Jump to content
whiskyforum

MAGOLS

Vanlig medlem
 • Posts

  175
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by MAGOLS

 1. Öhh... förhinder? Är det inte enbart egen begravning som är giltigt skäl till att inte kunna närvara på eventet?
 2. Och i lördags så glömde jag bort alltihopa, kom ihåg auktionen först efter kl.21.30 Utskåpad på alla 12 buden jag lagt, en känsla av att blivit våldtagen spred sig i kropp och sinne.
 3. Jo man kan gott säga att jag fick denna Old Comber väldigt billigt, jag hade ju lagt in ett maxbud på nästan det dubbla.
 4. Jag brukar inte skriva i denna tråd men nu så, jag fick ju tag i en speciell flaska på auktionen i mars. I närmare 10års tid har jag försökt att först och främst hitta någon flaska till salu öht och sen kraftsamla till det ekonomiska. Det har inte lyckats förens nu. Jakten är över, lyckan är stor, puben har äntligen fått sitt smycke, nu står flaskan där och stolt pryder sin plats. En flaska Old Comber från Belfast har hittat hem till mig. Nu börjar drömmarna sakteliga komma, drömmarna om möjligheterna att försöka skaffa en systerflaska, dvs en flaska att öppna snarare än att spara i den Irländska samlingen.
 5. MAGOLS

  DSCp 0026

  From the album: Ön Islay

  Loch Gorm house entré
 6. MAGOLS

  DSC 0028

  From the album: Ön Islay

  Loch Gorm house
 7. Kan inte säga annat än att detta också blev en bra bit över förväntan. Alla tre Bowmore eventen har varit lite olika i sina utföranden, men de har gemensamt; fantastiskt prisvärda (och i år var det nästan löjligt billigt), rejält lyxiga, otroligt välplanerade, alltid nån trevlig extra grej, jättefina lokaler och yppersta toppklass på maten. Jag hoppas verkligen att det kommer bli ett 4:e Bowmore event nästa år också. Jag hade en toppen helg och fick äntligen ge Iain och Petter en liten med mycket trevlig Bowmore upplevelse tillbaka, dock med så kort varsel att jag missade få med Gunnar på provningen (*Gunnar, du måste hålla mera koll på mig när jag plötsligt ränner iväg sådär*) Ja ja.... Bowmore RAF buteljeringen var tokbra iaf (92p+)
 8. Det verkar som att det snart kommer börja byggas på en whisky-kylfiltreringsanläggning för 2´c. Platsen är i nära anslutning till Borlänge, antagligen exakt samma ställe som det redan buteljeras en viss sorts whisky.
 9. En Highland Park 1973. Den avnjöts i cigarrkuvösen på Birka Paradise. Jag köpte första drammen ur flaskan (700:-/4cl) och på andra kvällen så kom jag åter till kuvösen för ännu en cigarr, då köpte jag allt som fanns kvar i flarran (1/3 kvar) och fick ta hela flaskan med in i cigarrummet. En väldigt god HP och lite röka som nu belastat kreditkortet med nästan 5000:- Tänk vilken smart och frikostig ekonom man blir av lite god single malt.
 10. Det är en väldigt bra 29yo Bowmore, inte helt destilleritypisk men den är endock lite åt "bourbon hållet".
 11. OK, så roligt. Jag kommer i vanlig ordning ha med nån liten överraskning jag med.
 12. M-hm, mycket bra och kraftfullt subventionerat dessutom, vi kommer herr och fru. Det kommer visst ingå ett par trevliga överraskningar också. Iain kommer leda de "stora" provningarna och Petter B kommer i sin tur se till att ingen blir besviken.
 13. Han skulle säkert skriva in budet 85€ eller nått sånt, och fick visst ist till 855€ eller nått liknade. Jag blev också överbjudd en gång på en IB 10-12yo..nånting Bowmore, men den stackaren som mitt i natten fumlade in ett 200-250€ bud, han fick sen lov att fullfölja sitt köp på flaska A, medans flaska B gick för 60-70€.
 14. Jasså...? Jag fick då lanseringsbeskedet "The Tempest i coming" från Eddie den 27/10. En ny "Laimrig fördröjning" kanske Skit samma, nu är den här och avsmakad, gött skit, så låda två är redan beställd.
 15. Då har den äntligen kommit till byhåla, denne Bowmore Tempest batch 3. En fantastiskt bra 10yo Bowmore, den enligt mig överlägset bästa hittills i Tempest serien. Rökig, söt, fruktig, fyllig/kraftfull (ja ja den är ju bara 10yo) och hyggligt lång eftersmak. För den hugade..... Nr: 85191 pris: 629:- 55,6%
 16. Inte direkt samma sak, men jag var med om nått liknande fast en tvärt om grej. Jag fick ett bud på nästan 8000:- på Mackmyra 1:an, var visst en onykter budgivare som sluntit på tangentbordet och efter att par dar lyckades få sitt bud hävt. Lite synd för jag hade gärna sålt den för 8000:-
 17. Känner igen detta problemet från förr. Det fanns en speditör förut som hade en eller ett par anställda som satte i system att krascha spritförsändelser och sen silade dom av vätskan. De lärde sig snabbt vilka paket som innehöll sprit och när de gjort sin grej så hade de ju en obruten förpackning som de kunde redovisa som "bara" vanligt skadat gods, och lätt komma undan med det. Men verkar det som att fenomenet dykt upp igen så hoppas jag att alla drabbade gör anmälan till transportbolaget också, så frågan snabbt hamnar på deras bord och att detta upphör om det nu är så där illa som det var förut.
 18. Såg att du söker Springbank privat butelejer. Min fråga är om du har och vill byta mot Bowmore.

  /Magnus

 19. MAGOLS

  DSC 0090

  From the album: Ön Islay

 20. MAGOLS

  DSC 0099

  From the album: Ön Islay

 21. MAGOLS

  DSC 0006

  From the album: Ön Islay

 22. MAGOLS

  DSC 0283

  From the album: Ön Islay

 23. MAGOLS

  DSC 0127

  From the album: Ön Islay

 24. En 35-40yo Lagavulin på wahlnut sherryfat, cask strength, single cask, provad i lagerhuset, varsamt värmd i handen, blicken rätt mot det skitiga fönstret med massor av spindelväv och dess mögliga vägg, stående bredvid ett tomfat vilket har ett tänt stearinljus uppepå, Graham Logie till sällskap och fatöppnare. M-hm..... nått sånt skulle jag kunna tänka mig.
×
×
 • Create New...