Jump to content
whiskyforum

Vinpimplaren

Vanlig medlem
 • Content Count

  3
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Vinpimplaren last won the day on December 5 2016

Vinpimplaren had the most liked content!

Community Reputation

3 Neutral
 1. Hej och tack för ett mycket intressant och utförligt svar! -Hade det inte varit för viss platsbrist hade jag nog behållit flaskorna att bjuda på vid herrmiddagar och dylikt. En del flarror har ju redan gått iväg för att betala diverse snickare och annat så det är ju en hyfsat bra valuta Har nästan lika mycket Cognac också som står och samlar damm men det uppskattar jag mer så där går jag och smyger i mig en slurk då och då Kul att få veta lite mer om de mer speciella flaskorna, HP 18 och 21 är runda flaskor så en äldre utgåva då antar jag. flera flaskor verkar även vara "Exclusive for travel retail", vet inte om det är speciella utgåvor som släpps enbart till whiskybutikerna på flygplatser? Hur som helst, hoppas på att de mer exklusiva flaskorna fungerar som dragplåster till de mindre exklusiva när man säljer på auktion men jag ska hålla forumet uppdaterat med hur det hela slutar och om jag får det sålt på stadsauktionen.
 2. Tjenare! -Tack för ditt svar, flaskorna har inte "bokstavligen" legat ner utan mer korrekt blivit stående nere i vinkällaren de sista åren. Tyvärr är inga utgåvor så långt tillbaka som 80-talet utan de flesta är väl köpta för cirka 10år sedan. Har nu varit i kontakt med stadsauktionen och de verkade intresserade även om jag måste fota av alla etiketter så de får mer noggrann info om varje flaska. Jag får väl hoppas på att det finns någon därute som vill skaffa sig en samling på ett enkelt vis utan att leta runt allt för mycket och på den svenska marknaden måste ju literflaskor vara bättre än sjuttisar tänker jag? Nästa auktion är tydligen först i början på mars så jag har ju lite tid på mig, har även pratat med en whiskyklubb som eventuellt var intresserad av att befria mig från flaskorna om priset var rimligt Tyvärr är det ganska on om vinnördar som vill byta vin mot whisky annars hade jag ju bytt mot några flaskor rolig champagne eller så på mitt "hemmaforum" finewines. -Pengar är ju som alltid överskattat bland dryckesnördar, flest flaskor när man dör vinner!
 3. Hallå gott folk! Ny här på forumet och spenderar vanligtvis min tid på ett annat dryckesforum nämligen Finewines.se och det var för övrigt där jag fick tips om att vända mig hit när jag hade frågor om whisky. Saken är den att jag reser mycket i jobbet och innan jag trillade ner i vinträsket köpte jag på mig en hel massa whisky på mina resor med tanken att jag en vacker dag skulle börja "lära" mig att uppskatta denna ädla dryck. Dock kom vinintresset emellan och efter ett par resor till Champagne slutade det med att jag snöade in på på det istället. Whiskyflaskorna har således blivit liggandes i källaren och nu när vinsamlingen stadigt växer behöver jag platsen samtidigt som jag inser att jag nog aldrig kommer bli någon whiskynörd. Jag vet ju att mycket vin säljs via Stadsauktioner i Sverige och att priserna är generellt höga mot marknadsvärde så jag är hyfsat bekant med hur det funkar men har dock ingen som helst koll på om det säljs whisky på samma vis och hur intresset är för detta? Tar de in en hyfsat "vanlig" samling Whisky för auktion eller måste det vara något exceptionellt? Precis som när det gäller viner så är ju privatförsäljning förbjudet så jag ser inte att man har så mycket annat val än att utnyttja stadsauktionerna? Jag inser ju att många av flaskorna jag har fortfarande går at få tag på via SB även om hela min samling är literflaskor och inte sjuttisar. Sedan är det ju ett par som är lite mer ovanliga att få tag men jag vill helst auktionera flaskorna för ett pris i en batch och inte hålla på och bryta ut enstaka flaskor. Provinensen torde åtminstone vara hyfsad eftersom flaskorna lagrats i tempererad vinkällare även om pappkartongerna tagit lite stryk av fukten. Tacksam på synpunkter från er lärda på forumet hur man gör bäst således! Samlingen består av: Aberfly 12 Yrs Ancnoc 12 Yrs Antiquary 12 Yrs Ardbeg 10 Yrs Ardmore Traditional Cask 46% Auchentoshan Balblair 1990 Balvenie founders reserve 10 Yrs Bowmore Surf Bruichladdich 10 Yrs Bunnahabhain 12 Yrs Caol Ila 12 Yrs Clynelish 14 Yrs Cragganmore 12 Yrs Dalmore Cigar Malt Dalwhinnie 15 Yrs Dimple 15 Yrs Glen Garioch Glenfiddich 15 Yrs Glengoyne 10 Yrs Glenkinchie 10 Yrs Glenlivet French Oak Reserve 15 Yrs Glenmorangie 10 Yrs Grantully Hakushu 10 Yrs Highland Park 18 Yrs Highland Park 21 Yrs Islay Mist 8 Yrs Jura Superstition Knockando Vintage 1990 Lagavulin 16 Yrs Lagavulin Vintage 1989 Laphroaig 10 Yrs Laphroaig Quater cask 48% Ledaig 10 Yrs Macallan Elegancia 12 Yrs Mackmyra Batch 2008-03 Mackmyra Special 2003 Oban Redbreast 12 Yrs Scapa 14 yrs Smokehead Extra Rare Speyburn 10 Yrs Strathisla 12 Yrs Talisker 10 Yrs Tomintoul 10 Yrs Tormore 12 Yrs Yamazaki 12 Yrs
×
×
 • Create New...