Jump to content
whiskyforum
Sign in to follow this  
IKB

Portvin

Recommended Posts

Köpte en årgångsflaska för ett antal år sedan. Är det någon som vet hur länge man normalt kan lagra en sån?

 

är det en vintage så åtminstone 50 år, när den smakar som bäst är naturligtvis beroende på kvaliteten på buteljeringen och din egna preferenser

 

är det en Late bottle vintage så 5-10 år, längre om den är av mycket god kvalitet.

 

Kan du specifera exakt vilken flaska det handlar om kan jag ge dig ett bättre svar.


Andreas Magnusson

Svensk Whiskyförmedling AB

andreas@whiskyförmedling.se

070-353 87 43

019-26 30 26

www.whiskyformedling.se

Share this post


Link to post
Share on other sites

Den heter Real Cavelha 2000 Vintage Port, köpt nere i Dourodalen (Pinhao)

 

Som en icke portkännare så var den exklusiv men Du kanske kan upplysa mig

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hej igen,

vinets korrekta namn är Real C(ompanhi)a Velha vintage 2000. År 2000 var ett bra år för portviner (endast 2005 och 1994 har varit bättre de senaste 20 åren). Detta innebär att vinet nästan bör lagras 20 år för att uppnå sin fulla potential men det kan avnjutas redan nu med stor behållning. Peaken ligger ofta mellan 20-40år men det går att lagra detta vin betydligt längre än så.

 

Låt dig väl smakas oavsett när du väljer att öppna flaskan, och gratulerar till ett bra köp!

 

 

 

 

 

 

 

Den heter Real Cavelha 2000 Vintage Port, köpt nere i Dourodalen (Pinhao)

 

Som en icke portkännare så var den exklusiv men Du kanske kan upplysa mig


Andreas Magnusson

Svensk Whiskyförmedling AB

andreas@whiskyförmedling.se

070-353 87 43

019-26 30 26

www.whiskyformedling.se

Share this post


Link to post
Share on other sites

Köpte en årgångsflaska för ett antal år sedan. Är det någon som vet hur länge man normalt kan lagra en sån?

Ja det beror årgång och vilken firma det är. Jag drack för några veckor sedan en Taylor vintage 1955 som var helt ok i både doft och smak. Eftersom man spritar upp portvin så får vissa viner livlängd upp till 100 år eller mer

Det gäller även viss sherry och frmför allt Maderaviner som man pastoriserar upp till 57-58 grader. Där vi hade på 1990 talet en provning på 8 årgångsviner viner från 1842 fram till 1900 och de var utmärkta, Vi tycke dock att 1900 var för ung;-)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...