Jump to content
whiskyforum
Sign in to follow this  
ChrisE

Tips & Råd från vana Islay resenärer?

Recommended Posts

Har varit på Islay vid ett tillfälle för några år sedan, och funderar på att återvända dit för att uppleva Feis Ile. Kommer nog bli 2019 eftersom det förmodligen är lite sent påtänkt att åka dit om 2 månader. Har ni tips och råd inför resan, var bokar man boende? hur tar man sig runt? och vad behöver man i övrigt tänka på för att få ut så mycket som möjligt av resan? Och hur är Campbeltown Maltfestival, något man bör fundera på att göra samtidigt (gillar ju onekligen Springbank....).

 

Fortsatt trevlig helg!


Christoffer Ehrstedt

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hej

Har varit på Islay 6-7 gånger, varav tre gånger på festivalen. Måste säga att det är en upplevelse att åka på festivalen och gå på specialprovningar och vara med om atmosfären. Gillar du Islay whisky är det verkligen att rekommendera. Men å andra sidan är det också grymt mycket mer folk. Du måste hänga på låset så fort provningarna släpps på respektive destilleris hemsida och boka i samma sekund som det släpps. Tänk nästan Ardbeg-släpp på systemet. Du måste boka boendet till 2019 redan nu om du ska ha en chans att få tag på något då de flesta är återkommande resenärer från år till år och bokar årsvis i förväg. Så det kräver långsiktig planering, men det är kul när man väl är på plats.

 

Vi har varje gång haft Port Ellen som utgångspunkt och bott där. Vi har bott på White Hart Hotel när vi har varit på festivalen, mest för att det varit fullt överallt annars. Lyckas du hitta någonting annat är det att rekommendera då det finns en del att önska på det hotellet. Men det funkar om du inte har alltför höga förväntningar. Läget är bra. Det finns ett par förslag på boenden på https://www.islayinfo.com/.

 

För att ta oss runt på ön har vi hyrt cyklar för att cykla till Ardbeg, Laphroaig och Lagavulin. Cyklar finns att hyra http://www.islaycycles.co.uk/hire.phpoch även på Port Ellen playing field som ligger precis bredvid White Hart Hotel. Nåt år har vi även gått till Lagavulin/Laffe. Funkar om det är bra väder.

 

För de längre sträckorna, bowmore, bruichladdich, caol ila har vi åkt taxi. http://www.carols-cabs.co.uk/eller https://www.islaytaxis.com/ är några exempel. Men du behöver boka minst ett par månader innan.

 

Om du har Facebook så följ Islay whisky festivals sida så får du info om när respektive program släpps osv. så du inte missar något. Eller kolla själv med jämna mellanrum på https://www.islayfestival.com/

 

Campbeltown maltfestival har jag varit på två gånger innan festivalerna. Det är verkligen värt sina extra dagar! Inte lika mycket folk och bättre utbud av whisky skulle jag säga. Bättre priser på både flaskor och provningar. Missa inte att boka Cadenhead warehouse provning. En upplevelse!

 

Lycka till!

  • Like 1

Martin Eriksson

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vi brukar oftast åka buss runt Islay när vi är där. Länk till en bra reseplanerare: https://www.travelinescotland.com/lts/#/travelInfo

 

En dag vid varje besök brukar vi hyra bil för att ta oss dit inte bussarna går. http://www.carhireonislay.co.uk Även lifta brukar fungera helt ok.

Campbeltown har jag varit till tidigare, men inte på festivalen. Men i år ska det bli av, och sedan blir det några dagar på Feis Ile.

 


Gunnar Nilsson

Delägare Kilchoman Cask 2006/118 mm

"I'd rather have a bottle in front of me than a frontal lobotomy" (variously attributed to W. C. Fields, Tom Waits, and most commonly Dorothy Parker)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Stort tack för dessa användbara tips. Verkar som man behöver ha god framförhållning med andra ord, så det blir väl till att börja planera för 2019 redan nu. Inte kräsna vad gäller boendet, men tak över huvudet vore trevligt att ha, så man slipper bo i tält.... :) Låter som det kan vara värt att planera in någon extra dag för att hinna med Campbeltown.

Får önska en trevlig resa till dig Gunnar!

  • Like 1

Christoffer Ehrstedt

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...