tauril 2 Report post Posted October 16, 2011 (edited) Nu har vi provat , det blir ett godkänt betyg. Spännande, men inte oväntat för en svensk whisky som är på väg åt rätt håll. Den nya utgåvan kommer lanseras på Systembolaget i november. Edited December 19, 2011 by Benke Olsson Quote Ingen eld utan rök sedan 2010 | peat.se Vi smakar rökig whisky och spännande fatförädlingar. Emellanåt försöker vi hinna med annat intressant i whisk(e)y-världen. Ardbeg | Balvenie | Bowmore | Bruichladdich | Glenfarclas | Glenlivet | Glenmorangie | Highland Park | Jura | Laphroaig | Springbank Share this post Link to post Share on other sites
Herke 31 Report post Posted October 16, 2011 (edited) Tar det aldrig slut!? Edited October 16, 2011 by Herke Quote Thomas HerkevallKöper eller byter RARE MALTS!Jag har ett antal dubletter samt annat att byta med.Cask Owner: BOX Svensk ek, BOX orökt på Bourbon, Kilchoman, Lochindaal, Bladnoch, Margadale#9000069 & BARRA. Aktieägare: Box Friend of Laphroaig Plot: 283358Ardbeg CommitteeSpringbank Society MemberGuardians of the GlenlivetSlainte WhiskyklubbStockholm whisky Enthusiasts Share this post Link to post Share on other sites
paer 70 Report post Posted October 17, 2011 (edited) Tar det aldrig slut!? Du menar: "Nu har vi provat , det blir ett godkänt betyg. Spännande, men inte oväntat för en svensk whisky som är på väg åt rätt håll" Edited December 19, 2011 by Benke Olsson Quote Pär Högberg GBG GWS #3 Share this post Link to post Share on other sites
tauril 2 Report post Posted October 18, 2011 (edited) Du menar: "Nu har vi provat , det blir ett godkänt betyg. Spännande, men inte oväntat för en svensk whisky som är på väg åt rätt håll" Något som är Speciellt för Special 07 är att den har ett genuint svensk uttryck. Kul att de experimenterar med hjortronvinsfat. Verkar lovande för kommande utgåvor, speciellt när whiskyn börjar komma upp i respektabel ålder. Edited December 19, 2011 by Benke Olsson Quote Ingen eld utan rök sedan 2010 | peat.se Vi smakar rökig whisky och spännande fatförädlingar. Emellanåt försöker vi hinna med annat intressant i whisk(e)y-världen. Ardbeg | Balvenie | Bowmore | Bruichladdich | Glenfarclas | Glenlivet | Glenmorangie | Highland Park | Jura | Laphroaig | Springbank Share this post Link to post Share on other sites
Reportagebild 0 Report post Posted November 4, 2011 Något som är Speciellt för Special 07 är att den har ett genuint svensk uttryck. Kul att de experimenterar med hjortronvinsfat. Verkar lovande för kommande utgåvor, speciellt när whiskyn börjar komma upp i respektabel ålder. Nu har jag smakat på den. Helt okej, hjortronsmaken och doften är tydlig och fruktig. Fast jag är ju ingen whiskykännare direkt, men jag tycker nog att den ligger i linje med 05:an. Personligen tycker jag det är kul att de blandar in lite svenska bär och frukter och så. /Freddo Quote Share this post Link to post Share on other sites
Urberg 1 Report post Posted December 19, 2011 Vilken av Special-buteljeringarna är mest uppskattad? Själv har jag inte smakat på alla men har ett par av varje som står i bokhyllan. Quote David Andersson, Skövde Hällesåkers Whisky Share this post Link to post Share on other sites
eronica 0 Report post Posted December 19, 2011 Vilken av Special-buteljeringarna är mest uppskattad? Själv har jag inte smakat på alla men har ett par av varje som står i bokhyllan. Detta blir långt ifrån ett " vetenskapligt " svar men ändå ganska representativt...vi håller ju en hel del provningar på wärdshuset och de flesta är "blindprovningar". Vi har under de olika släppen köpt in 12 flaskor av varje och med 2 cl per person innebär det att 420 personer provat varje släpp - dock ej vertikalt vilket kan påverka resultatet. Men kollar man resultaten av provningarna, och alltid i kombination med 3 andra whiskies har vi tyckt oss märka att; no 7 framtidstro varit mest uppskattad, följt av no 5 jaktlycka och därefter no 1 eminent sherry. Tycker dessa åsikter är intressanta då det är människor med olika kunskap/intresse samt i kombination med blindtest lagt sitt veto. Att jämföra med preludiumserien där våra gäster utan vetskap om drycken spottade och svor, så är det nog åt det goda hållet Quote Helena Hugo Mat & Malt, Bredaryds Wärdshus www.bredarydswardshus.se Share this post Link to post Share on other sites