Jump to content
whiskyforum

ballesterosjr

Vanlig medlem
 • Posts

  330
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by ballesterosjr

 1. Det var inget whiskyföretag, det var ett ölföretag, de som säljer Carib. Vi hade dem 10m från vår monter 3 dagar i sträck. Och damerna var itne hälften så störande som musiken...
 2. Lite priser och annat http://www.smws.se/smws_data/documents/Outturn%20sept.pdf
 3. Ja så är det, enligt en hanldare i Tyskland jag pratade med häromveckan tog det dessutom 1 månad innan de var helt slut i Tyskland. Finns för många obskyra butiker att hålla ögonen på där. Diageo m fl skulle nog önska att det fanns fler SB ute i Europa, skulle vara enkalare att få översikt över försäljningen då och kunna skicka flaskorna dit folk verkligen ville ha dem istället för att de blir såtende i butikerna. Fast för oss som tycker om att snoka upp flaskor är det ju kul att det är som det är.
 4. ca 2.900 st har jag för mig jag såg någonstans Förra året fick Sverige 192 st medan Tyskland fick 120st, dvs Sverige fick ca 1 på var 45 000e invånare och Tyskland 1 på 650 000e invånare.. Och de är rätt förtjusta i rökig whisky i Tyskland också.''
 5. Är det någon i Västeråstrakten som vill göra oss i Westerås Whisky Wenner sällskap under några timmar på fredagkväll när vi provar 6 st Port Ellen så kan ni skicka pm till mig. Priset är 425 SEK och provningen sker mellan 18.30-21.00 i en mkt centralt belägen lokal. De PE vi provar är följande: Coopers Choice 14 år 1983/1997 43% Old Malt Cask 26 år DL ref 4808 50% 10th Annual Release 54,6% Rare Malts 1978 22 år 60,50% Wilson & Morgan Barrel Selection butt nr 2347 61,3% The Whisky Agency 1982/2010 ex-bourbon barrel 62,6%
 6. Det nya direktivet har kommit till för att klargöra vad som gäller när det gäller doktrinen om tvingande hänsyn. Denna gäller alkohol, tobak och energi som medlemsstaterna ska kunna bestämma själva över i större utsträckning än övriga frågor. Det är ingen kvantitativ importrestriktion eftersom det är samma regler som gäller för hela gemenskapen, det som möjligen, och i min mening borde betraktas som en sådan, är avsändarländernas oförmåga att betala tillbaka den där betalda alkoholskatten. De flesta länder har visserligen rutiner för detta men de är i prinip ogenomförbara. Ta till ex Belgien, där kan bara den som erlagt alkoholskatten kräva den tillbaka, dvs den belgiska importören. Och hur troligt är det att de är villiga att gå genom den processen för att jag ska få tillbaka skatten på en flaska som jag köpt av någon shop som de levererar till? Och Belgien som stat klarar sig och kan inte anmälas till Europadomstolen eftersom de har tydliga rutiner för hur skatten ska betalas tillbaka. Det som är viktigt att komma ihåg att det inte är Sverige som felar idet här sammanhanget utan avsändarlandet som borde betala tillbaka alkoholskatten i avsändarlandet till köparen imottagarlandet.
 7. Jag har inte bara skummat utan lusläst: AVSNITT 3 Distansförsäljning Artikel 36 1. Punktskattepliktiga varor som redan frisläppts för konsumtion i en medlemsstat och som köps av en annan person än en godkänd upplagshavare eller en registrerad mottagare som är etablerad i en annan medlemsstat och som inte bedriver en självständig ekonomisk verksamhet, och som avsänds eller transporteras direkt eller indirekt till en annan medlemsstat av säljaren eller för hans räkning ska vara punktskattepliktiga i destinationsmedlemsstaten. Med destinationsmedlemsstat avses i denna artikel den medlemsstat dit försändelsen eller transporten ankommer. 2. I det fall som avses i punkt 1 inträder skattskyldigheten i destinationsmedlemsstaten när de punktskattepliktiga varorna levereras. De villkor för skattskyldighet och den punktskattesats som ska tillämpas ska vara de som är i kraft den dag då skattskyldighet inträder. Punktskatten ska betalas enligt det förfarande som fastställts av destinationsmedlemsstaten. 3. Den person som är betalningsskyldig för punktskatten i destinationsmedlemsstaten ska vara säljaren. Destinationsmedlemsstaten kan emellertid föreskriva att den skattskyldige ska vara en skatterepresentant som är etablerad i destinationsmedlemsstaten och godkänd av de behöriga myndigheterna i den medlemsstaten eller, i de fall säljaren inte har iakttagit bestämmelserna i punkt 4 a, mottagaren av de punktskattepliktiga varorna.4. Säljaren eller skatterepresentanten ska uppfylla följande krav: a) Registrera sin identitet och ställa garanti för betalning av punktskatten i det behöriga kontor som särskilt anvisats och på de villkor som destinationsmedlemsstaten fastställt innan de punktskattepliktiga varorna avsänds. Betala punktskatten i det kontor som avses i led a efter det att de punktskattepliktiga varorna anlänt. c) Föra räkenskaper över leveranserna av punktskattepliktiga varor. De berörda medlemsstaterna kan på de villkor som de fastställer förenkla dessa krav på grundval av bilaterala avtal. 5. I det fall som avses i punkt 1 ska punktskatten i den första medlemsstaten på säljarens begäran betalas eller efterges, om säljaren eller dennes skatterepresentant följt de förfaranden som är fastställda i punkt 4. 6. Medlemsstaterna får fastställa särskilda regler för tillämpningen av punkterna 1–5 när det gäller punktskattepliktiga varor som omfattas av särskilda nationella distributionsregler.
 8. Tyvärr så har du helt fel där. From 1 april 2010 ska EU-direktivet 2008/118/EG vara implementerat i hela EU (med undantag av Grekland som har lite annat att tänka på). Förändringen för dig som konsument i detta nya direktiv är att om inte säljaren ställt säkerhet för alkoholskatt i mottagarlandet innan varan förs in i mottagarlandet så går skattskyldigheten över till köparen istället, och då kan du se fram mot att betala ytterligare 150-200kr + moms på skattebeloppet för flaskan. http://www.skatteverket.se/download/18.233f91f71260075abe8800096182/53501.pdf
 9. Ryanair håller på att avveckla Prestwick som en av sina baser och flyttar istället den verksamheten till Edinburgh, så det kommer att gå betydligt mindre antal flyg till Prestwick i fortsättningen.
 10. Välkommen hit! Talisker DE är betydligt mindre rökig och mer avrundad än 10-åringen. DE är en prisvärd whisky men enligt de smakpreferenser du anger så vill du nog ha något rökigare och vassare än Talisker DE.
 11. Yamazaki 1984, hört så mycket om den och nu smakat den och det finns enligt mig minst ett dussin japaner som är flera poäng bättre för en fjärdel av priset
 12. Provade alla 3 under The Whisky Show och den 25 åriga var den mest komplexa med både fruktighet, sälta och rökighet, medan den 30-åriga var väldigt fruktig och rund men nästintill total avsaknad av rök. 30-åringen mest elegant, 25-åringen mest spännande och 17-åringen en budgetvariant av 25an.
 13. Det finns numer 4st, provade 1976 Noh på The Whisky Show i helgen, kommer att släppas i dec/jan precis som Karuizawa vintage 1985 och Hanyu 1991 Nr One Drinks. Provade alla dessa samt Karuizawa 1967 och 1982 på showen och de snittar över 90p....
 14. Det fanns en tid när jag hade alla utom 81 och 84 samtidigt i min samling, men den tiden är tyvärr ett minne blott. Har dock smakat alla utom desenaste två årens och tycker 79,87,89 är de tre bästa. Så köp 87 och 89 om du hittar dem, 79an är inte värd pengarna den kostar idag.
 15. Det kommer finnas lite choklad och annat icke-alkohol haltigt att pröva också, kanske faller henne lite bättre i smaken
 16. Tyvärr inte, kommer först till lördagen. Annars hade det varit mycket trevligt!
 17. Köpte min biljett till The Whisky Show i kväll!!
 18. Är i planeringsstadiet för en tripp dit på lördagen. Ang Ultra Premium Drams är det tyvärr så att du bara får välja en av dem, men man kan ju alltid lösa det genom att byta glas med varandra om man är fler:)
 19. Grattis! Drack den i whiskybaren på Lochside Hotel, Bowmore för tre år sedan, den är minsann mumsig den!! Men antar att du inte ska dricka din?
 20. Hade tänkt köpa de som är sherrylagrade till min samling av single casks lagrade på sherry, men priserna är ju rent löjliga. Någonting i paritet med Springbanks SC prissättning hade varit helt ok, men det här är ju fullkomligt absurt. Hoppas alla entusiaster bojkottar denna idioti, men så lär väl knappast bli fallet.
 21. Det är väl bara för Tullverket att lyfta telefonluren och ringa till Skatteverket och fråga, eller finns det formella krav på hur en sådan utredning ska se ut? Tullen har ringt till mig flera ggr och frågat saker när jag skickat eller tagit emot saker till/från utanför EU för att de ska vara säkra på att de hanterar det rätt.
 22. Tyvärr gör tullen helt rätt. Laphroaig har inte rätt att föra in alkoholhaltiga drycker i Sverige så länge de inte är registrerade hos svenska skatteverket. Och så länge Laphroaig ombesörjer frakten räknas det som att det är Laphroaig som för in varorna.
 23. Det är nästan uteslutande så att det är färdiglagrad whisky som blandas och direkt buteljeras. Ett ev antal år på en sådan whisky anger åldern på den yngsta whisky som ingår i blandningen. Ett undantag är Black Bull Blended som är blandad först och sedan lagrad i 30 år men det är mycket ovanligt.
 24. "Ibland när man provar whisky direkt från faten med hjälp av en valinch (pipett i jätteformat) så följer det med lite förkolnade fatspån. Blackadders "Raw Cask" är det närmaste en lagerhusprovning man kan komma. All heder åt Robin!" Möjligtvis om du sticker ner pipetten för långt och det är bottensatsen du provar, själv tycker jag det är minst lika mycket manipulation att tillsätta fatspån i whiskyn som att filtrera bort dem. Det mest riktiga vore väl om man behöll de spån som följde med på naturlig väg och inte sälja de flaskor som innehöll för mycket spån.
 25. De släpps 1 aug, för info om pris mm klicka länken nedan och kolla in sidan 10 http://www.systembolaget.se/NR/rdonlyres/4...08_varunytt.pdf
×
×
 • Create New...