Jump to content
whiskyforum

All Activity

This stream auto-updates

 1. Earlier
 2. FB brukar väl funka 👍🏻🙂
 3. Har tänkt göra mig av med några flaskor i min gamla samling. Akashi Sherry cask #61071 5y.o 50% Ben Nevis Single cask 11 y.o 581/766 46% Blackadder Raw cask Braeval 24y.o 1989 53,4% Kavalan oloroso sherry single cask #S090123003 80/444 57,1% Några tips om smidigaste väg att gå?
 4. Maria bladdrar ju på och Amelia reproducerar Christoffers text och tvistar till det med dold text på slutet, vad är syftet med det här på ett whiskyforum?
 5. At 4959 riksdaler, the new Ardbeg Twenty Something 22yr seems enticing yet steep. It's intriguing how Ardbeg's marketing influences perceptions. Reviews and tasting notes would definitely help weigh its value. ayushman bharat
 6. Nästa Laphroaig att anlända, Càirdeas Cask Favourites 10yo OB 2024, 52,4%
 7. De senaste nyförvärven anlände idag, Laphroaig OB Elements L 1.0 Limited Release 58,6% Laphroaig 10yo CS Batch 012, b. feb 2020, 60,1% Laphroaig 10yo CS Batch 013, b. jan 2021, 57,9%
 8. Det är klockrent, har inte sett ett spam sedan din åtgärd.
 9. Verkar som att det blivit lite bättre med tanke på spammarna eller?
 10. Var förbi lokala postombudet idag och hämtade ett nyförvärv, Laphroaig OB Elements L 2.0 Limited Release, 59,6%
 11. Gowhisky genen är väckt, rotar fram ett Brora sample ( märkt haha.. ) https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/2745/brora-1981-dt#whisky-community En gammal favorit för mig, den här var faktiskt inte för alla minns jag men för mig var den helt makalös, 93p
 12. När man provar något så gott så väcker man läckergommen, rotar bland de där samplena längst in som man sparar och sparar för att de är så bra och man är lite rädd om dem, hittar ett omärkt sample, hur knäpp kan man vara, jag visste så klart vad det var en gång i tiden men nu, helt bortblåst, det är en whiskyälskares dödssynd att inte märka upp samplen, fasiken man borde ju veta bättre, nåja, provar den och wow, helt fantastisk, sitter och gissar, Brora 1970, 1971, 1972, gissar på någon av dessa men vem vet? 94 fantastiska poäng i alla fall.
 13. Glengoyne 11 yo, Whisky Society Skåne, först och främst stort tack Stefan ( Ardbank ) för att jag fick möjligheten att prova den här igen, jag hade ett par flaskor när det begav sig men alla droppar dracks upp, den var magisk redan då ( 93p ) men man var ju så bortskämd med god whisky på den tiden, så mumsigt att få prova den igen, 93p nästan nu också men avrundat så säger vi det. 11 år och så bra, den är ett unikum, en perfekt avvägd och balanserad sherrybomb, faktiskt lite ek i den också ( 11 år !!! ) Tack Stefan https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/10516/glengoyne-1997#whisky-community
 14. Ja visst har det varit en resa som heter duga, "problemet" är bara att det första 15 åren avnjöts all whisky, så jag hade nog aldrig mer än 10-15 flaskor hemma. De senare åren har det blivit mer av samlande och naturligtvis även många härliga whiskies att avnjuta. Eftersom jag jobbat på whiskymässor under många år har jag ju även haft möjlighet att få smaka på ett stort antal samples från mer eller mindre odrickbart till helt underbara saker. Som svar på din fråga så är jag väldigt svag för ett par, tre destillerier; Knockdhu som tillverkar anCnoc gör en whisky som passar min gom alldeles utmärkt och de som destillerades på 80-talet (och även 70-talet) var helt fantastiska. Highland Park har jag 60-70 olika och de tycker jag blir bättre och bättre med åren och om man tänker på whisky som investering, tror jag HP är ett utmärkt alternativ och som Kjell skriver är det en whisky du tycker om, då gör det inte något om whiskyn inte stiger i pris, då njuter man den istället. Avslutningsvis vill jag dock säga att en god whisky ska man njuta av och inte köpa för att ha den som investering, jag tycker det är fullständigt vansinne att betala fantasisummor för 70 cl alkohol, ex vis hjärter tvåan med utropspris 150 000 kr.
 15. En bra whisky var det men inte det jag trodde. 87p https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/241898/bunnahabhain-2007-alc
 16. Hipp hipp, det blev ett självgrattis, flaskan är hemma.
 17. Systembolaget verkar ha styrt upp det ordentligt när det gäller massköp av flaskor, fick just meddelande att jag fått tilldelning av den här trevliga pjäsen https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/241898/bunnahabhain-2007-alc från köplats!!! har aldrig hänt mig att få en flaska från köplats, jag grattar mig själv lite men tar inte ut något förrän flaskan står hemma.
 18. Jag hoppar in här och ber om ursäkt för mitt tips för länge sedan om Ardbeg Serendipity, den blev inte den ikon som jag förutspått, felblandad och allt. Tyvärr så är det inte god eller den bästa whiskyn som kommer att toppa framgent utan det är de där dyra löjliga presentationerna som blir höjdarna, jag tror ni har koll på dom. Mitt tips som whiskyentusiast är att köp/spara den flaska du själv tycker är är rysarbra ( ingen rys s reklam här ) men såklart, låg utgåva av bra whisky är ju en vinnande strategi. köp allt av Brora och Port Ellen när de släpper nytt. Alltså nytt, nykokat av PE & Brora.
 19. Ja alltså, normalt har hackern ingen nytta av mig eller min inloggning på whiskyforum men de kommer åt en del uppgifter, plussar i hop det med lite andra uppgifter och helt plötsligt ( jäv.lar anamma ) så har jäklarna en hel del uppgifter, byt lösenord till fjantiga och långa, ju löjliga och långa desto bättre. Jag har tänkt så här, kommer de inte åt min ekonomi så är det inga problem men det är större än så, varför hacka struntkonton om du inte har någon nytta av det, mitt tips till alla forumiter, byt era lösenord på allt, skaffa löjliga, långa och krångliga lösenord, nu är det 2024 och en helt ny tid. Jag tror att Jenz har stenkoll på de här problemen, så forumet är skyddat men som sagt, se över era lösenord.
 20. Fy (censurerat) vad läskigt...Jag undrade också varför det var på ryska.... Hoppas att det ordnade sej med allt Kjell. //Kent
 21. Hej Peter och Lennart. Jag menar naturligtvis att drycken ska avnjutas i absolut första hand, men det kan ju bli som Lennarts och delvis min sits att vi har fler än vi kommer att hinna dricka 🙂 Tanken var nog mer att det kan finnas destillerier/buteljeringar som kan vara mer spännande än andra att köpa in och samla damm några år.... Då i första hand för dom som inte var med när det vände på 90-talet... Jag såg att du, Lennart, varit med i 35 år... det måste ha varit fantastiskt att fått vara med hela resan sen dess och smakat/köpt rariteter som vi andra bara kan drömma om. Är det nåt destilleri som du kan rekommendera som blivit bättre än det varit tidigare?
 22. Jag blev fasiken i mig skraj, tog bort mitt inlägg från förra veckan, fick en notis på min iphone om att 28 st av mina lösenord var hackade i samband med det inlägget, får förfrågningar om friendship från rys sar på whiskybase i samtid, det här är ju läskigt gånger tre, min whiskyforum inloggning var hackad, jag har bytt lösenord till omöjlig nu ( tror jag ) men vad fasiken är det som händer, vad är de egentligen ute efter.
 23. Bra jobbat Jenz, vad är de här kisarna egentligen ute efter, känns inte som vanligt spam, då brukar man anpassa språket.
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...