tarfad Posted December 11, 2005 Report Share Posted December 11, 2005 Då var årets julsenap gjord.. Vad bättre han man ha för sig en söndagsmorgon med sin tvåårige son? Fabian, som sonen heter, fick trycka på matberedaren samtidigt ropandes *meee iiisky* Receptet så: 1/2 dl Senapsfrö, brunt 1/2 dl Senapsfrö, gult 2dl vatten 1 1/ 2msk vinäger 1 msk socker 1 tsk salt 3 msk olja 0,5 tsk honung 2,5 msk Ardbeg 1995 CC ..å hur gjorde vi då? Jo, igår så la vi senapsfröna i vattnet och på med folie. I morse (ska stå ca 10 timmar) silades vattnet av. Fram med matberedaren. I med senapsfröna, sockret, saltet och vinägern. Mixa i 5 min. Dax för oljan, honungen och whiskyn (nu ropar Fabbe "meee iiisky" så det blev 2,5 istället för 2msk) Slutmixa i 3 min. Fyll upp nån lämplig tät burk ,i mitt fall en diskad barnmatsburk. Nu får den stå i kylskåpet någon vecka så den får gosa till sig riktigt mycket. Ska inhandla nån lite roligare burk, värdig att stå framme på julbordet. Bara att hålla tummarna att den blir lika god som förra året julwhiskysenap. Då ska vi se om det inte blir lite tid över innan julen för att tillverka lite whiskytryfflar också Mattias Gustafsson Mark Single Malt Society (Skene) Ardbeg Committee Member Friends Of Laphroaig Friend of the Classic Malts Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martin Åström Posted December 11, 2005 Report Share Posted December 11, 2005 namnam,låter spännande detta. Martin Åström Mölnlycke Jag har den enklaste av smaker,jag nöjer mej bara med det bästa.Mark Twain Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fogass Posted December 11, 2005 Report Share Posted December 11, 2005 Var det inte så att vi skulle besöka er någon gång i julhelgen? Tomas Ingemarsson Mark Single Malt Society (Kinna) (Avprovade sorter: 1750) SMWS, Ardbeg Committee Member, Friends Of Laphroaig, Aberlour Companion, The Balvenie Members Club & Scapa Crew Member. Ahhh...There´s still Whisky in the jar!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
whiskylover Posted December 11, 2005 Report Share Posted December 11, 2005 kanonrecept Jag har köpt ingredienserna och ska köra igång imorgon. Det kommer även att bli en whiskyfugde. Testar om den blir bra och sedan så får ni receptet Ha de Tappen Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bullie Posted December 11, 2005 Report Share Posted December 11, 2005 Kombinationen 'Jul och Whisky' verkar ha väckt inspiration hos alla medlemmar! Hur skulle det vara med en 'lusselelle-whiskyprovning'? Det har ju släppts en hel del Christmasmalts... Counting all the assholes in the room, well I'm definately not alone... And ye, I'd rather drive my Harley Link to comment Share on other sites More sharing options...
tarfad Posted December 12, 2005 Author Report Share Posted December 12, 2005 Fick du gjort nån senat whiskylover? Vilken maltsort användes? Mattias Gustafsson Mark Single Malt Society (Skene) Ardbeg Committee Member Friends Of Laphroaig Friend of the Classic Malts Link to comment Share on other sites More sharing options...
whiskylover Posted December 12, 2005 Report Share Posted December 12, 2005 Fick du gjort nån senat whiskylover?Vilken maltsort användes? Ska precis göra den. HAr lagt fröna i blöt. Så jag grunnar på om man kan ta en rökig CS eller kommer den att störa och ta överhand? Jag har ett recept jag gjort men har då haft chilli istället för whisky. Utlåtande kommer /Tappen Link to comment Share on other sites More sharing options...
tarfad Posted December 12, 2005 Author Report Share Posted December 12, 2005 jag hade tänkt att göra chillisenap.. men det fick bli whisky iår igen, fästmön gillade den, och hon är svårflörtad med whisky... Cs kan nog vara en hit! Mattias Gustafsson Mark Single Malt Society (Skene) Ardbeg Committee Member Friends Of Laphroaig Friend of the Classic Malts Link to comment Share on other sites More sharing options...
whiskylover Posted December 14, 2005 Report Share Posted December 14, 2005 jag hade tänkt att göra chillisenap.. men det fick bli whisky iår igen, fästmön gillade den, och hon är svårflörtad med whisky...Cs kan nog vara en hit! Senapen blev grym. Den kommer nog bli ännu bättre efter lite mogning CS kan rekommenderas /Tappen Link to comment Share on other sites More sharing options...
tarfad Posted December 15, 2005 Author Report Share Posted December 15, 2005 Ja den blir bättre efter nån vecka.... Eftersom senapen är hyfsat stark är det ju bra att matcha med CS.... Mattias Gustafsson Mark Single Malt Society (Skene) Ardbeg Committee Member Friends Of Laphroaig Friend of the Classic Malts Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martin Åström Posted December 15, 2005 Report Share Posted December 15, 2005 Lat som man e så beställdes en present förpackning här http://www.whiskycenter.se/Whisky%20Center...tik_1_Butik.htm Martin Åström Mölnlycke Jag har den enklaste av smaker,jag nöjer mej bara med det bästa.Mark Twain Link to comment Share on other sites More sharing options...
robertk Posted December 15, 2005 Report Share Posted December 15, 2005 Kan även rekommendera att hiva i Bowmore Darkest i senapsreceptet. Gjorde sådan senap förra året med mycket gott resultat! Krävs sannerligen inte mycket whisky för att ge väldigt mycket smak, sannolikt mest sant för de rökiga varianterna. Att skvätta lite god rökig (och gärna sherrylagrad) whisky på laxen när man gravar den fungerar även det vääääldigt bra! mvh, R ::::::::::::: robert karlsson ::: whisky-monitor.com::: maltmaniacs.org ::: twitter ::: 4000+ buteljeringar provat ::::::::::::: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bunkermania Posted December 15, 2005 Report Share Posted December 15, 2005 Lat som man e så beställdes en present förpackning här http://www.whiskycenter.se/Whisky%20Center...tik_1_Butik.htm Köpte whiskysenapen av SIO förra året. Mycket god var den. Kan även rekommendera Bowmore marmeladen. Magnus Fagerström Helsingborg http://www.magnuswhisky.com info(at)magnuswhisky.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martin Åström Posted December 15, 2005 Report Share Posted December 15, 2005 Köpte whiskysenapen av SIO förra året. Mycket god var den. Kan även rekommendera Bowmore marmeladen. Då har ja lite mer o se fram emot till jul. Martin Åström Mölnlycke Jag har den enklaste av smaker,jag nöjer mej bara med det bästa.Mark Twain Link to comment Share on other sites More sharing options...
tarfad Posted December 16, 2007 Author Report Share Posted December 16, 2007 Då var årets senap gjord då. Whiskysorten iår blev 4 cl Glenfarclas Heritage Cask Strength 60% från svåger Fogass. Blir spännande att se hur styrkan och sherrytonerna klarar sig i senapen. Som extrasenap blev det en med chilli i, han bli bra eller ja det får vi se om ett par dagar Mattias Gustafsson Mark Single Malt Society (Skene) Ardbeg Committee Member Friends Of Laphroaig Friend of the Classic Malts Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now