Jump to content
whiskyforum

Just nu drickes...


Recommended Posts

Old fettercairn 1967 30yo crioch aibhne 57%

...ja där fick man ju ett hyggligt bra tips på dagens första dram! Så blev det.

 

Fantastiskt j**la gott! :winner:

Jögge - WMW

 

Owner of a grästufva on Islay.

Link to comment
Share on other sites

Fyller på med en skvätt Kurre INNAN rökbomberna briserar...

Karuizawa 1989 for Princus GmbH Germany 23y Sherry Butt cask 7893 302 bottles 63.9%

:winner:

Jögge - WMW

 

Owner of a grästufva on Islay.

Link to comment
Share on other sites

HP OB 30yo 45.7%

 

... Till denna en Harviestoun 30th Anniversary Ola Dubh Ale 8% som har lagrats på fat som tidigare innehållit ovannämnda whisky :)

 

Slainte!pyzy9yru.jpg

Edited by Kainen

Marcus Hotakainen, Täby

Fatägare, Mackmyra, Gravity: De första dropparna

Ardbeg committee member

Friends of Laphroaig

Min Samling

Link to comment
Share on other sites

Det är ju ändå långhelg, plus att jag måste trösta mig efter förlusten i JVM-finalen; en dram St Magdalene 27 YO 1982-2010 OMC cask ref 6478

  • Like 2

Lasse Lilja, Hillerstorp

 

Friends of Laphroaig

Ardbeg committee

Friends of the classic malts

Guardians of the Glenlivet

Whiskyklubben Slainte

SMWS

 

Söker whisky från 1967

Link to comment
Share on other sites

Det är ju ändå långhelg, plus att jag måste trösta mig efter förlusten i JVM-finalen; en dram St Magdalene 27 YO 1982-2010 OMC cask ref 6478

En sån har jag minsann också hemma. :) Dock sitter jag just nu med en annan St. Magdalene ur samma serie; 24 OMC 1982/2006 DL3222. En av mina absoluta favoriter.

 

Innan dess har det också fått glida ner en Highland Park 15 OB for Sweden #6537 och en Clynelish 32 1974/2006 TWF.

  • Like 2

Johan Garland

Friends of Laphroaig 310219
Ardbeg Committee

-De gustibus non est disputandum-

Link to comment
Share on other sites

En sån har jag minsann också hemma. :) Dock sitter jag just nu med en annan St. Magdalene ur samma serie; 24 OMC 1982/2006 DL3222. En av mina absoluta favoriter.

 

Innan dess har det också fått glida ner en Highland Park 15 OB for Sweden #6537 och en Clynelish 32 1974/2006 TWF.

Den HP:n är magisk!

Lasse Lilja, Hillerstorp

 

Friends of Laphroaig

Ardbeg committee

Friends of the classic malts

Guardians of the Glenlivet

Whiskyklubben Slainte

SMWS

 

Söker whisky från 1967

Link to comment
Share on other sites

Den HP:n är magisk!

Ja jag har ju aldrig fått jämföra dessa två H2H tyvärr, men har fått för mig att jag gillar 1602:an lite mer. Båda är sjukt grymma och jag är glad jag har två 1602 kvar i förrådet :)

Johan Garland

Friends of Laphroaig 310219
Ardbeg Committee

-De gustibus non est disputandum-

Link to comment
Share on other sites

Proppmätt lite wirre för matsmältnigen (bra ursäkt) ;)

attachicon.gifGlennassugh.JPG

 

Vill också vara proppmätt och ha den ursäkten att dricka en whisky... ska se till att jobba på det :)

Johan Garland

Friends of Laphroaig 310219
Ardbeg Committee

-De gustibus non est disputandum-

Link to comment
Share on other sites

En Port Charlotte 10y 02/13 MoS bourbon hh 57,4% för att förgylla denna e.m.

 

Tack till Arsenal!

Christian Alfredsson - Kungälv

Link to comment
Share on other sites

Men tjohejsan! Rimmat sidfläsk. Joråsatte... och lite chorizzo..eller älgkorv? Brinnande stearinljus, och nån touch av sherrylagring långt bak. Den vanliga rökigheten, som omfamnar det hela vääääldigt försiktigt. Men röken ökar och strax får jag leta rätt på de första dofterna igen. Och så lite saltvatten, eller havsdoft. Och citrus. Litet unns av nyöppnad gammal bok. Vattnet sliter undan korven och lyfter fram röken och citrusen. Gör det hela mjukare.

 

I smaken kommer fläsket åter, eller bacon. tydlig rök, sälta, inte havet, utan salt gräs.. en näve sånt. Lampolja(eller som jag tror sån skulle smaka efter att ha känt doften). Ek i massor, men inget bittert. Det vägs dessutom upp av goda frukter. Nån liten persika kanske? Vatten plockar fram lite krutslagg, men bara lite. Sådär som magasinet till automatkarbinen doftar efter ett dygn på skjutfältet.

 

Eken, köttet, sherryn, allt utom röken hänger med i eftersmaken. Dyker upp lite oliv också.

 

Den här kan jag dricka mer av. Inte för 19000 kronor kanske, men ändå. Den kunde dock hålla ut lite mer. Doftpartiet är roligast! :)

 

Lagavulin 37 OB 2013. Vad annars!

  • Like 11

Johan Garland

Friends of Laphroaig 310219
Ardbeg Committee

-De gustibus non est disputandum-

Link to comment
Share on other sites

Fortsätter med Brora 35 OB 2013. Skriver inte lika mycket om den. Men jag blir gladare av att dricka den, trots att jag är en "doftkille" och hellre väljer en whisky efter doft snarare än smak. Här är dofterna väldigt "klena", men smakerna och eftersmaken.... Perfekta! Tunga! Balans!

I förhållande till denna dyker Bilbo upp i huvudet när jag tänker på Lagavulin 37: "..thin, sort of stretched, like butter scraped over too much bread".

 

Tur att denna är så mycket billigare i alla fall.... :sleep3::sleep3::sleep3: (Såg ni vad jag gjorde där? Ironi kallas det...)

  • Like 4

Johan Garland

Friends of Laphroaig 310219
Ardbeg Committee

-De gustibus non est disputandum-

Link to comment
Share on other sites

Fortsätter med Brora 35 OB 2013. Skriver inte lika mycket om den. Men jag blir gladare av att dricka den, trots att jag är en "doftkille" och hellre väljer en whisky efter doft snarare än smak. Här är dofterna väldigt "klena", men smakerna och eftersmaken.... Perfekta! Tunga! Balans!

I förhållande till denna dyker Bilbo upp i huvudet när jag tänker på Lagavulin 37: "..thin, sort of stretched, like butter scraped over too much bread".

 

Tur att denna är så mycket billigare i alla fall.... :sleep3::sleep3::sleep3: (Såg ni vad jag gjorde där? Ironi kallas det...)

 

Men den ÄR mycket billigare! ;)

 

Stilig referens btw

  • Like 1

Markus Nilsson

Whiskynörd

Link to comment
Share on other sites

Blev lite gott på klubbens styrelsemöte i Lördags.

 

Följande prövades blint:

Linkwood 20 year 1990/2011 Duncan Taylor # 8323 48,3% - 87 p

Arran 1997/2013 Sherry cask 414 OB 50,6% - 88 p

John Distilleries Paul John Brilliance OB 46% - 83 p

Caol Ila 28 year 1984/2012 TWA Sea Life Ex-Bourbon cask 53,5% - 91 p

Round Church of Bowmore 1985/2013 Malts of Scotland Sherry 53,2% - 89 p

Glendronach 23 year 1989/2013 # 5470 OB 49,2% - 88 p

Bunnahabhain 21 year 1990/2012 Berry Bros & Rudd # 19 46% - 90 p

Glenfarclas 20 year 1988/2008 Sherry selection # 1990 + 92 OB 57,9% - 87 p

 

Och några öppet:

Port Charlotte 11 year 2001/2013 Malts of Scotland Sherry hogshead 13052 58,2% - 86 p

Bunnahabhain 16 year 1997/2013 Malts of Scotland Sherry hogshead 13060 57,8% - 89 p

Millstone 1999/2012 Special #1 PX cask OB 46% - 83 p

Glenburgie 1983/2011 Berry Bros & Rudd # 9806 56,3% - 87 p

Imperial 17 year 1995/2013 Signatory Sherry hogshead 50131 54,8% - 85 p

  • Like 2

Henrik Jonsson, Karlstad

 

---------------

 

The John Cor Whisky Society

Friend of Laphroaig

Ardbeg Committee

Bladnoch Forum

 

Söker sample av buteljeraren, The Bottlers.

Link to comment
Share on other sites

Jobbar fortfarande med att tömma flaskor kommer nog ta tid,70-tal öppnade än :stjarnsmall: blir inte många cl/dag det minskar...

attachicon.gifDallas Dhu.JPG

 

hahaha!!! ;)

låter ändå som ett underbart "arbete", alltså att jobba på å tömma alla dom flaskorna!!!

+att du ju förgyller vår vardag med trevliga och lockande bilder!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

en kopp gott kaffe... tänkte sätta mig i badet med en whisky snart dock (en Bunnahabhain12y)...välbehövligt efter dagens jobb och aftonens hyfsat hårda träning!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...