Tullinge Posted September 5, 2011 Report Share Posted September 5, 2011 Hej, Bidrar tyvärr inte med ett recept utan snarare en förfrågan, hoppas att det passa på denna forumdel iaf... Det är nämligen så att i samma takt som antalet flaskor därhemma ökar så minskar min bättre hälfts förståelse över min böjelse =). Letar därför efter sätt att få henne något mer intreserad och förstående inför mitt Whiskyintresse. Ett sätt är naturligtvis att kombinera det med annat. Har hört att vissa kombinationer av Whisky och Choklad skall vara en ritkig höjdare för smaklökarna och undrar därför om några här på forumet sitter på några bra tips. Vet att jag själv testade någon kombination på Sthlm Beer & Whisky för ett par år sedan men la det tyvärr inte på minnet. Magnus VikströmFriends of LaphroaigArdbeg committee memberMackmyra fatägare Wasa Whiskysällskap Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jenz Rönnow Posted September 5, 2011 Report Share Posted September 5, 2011 Gillar hon rökig whisky? Jenz RönnowGrundare av whiskyforum | Medlem i Whisky Society Skåne Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pedda Posted September 5, 2011 Report Share Posted September 5, 2011 Hej, Bidrar tyvärr inte med ett recept utan snarare en förfrågan, hoppas att det passa på denna forumdel iaf... Det är nämligen så att i samma takt som antalet flaskor därhemma ökar så minskar min bättre hälfts förståelse över min böjelse =). Letar därför efter sätt att få henne något mer intreserad och förstående inför mitt Whiskyintresse. Ett sätt är naturligtvis att kombinera det med annat. Har hört att vissa kombinationer av Whisky och Choklad skall vara en ritkig höjdare för smaklökarna och undrar därför om några här på forumet sitter på några bra tips. Vet att jag själv testade någon kombination på Sthlm Beer & Whisky för ett par år sedan men la det tyvärr inte på minnet. Mörk choklad med salta toner funkar oerhört väl med whisky som har en viss sälta, tex. Talisker. Peter Sjögren, Gbg Svenska Eldvatten www.eldvatten.se www.whiskyflaskan.se Gothia Whisky Society Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tullinge Posted September 5, 2011 Author Report Share Posted September 5, 2011 Gillar hon rökig whisky? Då jag själv gillar Islays skarpt så har jag gradvis lyckats lura henne i den riktningen, så rökighet är inget problem. Magnus VikströmFriends of LaphroaigArdbeg committee memberMackmyra fatägare Wasa Whiskysällskap Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jenz Rönnow Posted September 5, 2011 Report Share Posted September 5, 2011 Då jag själv gillar Islays skarpt så har jag gradvis lyckats lura henne i den riktningen, så rökighet är inget problem. Då rekommenderar jag min aha-upplevelse: Fixa nygräddade kanelsnäckor (helst hembakade) som har mycket smör och kanel som "fyllning". Drick en Ardbeg TEN till det. Sanslöst gott Jenz RönnowGrundare av whiskyforum | Medlem i Whisky Society Skåne Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tullinge Posted September 5, 2011 Author Report Share Posted September 5, 2011 Mörk choklad med salta toner funkar oerhört väl med whisky som har en viss sälta, tex. Talisker. Tackar, det låter intressant måste testas! Har du till och med namn på lämplig choklad? Magnus VikströmFriends of LaphroaigArdbeg committee memberMackmyra fatägare Wasa Whiskysällskap Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tullinge Posted September 5, 2011 Author Report Share Posted September 5, 2011 Då rekommenderar jag min aha-upplevelse: Fixa nygräddade kanelsnäckor (helst hembakade) som har mycket smör och kanel som "fyllning". Drick en Ardbeg TEN till det. Sanslöst gott Klart otippad kombination, har inte tänkt fråga hur du kom dig för att testa den . Det blir till att tigga till sig ett bullbak nästa gång min kära mor kommer på besök, frågan är om hon kommer att uppskatta mitt förslag på "avec".....jag bara måste testa det vid lämpligt tillfälle. Magnus VikströmFriends of LaphroaigArdbeg committee memberMackmyra fatägare Wasa Whiskysällskap Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lazze Posted September 5, 2011 Report Share Posted September 5, 2011 Mörk choklad med salta toner funkar oerhört väl med whisky som har en viss sälta, tex. Talisker. Yes!!! Men gå inte över 70% procent choklad, då dör whiskyn Slainte mhath Lasse Holm Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tullinge Posted September 5, 2011 Author Report Share Posted September 5, 2011 Yes!!! Men gå inte över 70% procent choklad, då dör whiskyn Bra att veta! Oftast har ju de lite "finare" chokladsorterna ännu högre %-andel cacao än så. Det är till att vara lite försiktig mao Magnus VikströmFriends of LaphroaigArdbeg committee memberMackmyra fatägare Wasa Whiskysällskap Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mickeman Posted September 6, 2011 Report Share Posted September 6, 2011 (edited) Har själv hållt provningar på denna kombination. På chokladsidan rekomenderar jag Vhalronas årgsångschoklad. Finns 3 olika som samtliga är singel plantage dvs alla bönorna är från samma plantage vilket sägs vara extremt ovanligt. De har alla ganska distinkt olika karaktär. Personligen tycker jag choklad går bäst till fatlagrad årgångsrom och därefter bra cognac. Virre kommer först på tredje plats och den ska vara söt så en first fill sherrylagard virre som inte är träig är att rekomendera. Edited September 6, 2011 by Mickeman Mikael Weisz - Växjö ~Bäst att köpa upp pengarna innan de tar slut! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tullinge Posted September 7, 2011 Author Report Share Posted September 7, 2011 Har själv hållt provningar på denna kombination. På chokladsidan rekomenderar jag Vhalronas årgsångschoklad. Finns 3 olika som samtliga är singel plantage dvs alla bönorna är från samma plantage vilket sägs vara extremt ovanligt. De har alla ganska distinkt olika karaktär. Personligen tycker jag choklad går bäst till fatlagrad årgångsrom och därefter bra cognac. Virre kommer först på tredje plats och den ska vara söt så en first fill sherrylagard virre som inte är träig är att rekomendera. Tack för tipsen! Magnus VikströmFriends of LaphroaigArdbeg committee memberMackmyra fatägare Wasa Whiskysällskap Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tullinge Posted September 8, 2011 Author Report Share Posted September 8, 2011 (edited) Hittade en bra länk just på detta ämne, hoppas att länken är ok att ha med. Whisky och choklad! Edited September 8, 2011 by Tullinge Magnus VikströmFriends of LaphroaigArdbeg committee memberMackmyra fatägare Wasa Whiskysällskap Link to comment Share on other sites More sharing options...
Puttriken Posted September 21, 2011 Report Share Posted September 21, 2011 Rök, sherry och choklad är en väldigt trevlig kombination. Tag 2 delar A'Bunadh, 1 del Laffe 10, blanda, avnjut tillsammans med "medelmörk" choklad. Patrik Törnqvist, Helsingborg. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now