Jump to content
whiskyforum
Sign in to follow this  
nitrod

Cigarr glöder bara i mitten?

Recommended Posts

Jag är hyfsat ny på ämnet cigarrer, har rökt 4-5 st. När jag tänder får jag en fin, jämn glöd som håller sig 2-3 cm. Efter det börjar yttersta lagret glöda ojämt och vågigt, och efter ytterligare en cm slocknar det yttre lagret och glöden jobbar sig in i cigarrens mitt som en spjutspets.

 

Dessa cigarrer har kommit från 2 olika "riktiga" cigarrhandlare i Umeå och har inte hunnit torka på vägen hem. Det har varit både fina och fula märken, senast macanudo hyde park robusto. Vad gör jag för fel?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jag tycker du ska fråga vilken luftfuktighet din handlare har sina cigarrer i, i regel har alla välsorterade cigarraffärer överfuktade cigarrer och de är aldrig roliga att puffa på, köper jag cigarrer av en bra handlare så låter jag dom ofta ligga till sig i min plastidor(62-67% Rh) i minst 1dygn så att de stabiliseras. Vad har du för Rh i din humidor/plastidor?


Martin Torstensson

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jag har också funderat på orsaken, röker du ute i en massa minusgrader ? tänkte att med fuktigheten i den övre regionen och minusgraderna kunde åstadkomma detta fenomen men det är bara en gissning.


Vänliga Hälsningar

Kjell Öberg

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Håller med föregående talare om att kasta ett öga på fuktigheten. Ett sätt att "komma runt" problematiken som kallas för hålbrand är att vid upptändandet tända bara i ytterkanten (täckbladet och omblandet och endast lite på inlagan). Dvs snurra cigarren vid upptändandet så att du bara får en brinnande "gloria" som sedan kommer att sprida sig vidare men då kanske snarare bilda en spets som är att föredra före hålbrand.

 

/Joppe

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...