Jump to content
whiskyforum

Senast öppnade flaska. Korken åkte ur...


Recommended Posts

post-1836-0-99506200-1298664182_thumb.jpg Folien skuren - och bäst av allt det skedde i "The Whisky Room" @Vintners Rooms Restaurant - Leith Edinburgh....

 

Tack för tipset Thomas och Geert.<br><br>sorry skulle vara under senast öppna flaska - tacksam om adm flyttar <br>

Edited by LMR

Louis Reps

SSCC - Spirit Safe Collectors Club

www.glenlochy.com

söker SMWS 62.xx och andra Glenlochy

 

Link to comment
Share on other sites

Bunnahabhain The Whisky Agency 32 Jahre 1976 Liquid Library Islay Selection, dist. 1976, bott.2009 45,8%

 

Sample hitåt pronto :P

Stefan Jansson

Founder of The John Cor Whisky Society

Member of CWC

Member of Klubb Slainte

Friend of Laphroaig

Ardbeg committee member

Friend of the classic malts

Box Ambassadör

World Wide Brands AB

Link to comment
Share on other sites

Det ar bästa whiskybaren jag har varit i mit liv

 

Det är tydigen Guiseppe Begnoni från Whiskyparadise som ligger bakom. Jag talade med hans italienska kollega. Det var tydligen inte helt lätt att få skotska kunder speciellt till restauranten som varit igång i deras regi endast 7 månader.

 

En liten kul episod: Han undrade varför jag var intresserad av Glenlochy och jag berättade historien med spirit safen.

Efter ett slag kommer den som serverar till oss och säger: "Jag hörde att du har en panna från Glenlochy i ditt vardagsrum - hur får du plats med den?"

Louis Reps

SSCC - Spirit Safe Collectors Club

www.glenlochy.com

söker SMWS 62.xx och andra Glenlochy

 

Link to comment
Share on other sites

Grym doft och jäkligt häftig! Men doften var bland det bästa jag känt.

 

OBE, honung, nötter vingummi, peppar i munnen

 

 

OBE...

 

En metallisk förnimmelse eller lite mineral,kanske.

 

En del menal vaxighet.

 

Jag tror inte alla vet vad vi menar med OBE-"old bottle effect".

Och,varför har OBE blivit allmänt vedertaget som en doft eller smak.

 

Är det inte tydligare att skriva den doft eller smak som OBE står för,eller

är det viktigare att visa på att man druckit en gammal buteljering?

 

Vi vill väl att även nya nördar ska kunna ta till sig det vi skriver,det

finns en viss risk för "klubb för inbördes beundran-känsla".

 

Har sett flera inlägg som beskriver OBE,så det är absolut ingen

enskild kritik till herr Sundbom,bara min egen reflektion på ett

återkommande fenomen.

 

/Niklas

Niklas Carlsson.WarbergSingleMaltSällskap.

Link to comment
Share on other sites

OBE...

 

En metallisk förnimmelse eller lite mineral,kanske.

 

En del menal vaxighet.

 

Jag tror inte alla vet vad vi menar med OBE-"old bottle effect".

Och,varför har OBE blivit allmänt vedertaget som en doft eller smak.

 

Är det inte tydligare att skriva den doft eller smak som OBE står för,eller

är det viktigare att visa på att man druckit en gammal buteljering?

 

Vi vill väl att även nya nördar ska kunna ta till sig det vi skriver,det

finns en viss risk för "klubb för inbördes beundran-känsla".

 

Har sett flera inlägg som beskriver OBE,så det är absolut ingen

enskild kritik till herr Sundbom,bara min egen reflektion på ett

återkommande fenomen.

 

/Niklas

 

Bra inlägg Niklas, OBE beskrivs lite olika, för mig är oftast OBE positivt, whiskyn har nått en annan nivå ( ofta högre men inte alltid ) alltså whiskyn har mognat till sig i flaskan, som sagt jag tycker oftast att den blir bättre, avslipad, mognare mer sammanhållen och avrundad, inte alltid positivt på de äldre men de yngre vinner oftast på det.

 

Äldre lagringar kan som sagt bli både bättre och sämre, yngre blir oftast bättre, har provat ganska många gamla tioåringar som har utvecklats till riktiga rysare efter ca 15-30 år i flaskan.

Vänliga Hälsningar

Kjell Öberg

 

Link to comment
Share on other sites

Bra inlägg Niklas, OBE beskrivs lite olika, för mig är oftast OBE positivt, whiskyn har nått en annan nivå ( ofta högre men inte alltid ) alltså whiskyn har mognat till sig i flaskan, som sagt jag tycker oftast att den blir bättre, avslipad, mognare mer sammanhållen och avrundad, inte alltid positivt på de äldre men de yngre vinner oftast på det.

 

Äldre lagringar kan som sagt bli både bättre och sämre, yngre blir oftast bättre, har provat ganska många gamla tioåringar som har utvecklats till riktiga rysare efter ca 15-30 år i flaskan.

 

 

Tack för förklaringen.

Men min tanke var nog snarare att man likväl som att

man sätter ord på andra dofter och smaker även bör

försöka hitta synonymer för OBE.

 

Om man bara använder smaknoter för eget bruk kan

man givetvis använda det vokabulär man önskar,men

min önskan är att när man beskriver smaker och dofter på ett

forum,som detta,så bör man göra allt för att vara tydlig.

 

Oinitierade ska inte behöva gå tillbaka till ditt upplysande inlägg bara

för att någon väljer skriva OBE istället för t.ex mineral.

 

Personligen använder jag mig inte av uttrycket.

Men man kan ju börja kalla mälta för "barley effect" och

vanilj för "oak effect" också ;) .

 

För enkelhetens skull handlar mina noter om

vad jag tycker det smakar eller doftar.

Inte så mycket om anledningen/ursprunget till den samma.

 

/Niklas

Niklas Carlsson.WarbergSingleMaltSällskap.

Link to comment
Share on other sites

För att svara på Niklas inlägg,

 

Nope, det är inte för att visa att jag dricker en gammal whisky. Det framgår väl ändå när jag skriver vad jag har provat?

 

För mig är det en metallisk känsla i whiskyn. Är väl inte bäst i världen på att känna den men i detta fall så fanns det där ganska tydligt. Iaf för mig. Och positiv är den också, och har varit i de fall jag har känt av den.

 

Visst kan man skriva metallisk eller dyligt, fast för mig funkar OBE bara bra.

Är alltid intresserad av intressanta Longmorns.

Johannes Sundbom

Söderfors

Link to comment
Share on other sites

Nu gick det inte att ändra mitt inlägg på denna telefon. Men visst kan man skriva metallisk istället för OBE, även fast jag är för nörderi av alla former. Allt behöver inte förklaras in i minsta detalj jämt.

Är alltid intresserad av intressanta Longmorns.

Johannes Sundbom

Söderfors

Link to comment
Share on other sites

Tack för förklaringen.

Men min tanke var nog snarare att man likväl som att

man sätter ord på andra dofter och smaker även bör

försöka hitta synonymer för OBE.

 

Om man bara använder smaknoter för eget bruk kan

man givetvis använda det vokabulär man önskar,men

min önskan är att när man beskriver smaker och dofter på ett

forum,som detta,så bör man göra allt för att vara tydlig.

 

Oinitierade ska inte behöva gå tillbaka till ditt upplysande inlägg bara

för att någon väljer skriva OBE istället för t.ex mineral.

 

Personligen använder jag mig inte av uttrycket.

Men man kan ju börja kalla mälta för "barley effect" och

vanilj för "oak effect" också ;) .

 

För enkelhetens skull handlar mina noter om

vad jag tycker det smakar eller doftar.

Inte så mycket om anledningen/ursprunget till den samma.

 

/Niklas

 

Det är svårt med OBE, man måste ju ha provat den i orginal så att säga innan man kan tycka att OBE har förändrat whiskyn, jag tycker att den bedömningen bygger på erfarenhet och självklart så är det individuellt/subjektivt tyckande.

Vänliga Hälsningar

Kjell Öberg

 

Link to comment
Share on other sites

Sherry suget slog till, öppnade en Yamazaki 18y [+-2010] OB 43,0% 91p. :drool2:

basbear

 

Finns det möjlighet till ett sample?

Har klurat länge på en sådan flaska men aldrig vågat slå till :g:

Markus / Degerfors

Whisky, Musik & Fotboll

 

www.tpwc.se

Link to comment
Share on other sites

Finns det möjlighet till ett sample?

Har klurat länge på en sådan flaska men aldrig vågat slå till :g:

 

 

Jag kan hjälpa Björn med den här. Han har den i Whiskyteket.

Henrik Jonsson, Karlstad

 

---------------

 

The John Cor Whisky Society

Friend of Laphroaig

Ardbeg Committee

Bladnoch Forum

 

Söker sample av buteljeraren, The Bottlers.

Link to comment
Share on other sites

Folien rök på Glen first class och Bunnahabhain 9 whisky-doris. Båda behövde mycket tid i glaset men gott var det!

Öppnade precis Glen first class, och den var allt helt ok...

Mattias Oleniusson

 

Cask owner Mackmyra svenk ek/rök

Cask owner Macmyra elegant bourbon

Cask owner Kilchoman

Cask owner Mackmyra x rök

Cask owner Mackmyra Ambasadör

Box rök

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...