Lemmy Posted February 25, 2011 Report Share Posted February 25, 2011 Bunnahabhain The Whisky Agency 32 Jahre 1976 Liquid Library Islay Selection, dist. 1976, bott.2009 45,8% Quote Jögge - WMW Owner of a grästufva on Islay. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LMR Posted February 25, 2011 Report Share Posted February 25, 2011 (edited) Folien skuren - och bäst av allt det skedde i "The Whisky Room" @Vintners Rooms Restaurant - Leith Edinburgh.... Tack för tipset Thomas och Geert.<br><br>sorry skulle vara under senast öppna flaska - tacksam om adm flyttar <br> Edited February 25, 2011 by LMR Quote Louis Reps SSCC - Spirit Safe Collectors Club www.glenlochy.com söker SMWS 62.xx och andra Glenlochy Link to comment Share on other sites More sharing options...
peatjunkie Posted February 25, 2011 Report Share Posted February 25, 2011 Det ar bästa whiskybaren jag har varit i mit liv Quote Proud member of www.lindores.be www.ardbeg.eu(The real Ardbeg site) Geert Bero Link to comment Share on other sites More sharing options...
hobgoblin Posted February 26, 2011 Report Share Posted February 26, 2011 Bunnahabhain The Whisky Agency 32 Jahre 1976 Liquid Library Islay Selection, dist. 1976, bott.2009 45,8% Sample hitåt pronto Quote Stefan Jansson Founder of The John Cor Whisky Society Member of CWC Member of Klubb Slainte Friend of Laphroaig Ardbeg committee member Friend of the classic malts Box Ambassadör World Wide Brands AB Link to comment Share on other sites More sharing options...
LMR Posted February 26, 2011 Report Share Posted February 26, 2011 Det ar bästa whiskybaren jag har varit i mit liv Det är tydigen Guiseppe Begnoni från Whiskyparadise som ligger bakom. Jag talade med hans italienska kollega. Det var tydligen inte helt lätt att få skotska kunder speciellt till restauranten som varit igång i deras regi endast 7 månader. En liten kul episod: Han undrade varför jag var intresserad av Glenlochy och jag berättade historien med spirit safen. Efter ett slag kommer den som serverar till oss och säger: "Jag hörde att du har en panna från Glenlochy i ditt vardagsrum - hur får du plats med den?" Quote Louis Reps SSCC - Spirit Safe Collectors Club www.glenlochy.com söker SMWS 62.xx och andra Glenlochy Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicke--c Posted February 26, 2011 Report Share Posted February 26, 2011 Grym doft och jäkligt häftig! Men doften var bland det bästa jag känt. OBE, honung, nötter vingummi, peppar i munnen OBE... En metallisk förnimmelse eller lite mineral,kanske. En del menal vaxighet. Jag tror inte alla vet vad vi menar med OBE-"old bottle effect". Och,varför har OBE blivit allmänt vedertaget som en doft eller smak. Är det inte tydligare att skriva den doft eller smak som OBE står för,eller är det viktigare att visa på att man druckit en gammal buteljering? Vi vill väl att även nya nördar ska kunna ta till sig det vi skriver,det finns en viss risk för "klubb för inbördes beundran-känsla". Har sett flera inlägg som beskriver OBE,så det är absolut ingen enskild kritik till herr Sundbom,bara min egen reflektion på ett återkommande fenomen. /Niklas Quote Niklas Carlsson.WarbergSingleMaltSällskap. Link to comment Share on other sites More sharing options...
whiskystore Posted February 26, 2011 Report Share Posted February 26, 2011 OBE... En metallisk förnimmelse eller lite mineral,kanske. En del menal vaxighet. Jag tror inte alla vet vad vi menar med OBE-"old bottle effect". Och,varför har OBE blivit allmänt vedertaget som en doft eller smak. Är det inte tydligare att skriva den doft eller smak som OBE står för,eller är det viktigare att visa på att man druckit en gammal buteljering? Vi vill väl att även nya nördar ska kunna ta till sig det vi skriver,det finns en viss risk för "klubb för inbördes beundran-känsla". Har sett flera inlägg som beskriver OBE,så det är absolut ingen enskild kritik till herr Sundbom,bara min egen reflektion på ett återkommande fenomen. /Niklas Bra inlägg Niklas, OBE beskrivs lite olika, för mig är oftast OBE positivt, whiskyn har nått en annan nivå ( ofta högre men inte alltid ) alltså whiskyn har mognat till sig i flaskan, som sagt jag tycker oftast att den blir bättre, avslipad, mognare mer sammanhållen och avrundad, inte alltid positivt på de äldre men de yngre vinner oftast på det. Äldre lagringar kan som sagt bli både bättre och sämre, yngre blir oftast bättre, har provat ganska många gamla tioåringar som har utvecklats till riktiga rysare efter ca 15-30 år i flaskan. Quote Vänliga Hälsningar Kjell Öberg Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicke--c Posted February 26, 2011 Report Share Posted February 26, 2011 Bra inlägg Niklas, OBE beskrivs lite olika, för mig är oftast OBE positivt, whiskyn har nått en annan nivå ( ofta högre men inte alltid ) alltså whiskyn har mognat till sig i flaskan, som sagt jag tycker oftast att den blir bättre, avslipad, mognare mer sammanhållen och avrundad, inte alltid positivt på de äldre men de yngre vinner oftast på det. Äldre lagringar kan som sagt bli både bättre och sämre, yngre blir oftast bättre, har provat ganska många gamla tioåringar som har utvecklats till riktiga rysare efter ca 15-30 år i flaskan. Tack för förklaringen. Men min tanke var nog snarare att man likväl som att man sätter ord på andra dofter och smaker även bör försöka hitta synonymer för OBE. Om man bara använder smaknoter för eget bruk kan man givetvis använda det vokabulär man önskar,men min önskan är att när man beskriver smaker och dofter på ett forum,som detta,så bör man göra allt för att vara tydlig. Oinitierade ska inte behöva gå tillbaka till ditt upplysande inlägg bara för att någon väljer skriva OBE istället för t.ex mineral. Personligen använder jag mig inte av uttrycket. Men man kan ju börja kalla mälta för "barley effect" och vanilj för "oak effect" också . För enkelhetens skull handlar mina noter om vad jag tycker det smakar eller doftar. Inte så mycket om anledningen/ursprunget till den samma. /Niklas Quote Niklas Carlsson.WarbergSingleMaltSällskap. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sundbom Posted February 26, 2011 Report Share Posted February 26, 2011 För att svara på Niklas inlägg, Nope, det är inte för att visa att jag dricker en gammal whisky. Det framgår väl ändå när jag skriver vad jag har provat? För mig är det en metallisk känsla i whiskyn. Är väl inte bäst i världen på att känna den men i detta fall så fanns det där ganska tydligt. Iaf för mig. Och positiv är den också, och har varit i de fall jag har känt av den. Visst kan man skriva metallisk eller dyligt, fast för mig funkar OBE bara bra. Quote Är alltid intresserad av intressanta Longmorns. Johannes Sundbom Söderfors Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sundbom Posted February 26, 2011 Report Share Posted February 26, 2011 Nu gick det inte att ändra mitt inlägg på denna telefon. Men visst kan man skriva metallisk istället för OBE, även fast jag är för nörderi av alla former. Allt behöver inte förklaras in i minsta detalj jämt. Quote Är alltid intresserad av intressanta Longmorns. Johannes Sundbom Söderfors Link to comment Share on other sites More sharing options...
PeterG Posted February 26, 2011 Report Share Posted February 26, 2011 En Glenmorangie Sonnalta PX fick släppa folien ikväll. Quote Peter Granath Glenmorangie collector Link to comment Share on other sites More sharing options...
Complex Posted February 26, 2011 Report Share Posted February 26, 2011 En Glenmorangie Sonnalta PX fick släppa folien ikväll. Öppnade min Sonnalta PX igår och kan bara instämma. Quote Lennart HertilFriends of Laphroaig,Ardbeg Committee, Link to comment Share on other sites More sharing options...
kronvall Posted February 26, 2011 Report Share Posted February 26, 2011 Svärfar på besök då fick det bli en Yochi 10yo som blev kvällens första mumsbit. Quote Martin Kronvall http://swedishmaltmafia.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
basbear Posted February 26, 2011 Report Share Posted February 26, 2011 Sherry suget slog till, öppnade en Yamazaki 18y [+-2010] OB 43,0% 91p. basbear Quote MVH Björn ScholzArdbeg Committee MemberFriends of Laphroaig Link to comment Share on other sites More sharing options...
whiskystore Posted February 27, 2011 Report Share Posted February 27, 2011 Tack för förklaringen. Men min tanke var nog snarare att man likväl som att man sätter ord på andra dofter och smaker även bör försöka hitta synonymer för OBE. Om man bara använder smaknoter för eget bruk kan man givetvis använda det vokabulär man önskar,men min önskan är att när man beskriver smaker och dofter på ett forum,som detta,så bör man göra allt för att vara tydlig. Oinitierade ska inte behöva gå tillbaka till ditt upplysande inlägg bara för att någon väljer skriva OBE istället för t.ex mineral. Personligen använder jag mig inte av uttrycket. Men man kan ju börja kalla mälta för "barley effect" och vanilj för "oak effect" också . För enkelhetens skull handlar mina noter om vad jag tycker det smakar eller doftar. Inte så mycket om anledningen/ursprunget till den samma. /Niklas Det är svårt med OBE, man måste ju ha provat den i orginal så att säga innan man kan tycka att OBE har förändrat whiskyn, jag tycker att den bedömningen bygger på erfarenhet och självklart så är det individuellt/subjektivt tyckande. Quote Vänliga Hälsningar Kjell Öberg Link to comment Share on other sites More sharing options...
OskarH Posted March 2, 2011 Report Share Posted March 2, 2011 Folien rök på Glen first class och Bunnahabhain 9 whisky-doris. Båda behövde mycket tid i glaset men gott var det! Quote Oskar Hedmark / Falun Friends of Classic Malts Bladnoch Forum Ardbeg Committee Link to comment Share on other sites More sharing options...
StMagdalene Posted March 2, 2011 Report Share Posted March 2, 2011 Sherry suget slog till, öppnade en Yamazaki 18y [+-2010] OB 43,0% 91p. basbear Finns det möjlighet till ett sample? Har klurat länge på en sådan flaska men aldrig vågat slå till Quote Markus / Degerfors Whisky, Musik & Fotboll www.tpwc.se Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arsenal Posted March 2, 2011 Report Share Posted March 2, 2011 Finns det möjlighet till ett sample? Har klurat länge på en sådan flaska men aldrig vågat slå till Jag kan hjälpa Björn med den här. Han har den i Whiskyteket. Quote Henrik Jonsson, Karlstad --------------- The John Cor Whisky Society Friend of Laphroaig Ardbeg Committee Bladnoch Forum Söker sample av buteljeraren, The Bottlers. Link to comment Share on other sites More sharing options...
StMagdalene Posted March 2, 2011 Report Share Posted March 2, 2011 Jag kan hjälpa Björn med den här. Han har den i Whiskyteket. Hehe.. ja jag såg det... sen Thanx! Quote Markus / Degerfors Whisky, Musik & Fotboll www.tpwc.se Link to comment Share on other sites More sharing options...
basbear Posted March 3, 2011 Report Share Posted March 3, 2011 Tack Arsenal! basbear Quote MVH Björn ScholzArdbeg Committee MemberFriends of Laphroaig Link to comment Share on other sites More sharing options...
mejparn Posted March 3, 2011 Report Share Posted March 3, 2011 Folien rök på Glen first class och Bunnahabhain 9 whisky-doris. Båda behövde mycket tid i glaset men gott var det! Öppnade precis Glen first class, och den var allt helt ok... Quote Mattias Oleniusson Cask owner Mackmyra svenk ek/rök Cask owner Macmyra elegant bourbon Cask owner Kilchoman Cask owner Mackmyra x rök Cask owner Mackmyra Ambasadör Box rök Link to comment Share on other sites More sharing options...
kenandreasson Posted March 3, 2011 Report Share Posted March 3, 2011 Öppnade precis en Laphroiag Quarter Cask. Lika god som jag kommer ihåg den från förra gången.( he he he he förra veckan) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pelle123 Posted March 4, 2011 Report Share Posted March 4, 2011 Öppnade min Sonnalta PX igår och kan bara instämma. har bara en deciliter kvar i min sista flaska och Sonnaltan är slut på SB.... det känns inte bra. Quote Omåttligt förtjust i Glenmorangie Link to comment Share on other sites More sharing options...
golddigger Posted March 4, 2011 Report Share Posted March 4, 2011 ...Lagavulin 16! Quote Fredrik Sturesson Intresserad av SC från Kilchoman Min Samling http://whiskybase.com/collection.php?userviewid=2412 Link to comment Share on other sites More sharing options...
heson Posted March 4, 2011 Report Share Posted March 4, 2011 Talisker 18, som jag har väntant, tack Mankan. Quote Väntar otåligt på att nästa whiskymässa skall börja Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.