Jump to content
whiskyforum

aleister

Vanlig medlem
 • Content Count

  51
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Profile Information

 • Ort
  Helsingborg
 • Intressen
  Whisky (såklart!), amerikansk fotboll
 1. Om man inte är ute och reser... Kom just hem från en längre resa och kunde på planet hem köpa tvåliterskartongerna för 199:- SEK/styck.
 2. Vet inte riktigt om jag kan kalla det idiotköp, eftersom det var ytterst beräknat... Köpte i alla fall en flaska Cluny's Blended på Systembolaget, för att få en riktigt kass blended att ha som jämförelse vid en privat provning.
 3. Absolut! Men gå den favoritbaren, trist att köpa på sig en flaska "i onödan"... Normalt sett brukar ju destillerierna se till att hålla en jämn kvalitet, men tydligen inte här...
 4. Jag har testat ett par flaskor Scapa och är inte överförtjust i whiskyn, på grund av stora variationer mellan flaskorna. Den första Scapan jag köpte var underbart god, så jag rekommenderade den till en kompis som skulle ha en provning. Jag fick duktigt med ovett efteråt, och när jag smakade på "deras" Scapa förstod jag varför. Istället för honungslen och fyllig var den spritig med inslag av omogen frukt. Vi jämförde flaskorna och hittade inga anledningar till att de skulle vara olika. :cry: Efter det har jag inte köpt Scapa själv, men druckit ur två olika flaskor (båda identiska med de första två) vid "hembesök" hos whiskyintresserade kamrater. Historien upprepar sig, den ena var väldigt god och den andra inte...
 5. Och ännu bättre blir den i sin dubbellagrade variant...
 6. Jag började dricka whisky som 17-åring och då var det kanske inte direkt smaken som var avgörande utan priset. Johhnie Walker Red Label var då en av de billigaste. Red Label var inte särskilt god så vid något tillfälle kostade jag och kompisen på oss en flaska Black Label istället - och vilken skillnad! Helt plötsligt var whisky gott! På den vägen är det...
 7. Och dessutom rätt stora till kroppsvolym efter all fet ål... Men för att svara på inledningsfrågan - om du har vägarna förbi Helsingborg är du varmt välkommen att bli medlem hos oss!
 8. Jag skulle absolut handla så mycket jag orkade av följande: Ledaig 20 years (med lite tur hittar du den under tusenlappen) Brora - vilken buteljering som helst (även den kan med lite tur hittas under tusenlappen) Bruichladdich 15 years Dessutom skulle jag vara öppen för att hitta lite bra blended whisky som är svåra att få tag på i Sverige, tex White Horse (om du som jag gillar Islay).
 9. Jag vill i alla fall gärna tro att jag hade kunnat skilja cognac från whisky. Nog kan det finnas särskilda fall där det kanske kan vara svårt, men generellt tycker jag att det är en märkbar skillnad. Just det testet är annars rätt effektivt när man hittar en dryg whisky-besserwisser-typ på krogen, köp en cognac åt honom (utan att han ser det såklart) och be honom sedan tala om vilket destilleri det är. :twisted:
 10. Precis! SB tar egentligen inte betalt för kvaliteten i flaskan, utan mest för alkoholen och de administrativa kostnaderna. Utomlands däremot finns det oftast ett "kvalitetspåslag", vilket leder till att exklusivare sorter kostar lika som i Sverige eller till och med mer!
 11. Jag dricker gärna annat än whisky också. Barskåpet består till 75% av whisky, men i de övriga 25% kan man hitta cognac, armagnac, vanliga spritsorter för drinkblandning och tyvärr också en del av de flaskor man köper på sig på skidresor för att det är "såå gott" med den lokala specialiteten i skidbacken. Inte alls lika gott när man är hemma igen. :cry: När man är ute och reser och far kan det vara roligt att köpa lite udda varianter av vanliga sorter, så i skåpet finns också ett antal ryska vodkasorter (i underbart stiliga flaskor!) och en armensk cognac (smakar dessvärre som diesel luktar).
 12. Ok! Beställde just en prenumeration, vi får väl se när tidning och inbetalningskort dimper ned i lådan!
 13. På senare tid har en debatt blossat upp i whiskyvärlden om äktheten av olika gamla flaskor, rariteter. Från det känns det som ett säkert tips att, oavsett om man köper från en oberoende buteljerare eller en sällsynt whisky från destilleriet, försöka styrka äktheten på det man köper. Om man nu inte köper flaskan för sin egen skull förstås, för att så småningom njuta av innehållet.
×
×
 • Create New...