rico90 Posted November 23, 2010 Report Share Posted November 23, 2010 Vad blir det för något smaskens till 12-slaget? Själv är jag väldigt okunnig när det gäller Champagne. Jag har prövat Moet i det billigare segmentet och tycker att de inte är så roliga och har för mycket kolsyra för min smak. Enda gången jag faktiskt har druckit lite exklusivare Champagne var när jag köpte en Bollinger RD 1981 inför milleniumskiftet och den var helt fantastisk god. Det känns som att det är dags att pröva något lite roligare i år. Jag står och velar lite mellan Bollinger Le Grand Anneé (nr. 7579) och Krug Grand Cuvée (nr. 7494). Krugen är dyrare men den borde kanske få plats i nyårsbudgeten Någon som druckit båda? Med vänliga hälsningarRickard Link to comment Share on other sites More sharing options...
mejparn Posted November 23, 2010 Report Share Posted November 23, 2010 Vad blir det för något smaskens till 12-slaget? Själv är jag väldigt okunnig när det gäller Champagne. Jag har prövat Moet i det billigare segmentet och tycker att de inte är så roliga och har för mycket kolsyra för min smak. Enda gången jag faktiskt har druckit lite exklusivare Champagne var när jag köpte en Bollinger RD 1981 inför milleniumskiftet och den var helt fantastisk god. Det känns som att det är dags att pröva något lite roligare i år. Jag står och velar lite mellan Bollinger Le Grand Anneé (nr. 7579) och Krug Grand Cuvée (nr. 7494). Krugen är dyrare men den borde kanske få plats i nyårsbudgeten Någon som druckit båda? Är absolut inte heller nån expert! Men skall ändå komma med en köp värd! Roud table har en egen Champagne som heter Marchesi kostar 288 kr nr 77270! Mattias Oleniusson Cask owner Mackmyra svenk ek/rök Cask owner Macmyra elegant bourbon Cask owner Kilchoman Cask owner Mackmyra x rök Cask owner Mackmyra Ambasadör Box rök Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highbury Posted November 23, 2010 Report Share Posted November 23, 2010 Har införskaffat en Pol Roger Brut Vintage 2000, den gick på typ 450 kr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
emvima Posted November 23, 2010 Report Share Posted November 23, 2010 Vad blir det för något smaskens till 12-slaget? Själv är jag väldigt okunnig när det gäller Champagne. Jag har prövat Moet i det billigare segmentet och tycker att de inte är så roliga och har för mycket kolsyra för min smak. Enda gången jag faktiskt har druckit lite exklusivare Champagne var när jag köpte en Bollinger RD 1981 inför milleniumskiftet och den var helt fantastisk god. Det känns som att det är dags att pröva något lite roligare i år. Jag står och velar lite mellan Bollinger Le Grand Anneé (nr. 7579) och Krug Grand Cuvée (nr. 7494). Krugen är dyrare men den borde kanske få plats i nyårsbudgeten Någon som druckit båda? Krugen är ju lite dyrare men i detta fallet är den värd det. Bollingern är ju för tillfälligt av årgång 2000 en lite svagare årgång 1999 var betydligt bättre. Men om du nu ska köpa en champagne i denna prisklass så drick den på eftermiddagen och inte vid tolvslaget så att du kan njuta ordentligt och tänk på vad Richard Juhlin säger "om tillfälle ges försumma aldrig chansen att dricka en Krug". --------------------- Erland Magnusson Malmö Erland Magnusson Malmö Link to comment Share on other sites More sharing options...
Complex Posted November 24, 2010 Report Share Posted November 24, 2010 Krugen är ju lite dyrare men i detta fallet är den värd det. Bollingern är ju för tillfälligt av årgång 2000 en lite svagare årgång 1999 var betydligt bättre. Men om du nu ska köpa en champagne i denna prisklass så drick den på eftermiddagen och inte vid tolvslaget så att du kan njuta ordentligt och tänk på vad Richard Juhlin säger "om tillfälle ges försumma aldrig chansen att dricka en Krug". --------------------- Erland Magnusson Malmö Jag för min del dricker champagnen eller det mousserade vinet till maten, när jag har mina smaklökar kvar.Så får det bli Pommac vid 12-slaget.Efter några Ardbeg/Laphroaig så har smaklökarna ändå försvunnit, för mig alltså. Lennart HertilFriends of Laphroaig,Ardbeg Committee, Link to comment Share on other sites More sharing options...
rico90 Posted November 24, 2010 Author Report Share Posted November 24, 2010 Var inne på lunchen idag på SB Passagen och pratade lite Champagne med personalen i deras vinkällarbutik. Jag blev övertalad att inte alls köpa någon Krug eller Bollinger för att dricka nu till nyår eftersom de mer eller mindre krävde lagring. Efter min berättelse om mitt möte med Bollinger RD 1981 tyckte han att en Henriot Brut Millésime 1998 (nr. 94828) för 522kr skulle passa mig som handsken. Besöket blev billigare än vad jag hade tänkt . Frågan är hur Champagnen kommer att smaka? Någon som har prövat den? Med vänliga hälsningarRickard Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now