Jump to content
whiskyforum

Mickladdie

Vanlig medlem
 • Posts

  141
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Mickladdie last won the day on March 7 2018

Mickladdie had the most liked content!

About Mickladdie

 • Birthday 01/27/1974

Profile Information

 • Kön
  Man
 • Ort
  Östersund

Mickladdie's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

6

Reputation

 1. Jag kollade whiskyauctioneer.com i helgen. Vad är det som händer med Macallan? Överlag mycket höga priser, speciellt på de nya utgåvorna. Priserna på de gamla säger jag inte så mycket om, men 22500 GBP + 10% buyers premium + 20% VAT på buyers premium, blir i runda slängar 290000 svenska riksdaler. Alltså tvåhundranittiotusen!! för en flaska 20-årig Macallan från 1997. Ett annat exempel är en ny NAS, släppt för "Asian travel retail market". Vad jag kan förstå så har de sålts på tax-free på flygplatser alltså. 4000 GBP... Alltså, bara förstå hur mycket gammal god Clynelish man skulle kunna köpa för de pengarna. Priserna är ju ett hån mot gammal god whisky. Jag känner mig kränkt :-) Vad beror det här på? Vilka är det som köper?
 2. Beställde lite Clynelish förra veckan. Enligt PostNord ankom de till Östersund igår kväll. Under utkörning på förmiddagen, därefter beslagtagna av tullen. Ringde posten som sa att paketet var i tullens förvar i Umeå?? Jag undrar hur det går till när ett paket beslagtas. Är det någon nitisk postman som så att säga "anmäler" ett paket med misstänkt innehåll?
 3. Lite info har läckt ut: http://wordsofwhisky.com/diageo-special-releases-2015-clynelish-brora-port-ellen/
 4. Finns i guldversion också... A real scoop. The latest Ardbeg apparition in a gold bottle that was sent - in strictly limited numbers - to journos and bloggers. In its everyday clothes it will be launched officially at Ardbeg Day at this year's Feis Ile on May 31. Master of Malt has a few words to say about it (as you would expect):. Auri(Gold)verdes(Green) is a name used to refer to Brazil's sports teams (including the football team, of course), but in this case it refers to the golden whisky and the iconic Ardbeg green bottle it dwells within. 70cl and bottled at 49.9% Ett riktigt fynd, endast 2100 pund hos scotchwhiskyauctions.com
 5. Jag lade en beställning där, fick beställningsbekräftelse men aldrig någon faktura. Jag väntade och till sist var flaskan jag hade beställt slut.
 6. 54,9 och 59,1 låter ju som RM 1975. Måste vara en miss från Ulfs sida.
 7. Clynelish 1997 54,1% 0,50Ltr. Kierzek Senior Selection cask 5747. Som alla fat från 97 med cask no 57**, så är den 90+.
 8. Håller med dig Johan. De äldre OMC-flaskorna har något speciellt. Kanske beror det på att de har många legendariska buteljeringar eller att mitt whiskyintresse föddes när dessa var vanliga. Lite off-topic, men är det någon som vet varför de ibland kom med röd etikett och kartong istället för grön?
 9. Härlig uppställning! Testade RM 1972 58,7 mot RM 1972 60,02 för ett tag sedan och de var grymma! Skillnaden var att 60,02 var lite kraftfullare och "renare" i smaken, kändes nästan som att 58,7 hade nåt sherryfat i sig. 60,02 höll jag en eller två pinnar högre. Goda var de i alla fall, men de slår aldrig en Clynelish Prestonfield...
 10. Har köpt en del whisky på ebay i Storbritannien genom åren, speciellt gamla (goda) miniatyrer, men nu verkar det vara slut med det. Hittar inte en enda annons med whisky! Nya regler?
 11. Håller med (möjligtvis refill sherry). Visst, Glendronach är ju ett klassiskt "sherry"-destilleri, men poängen var "ju mörkare desto dyrare". Hur bra en sherryfatslagrad Glendronach är följer nog inte samma mönster. Lite roligt att se att vi köper med ögonen.
 12. Lite roligt att se att ju mörkare en whisky är till färgen desto högre pris betingar den. Titta exempelvis på alla Glendronach destillerade 1996 i dagens auktion, man kan nästan rada upp dem i färgskala och se att priset följer efter. Tur att de flesta 70-tals Clynelish är ganska ljusa till färgen
 13. Sitter du och dricker sånt godis utan mig Sigge?! Nu blev jag sugen, får gå och botanisera lite i Clynelishförrådet...
×
×
 • Create New...