MrMyth Posted March 1, 2008 Report Share Posted March 1, 2008 Whisky med sälta i har börjat falla mig på läppen. (eller gommen kanske man skall säga) Helst utan för mycket rök... Vad rekommenderar Ni mig att prova? Hälsningar Patrik Magnusson - Karlstad Link to comment Share on other sites More sharing options...
Babayaga Posted March 1, 2008 Report Share Posted March 1, 2008 Whisky med sälta i har börjat falla mig på läppen. (eller gommen kanske man skall säga) Helst utan för mycket rök... Vad rekommenderar Ni mig att prova? Det första man tänker på när du säger salt utan allt för mycket rök är Pulteney. Joakim Jönsson, Uppsala Link to comment Share on other sites More sharing options...
BosseK Posted March 1, 2008 Report Share Posted March 1, 2008 Balblair 16 hade jag för nåt år sen, och den hade en tydlig "kustprägel" Bosse Kilåker, 123/123 Chan eil mi a' cruinneachadh uisque-beatha, tha mi ag òl cur socair Delägare Kilchoman Cask 2006/45 Link to comment Share on other sites More sharing options...
+Mattias Posted March 1, 2008 Report Share Posted March 1, 2008 Oban tycker jag har sälta så det räcker. Mattias Jegréus, NorrtäljeFounding member of Roslagens WhiskysällskapFriend of Laphroaigplus några till...Hittills ende innehavaren av vandringspriset "Stolkrysset" Link to comment Share on other sites More sharing options...
paer Posted March 1, 2008 Report Share Posted March 1, 2008 Pultney, Scapa och kanske Clynelish… Det är väl orökt (eller svagt rökt) med sälta som jag kommer på såhär.) Pär Högberg GBG GWS #3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ardbeg67 Posted March 3, 2008 Report Share Posted March 3, 2008 En whisky med mycket sälta brukar Inchgower, från norra Speyside, vara. Så här säger t ex Richard på LFW om Inchgower FF 14 år: "Bold, complex but too salty for my taste, many peolpe like it though." Benny Ingman, KarlstadCarlstad Whisky Connoisseurs - CWC Söker sample av: Brora 1970-1972 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pedda Posted March 3, 2008 Report Share Posted March 3, 2008 Salt? Då säger jag LEDAIG 7Y. Den måste vara gjord på saltvatten..Jösses. Peter Sjögren, Gbg Svenska Eldvatten www.eldvatten.se www.whiskyflaskan.se Gothia Whisky Society Link to comment Share on other sites More sharing options...
mejparn Posted March 3, 2008 Report Share Posted March 3, 2008 Drack Bunnahabhain 18 i lördags och kände tydligt sältan, och ingen rök! Så den skulle nog åxå funka bra! Mattias Oleniusson Cask owner Mackmyra svenk ek/rök Cask owner Macmyra elegant bourbon Cask owner Kilchoman Cask owner Mackmyra x rök Cask owner Mackmyra Ambasadör Box rök Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mickeman Posted March 3, 2008 Report Share Posted March 3, 2008 Bruichladdich 1992/2007 'Fishky' (50.2%, Stupid Cask, Germany) Måste stämma in på orökt whisky med sälta? Läs om den på: http://www.whiskyfun.com/archivemay07-2.html#220507 Mikael Weisz - Växjö ~Bäst att köpa upp pengarna innan de tar slut! Link to comment Share on other sites More sharing options...
robertk Posted March 3, 2008 Report Share Posted March 3, 2008 Bruichladdich 1992/2007 'Fishky' (50.2%, Stupid Cask, Germany) Måste stämma in på orökt whisky med sälta? Läs om den på: http://www.whiskyfun.com/archivemay07-2.html#220507 F***n micke! Det tog mig nästan ett helt år att förtränga den och så drar du upp den igen! Bara för det ska jag tvinga dig att provsmaka den i Limburg . Men JA, om en salt whisky är 0.1 på en skala så är Fishkyn 100 (minst)!. mvh, R ::::::::::::: robert karlsson ::: whisky-monitor.com::: maltmaniacs.org ::: twitter ::: 4000+ buteljeringar provat ::::::::::::: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Babayaga Posted March 3, 2008 Report Share Posted March 3, 2008 F***n micke! Det tog mig nästan ett helt år att förtränga den och så drar du upp den igen! Bara för det ska jag tvinga dig att provsmaka den i Limburg . Men JA, om en salt whisky är 0.1 på en skala så är Fishkyn 100 (minst)!. mvh, R Jag tycker den är.. uhm.. intressant. Som att dricka surströmmingsspad med alkohol. Joakim Jönsson, Uppsala Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrMyth Posted March 4, 2008 Author Report Share Posted March 4, 2008 Gillar både Pulteney och Clynelish. Inchgower lät intressant! Orökt behöver det inte vara men inte åt Lagga och Laffe-hållet... Tack för hjälpen. Hälsningar Patrik Magnusson - Karlstad Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now