Puttriken Posted September 7, 2013 Report Share Posted September 7, 2013 Jag alltid druckit min öl kylskåpskall ända fram tills för några år sedan då jag började dricka min stout/porter och liknande rumstempurerad. Ända gången som jag drack kall öl var vid dom tillfällen som jag drack en lager till maten. Den här sommaren har jag knappt druckit någon stout, har mest hållt mig till "vanlig" öl. I början ville jag ha den kall, men dom senaste veckorna har jag börjat uppskatta den som mest vid rumstemperatur eller möjligtvis ngt sval eftersom jag tycker att smakerna kommer till sin rätt då. Vid vilken temperatur vill du ha din öl? Quote Patrik Törnqvist, Helsingborg. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bosse700 Posted September 7, 2013 Report Share Posted September 7, 2013 Jag har liksom du de sista 15 åren alltid mina öl ett rum i källaren som håller ca15-16 grader. Där tycker jag att ölens smaker kommer till sin rätt bäst. Inte i källaren alltså utan vid de graderna. Visst är det gott att ta en iskall till maten, men annars vill jag ha dem så. Quote Bosse Palm Link to comment Share on other sites More sharing options...
whiskystore Posted September 7, 2013 Report Share Posted September 7, 2013 Jag har liksom du de sista 15 åren alltid mina öl ett rum i källaren som håller ca15-16 grader. Där tycker jag att ölens smaker kommer till sin rätt bäst. Inte i källaren alltså utan vid de graderna. Visst är det gott att ta en iskall till maten, men annars vill jag ha dem så. Håller med om tempen men jag har ljusa lageröl i kylen, en del andra också, de får rätt temp efter en stund vid bordet. 1 Quote Vänliga Hälsningar Kjell Öberg Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kainen Posted September 7, 2013 Report Share Posted September 7, 2013 Jag dricker alla mina öl kalla... smakerna må komma fram mer vid varmare tempratur men passar inte mig, tycker inte det är gott. Framförallt inte läskande när man dricker dem varmare. 1 Quote Marcus Hotakainen, Täby Fatägare, Mackmyra, Gravity: De första dropparna Ardbeg committee member Friends of Laphroaig Min Samling Link to comment Share on other sites More sharing options...
kosken Posted September 7, 2013 Report Share Posted September 7, 2013 Jag föredrar också mina öl kalla. Om inte smakerna kommer fram likabra spelar mindre roll. Jag avskyr "varm" öl. Men som Kjelle skriver så blir ölen varmare och mera smakrik när den står framme ett tag. 1 Quote Seppo Hellström Link to comment Share on other sites More sharing options...
LasseL Posted September 7, 2013 Report Share Posted September 7, 2013 Helt beroende på öltyp. Ljus lager vill jag ha kylskåpskall, Många ales, typ, IPA, ljusa belgare, pale ale, men även brown ale, porter och liknande förvaras i kylskåpet, men de brukar bli mer smakrika när de fått stå framme ett litet tag. Sen har jag en vinkyl som håller 12-13 grader där jag förvarar stouts, mörka belgare, barley wine och sånt. Då har de enligt mig bra dricktemperatur från början, och att de blir ännu varmare innan jag druckit upp ser jag bara som en fördel. 1 Quote Lasse Lilja, Hillerstorp Friends of Laphroaig Ardbeg committee Friends of the classic malts Guardians of the Glenlivet Whiskyklubben Slainte SMWS Söker whisky från 1967 Link to comment Share on other sites More sharing options...
RareMalt Posted September 7, 2013 Report Share Posted September 7, 2013 Helt beroende på öltyp. Ljus lager vill jag ha kylskåpskall, Många ales, typ, IPA, ljusa belgare, pale ale, men även brown ale, porter och liknande förvaras i kylskåpet, men de brukar bli mer smakrika när de fått stå framme ett litet tag. Sen har jag en vinkyl som håller 12-13 grader där jag förvarar stouts, mörka belgare, barley wine och sånt. Då har de enligt mig bra dricktemperatur från början, och att de blir ännu varmare innan jag druckit upp ser jag bara som en fördel. Håller med om allt förutom en sak, skulle ställa portern i vinkylen om jag hade en. Quote Jonas Gustafsson Link to comment Share on other sites More sharing options...
LasseL Posted September 7, 2013 Report Share Posted September 7, 2013 Håller med om allt förutom en sak, skulle ställa portern i vinkylen om jag hade en. Egentligen jag med, men där finns bara plats för de mest behövande Quote Lasse Lilja, Hillerstorp Friends of Laphroaig Ardbeg committee Friends of the classic malts Guardians of the Glenlivet Whiskyklubben Slainte SMWS Söker whisky från 1967 Link to comment Share on other sites More sharing options...
eriknygren Posted September 7, 2013 Report Share Posted September 7, 2013 I princip alla hamnar till en början i mitt ölförråd som håller ca 10-12 grader. Sen finns det alltid några lager, d/ipa i kylen. Stout/porter tar jag gärna fram i rumstemp. ett tag innan den ska konsummeras. En flådig impstout vill jag absolut inte ha kylskåpskall, blir som bäst när den närmar sig rumstemp. Quote Erik Nygren Ardbeg Committee Springbank Society Member Friends of Classic Malt Link to comment Share on other sites More sharing options...
RareMalt Posted September 7, 2013 Report Share Posted September 7, 2013 Egentligen jag med, men där finns bara plats för de mest behövande Jag förstår ditt dilemma, he he. Quote Jonas Gustafsson Link to comment Share on other sites More sharing options...
ardbeg67 Posted September 7, 2013 Report Share Posted September 7, 2013 Mörka öl en gnutta svala, ales först i kylskåp och får sedan värmas upp ett tag i i rumstemperatur. Lager direkt från kyl till gom. Quote Benny Ingman, KarlstadCarlstad Whisky Connoisseurs - CWC Söker sample av: Brora 1970-1972 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.