IKB Posted October 19, 2010 Report Share Posted October 19, 2010 Jag köpte en Nikka Coffey Malt i somras. Jag läste att Jim Murrey gillar den men å andra sidan vet jag att många här inte gillar Jim Murrey. Jag står i valet och kvalet att öppna den eller spara den till nåt ärorikare tillfälle. Någon som kan ge mig en synpunkt på om den var ett bra köp?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
majo Posted October 19, 2010 Report Share Posted October 19, 2010 Jag står i valet och kvalet att öppna den eller spara den till nåt ärorikare tillfälle. Någon som kan ge mig en synpunkt på om den var ett bra köp?? Jag tycker inte att du ska spara den till något unikt tillfälle, då den inte (enligt mig) är någon höjdare. Jag sätter in den i facket medelwhisky. (Om det är denna) Nikka Yoichi Nr 11 Coffie Grain 14år 1995 60% Cask 189470 OB Jag gav den 79p. Mattias Johansson http://mattesvatten.blogspot.com mattesvatten facebook Link to comment Share on other sites More sharing options...
IKB Posted October 19, 2010 Author Report Share Posted October 19, 2010 Jag tycker inte att du ska spara den till något unikt tillfälle, då den inte (enligt mig) är någon höjdare. Jag sätter in den i facket medelwhisky. (Om det är denna) Nikka Yoichi Nr 11 Coffie Grain 14år 1995 60% Cask 189470 OB Jag gav den 79p. Nej, det är inte den. Det är inte grain utan malt i en coffey still. 55%, 12yo, bottle 2895/3027 resten av informationen är på japanska Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarkusNilsson Posted October 19, 2010 Report Share Posted October 19, 2010 Serge Valentin har följande att säga om den: This is genuine malt for sure, only distilled in column stills like grain whisky. Colour: gold. Nose: well, I'm not impressed, this one seems to be much closer to grain than to malt actually, which stresses the stills' importance over the raw material. Plum spirit, vanilla and maybe something unusually perfumy (rosewater). Orange blossom. With water: it's the wood that came out. A little methanol, wood alcohol. Mouth (neat): very spirity (pear spirit) and very sweet. Bourbon. With water: a little better, resembling a medium-range grain whisky and maybe also some Irishes. Vanilla, dried bananas, coconut liqueur and oak (nutmeg). Finish: medium long, very linear. Comments: rather pleasant on the palate when diluted but otherwise slightly disappointing I think. Now, it's only an experiment I think, so let's not complain, especially since many other malt aficionados seem to adore it. SGP:620 – 77 points. Markus Nilsson Whiskynörd Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bunkermania Posted October 20, 2010 Report Share Posted October 20, 2010 Jag gillar Nikka Coffey Malt! Vet inte om jag provat just det fatet men överlag brukar de vara bra. Magnus Fagerström Helsingborg http://www.magnuswhisky.com info(at)magnuswhisky.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
ardbank Posted October 20, 2010 Report Share Posted October 20, 2010 Jag tycker faktiskt att den smakar mera grain än malt(!), fast på ett positivt sätt. Det är en intressant whisky som du absolut ska öppna, någon större samlarraritet skulle jag inte bedöma den som. Är sugen på ett sample om du öppnar den... Stefan Lööf Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bunkermania Posted October 20, 2010 Report Share Posted October 20, 2010 Jag tycker faktiskt att den smakar mera grain än malt(!), fast på ett positivt sätt. Det är en intressant whisky som du absolut ska öppna, någon större samlarraritet skulle jag inte bedöma den som. Är sugen på ett sample om du öppnar den... Ja definitivt mer grain än malt. Söta goda vaniljstinna saker brukar det vara. Magnus Fagerström Helsingborg http://www.magnuswhisky.com info(at)magnuswhisky.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
ardbeg67 Posted October 20, 2010 Report Share Posted October 20, 2010 Det verkar vara den 12-åriga på 55% tillverkad vid Nikka Nishinomiya. Den har jag gett 84 poäng, och den är inte så dum faktiskt. Men den är nog inte tillräckligt bra för att öppnas vid något speciellt tillfälle. Öppna den därför redan idag eller till helgen. Benny Ingman, KarlstadCarlstad Whisky Connoisseurs - CWC Söker sample av: Brora 1970-1972 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lutfisk Posted October 20, 2010 Report Share Posted October 20, 2010 Det finns väll fortfarande kvar i Whiskyteket? Ta hem ett sample och gillar du den inte köper jag gärna flaskan av dig isåntfall Filip Ling, Stockholm Letar Yoichi-flaskor, vill du sälja kontakta mig. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now