Jump to content
whiskyforum

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Yesterday
 2. För mig är Tomatin 14-årig en typisk hygglig whisky på ingångsnivå.
 3. För mig är Tomatin 14-årig 46,0 % vol., En mycket smaklig och behaglig malt med bra PGV.
 4. Många Lagavulin-entusiaster berättar om den gamla goda tiden (i själva verket 1980-talet), då Lagavulin DE var mycket mer sherry-behandlad än 90-talsversionerna. Den sanna delen av denna historia är PX. Den mer detaljerade versionen handlar om för mycket PX. Enligt min mening är det faktiskt en fantastisk dram, inte så mycket PX som i vissa versioner från 80-talet. 80-talsversionerna är värda att prova men gräset är inte alltid grönare på andra sidan. 90-talsversionerna (den här gången flaskan från 1991) är också värda sina pengar (ett fynd jämfört med priserna för en 80-talsflaska år 2015).
 5. Earlier
 6. Mattias

  Just nu drickes....

  Denna afton har det inmundigats en Omnipollo Noa Pecan Mud Cake 11%. Kommer inte riktigt upp i samma klass som Original Sin, enligt mina smaklökar iaf.
 7. Igår kväll öppnades och dracks det en cognac från 1957. Dock står det inte något årtal på etiketten, men jag har fått löften att det ska vara korrekt: The producer is an old man who doesn’t stick to paying an official who seals the barrel with wax and wants 500 € every time. It's hardly worth it for small producers. Idag är det för dyrt att jaga rätt på whisky från 1957, får gå över till annan sprit för att få det årtalet.
 8. Det var dags att öppna denna nu och inleda uppdelandet 😊 Har redan gått åt en hel del åt olika håll som ni ser. Är mera som ska delas upp till olika ändamål så nu finns det bara några få 3cl samples kvar ifall fler är intresserade (skicka ett PM eller svara i den andra tråden i Samples bytes). Mitt omdöme är att denna Single Cask är lite mildare och elegantare än standardutgåvorna. Marsipan, bränt trä och saltade hasselnötter hittar jag i den. Cheers!
 9. Mattias

  Just nu drickes....

  Original Sin tycker jag är riktigt god, tung chokladton som dominerar smaken.
 10. whiskystore

  Just nu drickes....

  Bra tryck i den Mattias, 13,5%, hur var den, god som tusan eller bara bra? Själv blev det Lagunitas Maximus Colossal IPA, endast 9% på den men min favoritbira för tillfället, självklart blev det ett gäng Zeunerts Höga Kusten, min favoritlager de sista två åren ( blir aldrig less på den )
 11. Mattias

  Just nu drickes....

  Inleder fredagen med en kraftfull imperial stout, Lervig Original Sin på modiga 13,5%.
 12. Under helgen har folien åkt på Linkwood Blackadder Raw Cask 12yo "Celebrating 25 years of Blackadder", d. 2008-12-08, b. 2021-01, hogshead cask 308358, bottle 268 of 301, 60%. En ung, men smakrik rackare.
 13. Glen scotia festivalbuteljeringen, 10y finish på rödvinsfat OB 56,1% och Tomatin 21 BB 46% OB fick lätta på korkarna hos mej. Båda är nyköpta och borde ligga under den fliken också men dom öppnade direkt så.... Tomatinen fick jag ge en del tid men Scotian var bra redan från början 🙂
 14. Kände att de var läge att öppna någonting nytt på midsommarafton 😋 Denna blev ”Best Rum in the World 2020” av The Whisky Exchange och jag är väldigt förtjust i single casks från Worthy Park, så jag ville prova standardutgåvan på 45%. Torr med exotiska frukter, lite som en god Speyside whisky.
 15. Ett litet tillskott på whisky fronten, Linkwood Blackadder Raw Cask 12yo "Celebrating 25 years of Blackadder", d. 2008-12-08, b. 2021-01, hogshead cask 308358, bottle 268 of 301, 60%
 16. Hämtade ut en beställning igår kväll på SB, Blackadder Raw Cask Guyana Diamond Rum 10yo, d. 2008-04, b. 2019-01, bottle 210 of 253, 56%
 17. Flaskan är forfarande borta. Jag har anmält det till PostNord som avfärdar det med att mitt paket inte var försäkrat. De tycker att jag borde skicka som rekommenderat brev nästa gång. Tycker det är bedrövligt att posten kan slarva bort ett paket utan att ta ansvar för det. Jag har ju inte fått den tjänst jag betalat för med att få mitt paket levererat. I teorin skulle någon på posten kunna ta samtliga paket som är oförsäkrade och komma undan med det, de kommer ändå inte att utreda försvinnandet. Försökte med La Poste också men de utreder ingenting utan att ursprungsföretaget som man köpt leveransen av ber dem, vilket inte kommer att ske då PostNord lagt ned det hela.
 18. Efter avklarad gräsklippning tyckte jag att det vore passande med en liten dram, tillika bk, på Wemyss Malts "Wax and Wane" (Clynelish) 24yo, d. 1995, hogshead, one of 307 bottles, 46%.
 19. Då blev det avsmakning av https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/185064/glenallachie-2006 Svenska Whiskyförbundets nya. Ja jäklar, den är bra, den håller i hop så att säga, doft, smak och eftersmak i samma kaliber, lite mynta i doften men det stör ej, aprikos, grönt te, så kallad " maple sirap " den där kanadensiska rinniga typen, övermogna äpplen, och lite övermogna päron, god genom hela provningen, 88p med möjlighet till höjning. Jag tillsätter en hel del vatten ( som upplysning ) ( Lönnsirap var det ord jag letade efter )
 20. Michter’s Single Barrel Rye. Jag har uttryckt min beundran för allt från Michter’s förut, och denna är inget undantag. Härligt torr och nötig råg whiskey. Intressant nog så känner man igen de andra bourbonsorterna från samma serie i denna rye. Riktigt bra 😊
 21. Fick hem den här i dag https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/185064/glenallachie-2006 ryckte folien men provar den ej i kväll.
 22. Folien åkte av ganska fort på dagens färsking, Paul John Bold Peated, 46%, efter avklarad gräsklippning. Inte alls så pjåkig, må jag säga.
 23. Dagens impulsköp blev en indier, Paul John Bold Peated, 46%. Gått förbi den ett otal gånger på SB, men idag blev det till slut dags att slå till.
 24. Just som jag bestämt att ligga låg med inköpen ett tag och nyttja det jag har, så dyker dessa upp. Jag hade inget val 😋 Är särskilt nyfiken på Travellers.
 25. Tack Kjell! Jag avvaktar lite till innan jag anmäler det som försvunnet, och håller tummarna 😊
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...