligen! Loppigt boende på The Willow Guesthouse, som vi bokat två nätter, en miss! Obs! dom har färg TV Fredag: Av en händelse kollar jag mitt pass och ser att det gick ut i onsdags! Konsulatet i Glasgow gör inte några pass, så vi tog tåg till Edinburgh och fixade passet. Spenderade dagen i Edinburgh castle och givetvis besöktes ett antal pubbar. Kvällen i Glasgows pubvärld…. Svenska konsulatet i Edinburgh Lördag: Fotboll, Celtic vs Motherwell, 48000 åskådare! Kvällen på favorit pubben ”The counting house”. Byte till Hotell, underbart efter förra boendet. Söndag: Hemresa Glasgow – London – Landvetter. Sammanfattning: Destillerier: Kilchoman, Laproaig, Bowmore och Oban. Sett en, sett alla, man blir fort luttrad. Pubbar: Ett antal, alla bra och trevliga, förutom den i Tarbert. Kostnad: Allt inkluderat 26.000kr för 2 törstiga gubbar. Dryck summering: Whisky har vi ingen aning om, men vi delade på 152pints of ale!
  6. Så, då innehåller tunnan 5-lit HK 8,5lit 50% HK. En glasskiva nedsänkt på toppen av tunnan, gör att jag nu har ett perfekt whiskybord! (samples?! är inte omöjligt, ska kolla hur det fungerar, så jag återkommer). Har beställt samples-flaskor......
  7. Tackar för tipsen! Tar gärna emot fler förslag, men jag har beställt en "dunk HK" som jag tänker hälla i tunnan innan jag bestämmer mig för vad fn jag ska ha tunnan till. Troligen kommer tunnan att få fungera som "whisky-bord" tills vidare, sambon är dock inte riktigt med på det.... Sälja? Nje, eftersom jag varit med som 1/6 dels ägare av innehållet från 2002, känns det svårt att skiljas!
  8. Har just ställt in ett 100-lit Mackmyra Reserve 2002 tomfat i källaren! Vad fn ska jag göra med fatet? Hur förvara tunnan innan jag bestämt mig för vad det ska användas till? Om man bygger ett tex barskåp/whiskyförvaring av tunnan, hur behandla tunnan för att den inte ska spricka?
  9. Äntligen! Nu är Mackmyra på banan! Har just provat Preludium 3, så vad säger jag? God, smaskig, njutbar, angenäm, relativ lång eftersmak, trevlig bekantskap! Doft (hav öfverseende med novisen) - Äpple, ceder, rök. Smak (se ovan) - Lite eldigt, russin/plommon, trä/fat, rök. Ganska lång eftersmak. Poäng? Ja, ja, jag hajjar inte riktigt hur man poängsätter, så skit i poängen, ta en fyra, vattna och njut!
  10. Japp, har fyra st i skåpet (vi är några som delar på ett 100lit fat). Godkänd? Givetvis! Dock finns det andra som jag hellre föredrar, men det är en viss känsla att sippa på den första..... Sen tror jag att nästa buteljering blir trevligare och den därefter....
×
×
  • Create New...