paer 70 Report post Posted May 11, 2009 Välkommen till forumet!Jo, det har diskuterats tidigare, men det förutsätter förstås att man har i det närmaste sterila kulor (no pun intended)... Diskmedel/smuts/glycerin etc. är ovälkomna gäster i flaskan. Det är nog ändå bättre än att fylla på med kvicksilver :-) Quote Pär Högberg GBG GWS #3 Share this post Link to post Share on other sites
Falcone 0 Report post Posted May 11, 2009 Det är nog ändå bättre än att fylla på med kvicksilver :-) Och det säger du nu! Quote - Erik Falk - Share this post Link to post Share on other sites
Jenz Rönnow 0 Report post Posted May 13, 2009 Sök på glaskulor på forumet. Där finns lite kuriosa från 2004/2007 att läsa om de galna ideer man hade då Du kan också söka på oxidation. http://forum.whiskyforum.se/index.php?act=...te=%2Boxidation Quote Jenz RönnowGrundare av whiskyforum | Medlem i Whisky Society Skåne Share this post Link to post Share on other sites
Blackrose 0 Report post Posted May 25, 2009 Välkommen till forumet!Jo, det har diskuterats tidigare, men det förutsätter förstås att man har i det närmaste sterila kulor (no pun intended)... Diskmedel/smuts/glycerin etc. är ovälkomna gäster i flaskan. Jo,men som han beskrev det så handlade det mer om att se till att kulorna kokades så att bakterierna dog bort och sedan var det bara att fylla på vart efter. En öppnad flaska var ju i allafall att se som en "förlorad flaska" då den ovillkorligen degenereras av luften. Så det är bara att väga det ena mot det andra. Jag använder mig av glaskulor och tycker, när jag jämfört, att smaken bibehålls på ett bättre sätt. Quote Share this post Link to post Share on other sites
aftonande 0 Report post Posted January 18, 2010 Jag köpte en gång i en vinbutik någon sorts gas som när man sprutade ner den i en flaska skulle tränga bort syret och därmed stoppa åldrandet. Jag använde den tills den tog slut, inte vet jag om den halp eller ej. Vet någon vad det var för gas och om det faktiskt funkar? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nattlorden 7 Report post Posted January 22, 2010 VacuVin-korkar funkar utmärkt. Håller undertryck i åratal, har inte varit med om att det missat hittils. Ser till att torka ur i halsen efter jag använt flaskan, för direktkontakt sprit<-->gummi tror jag inte är så bra. Quote /Björn Andersson (87 down, 36 to go) (-3 @ 2006-10-25) Whisky Society Skåne - founding member SMWS, Aberlour Companion & Ardbeg Committee member Share this post Link to post Share on other sites
Puttriken 90 Report post Posted January 22, 2010 Alkohol dunstar ju från "resten", och har man undertryck så bör väl alkoholen "sugas" ut? Jag tror på mindre flaskor. GunnarN häller whisky i en 20 cl flaska när han öppnar en ny för att ha en fräsch 20cl flaska kvar när det andra är slut. Innan sparade jag dom sista 20cl men har nu gått över till GunnarN's variant. Angående glaskulor, gör inte ytspänningen att en hel det fastnar i kulorna? Har inte kollat, men whisky kanske inte har så mycket ytspänning. Quote Patrik Törnqvist, Helsingborg. Share this post Link to post Share on other sites
Robins 1 Report post Posted February 6, 2010 Spola fram till 09.20 i detta avsnitt av ralfy: Han visar någon slags pump liknande den postad ovan. Någon som vet om det funkar, vart de finns samt vad de kostar? Mvh Robin Quote Share this post Link to post Share on other sites