Jump to content
whiskyforum

whiskystore

VIP Medlem
 • Posts

  6,436
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  235

Everything posted by whiskystore

 1. Systembolagets dryckesauktion genom Bukowskis https://www.systembolaget.se/nytt/dryckesauktioner/ fungerar bra, de har numera sänkt sina provisioner något. https://www.whiskyauction.com/ är generellt lite bättre då man får lite mer i plånboken.
 2. Fick hem 5 flaskor Svensk Whisky för Ukraina, korkade upp en och har provat den 5-6 ggr i kväll, den känns ung och ek kryddig, ungefär som förväntat, tål en del vatten trots 46%, smarrig med rätt vattning, runt 85p..😉 Edit: Inköpta för den goda saken.
 3. På måndag 11/7 släpps Svensk Whisky för Ukraina https://www.systembolaget.se/produkt/sprit/svensk-whisky-for-ukraina-5752101/ den är jag våldsamt nyfiken på, kommer att köpa 5-6 stycken just for the sake. Fantastiskt fint av de inblandade. https://www.livsmedelsnyheter.se/produktnyheter/svenska-whiskyproducenter-gar-samman-for-ukraina/
 4. Det börjar regna så målningen av huset stoppas, tar en dram för tandvärken, med tanke på den intensiva smärtan så lär det bli många drammar som följer. Den här var en riktig honungsbomb om man kan säga så, riktigt bra, bra bang for the buck, 88p https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/207574/glen-elgin-2008-awwc
 5. Ja det var eländigt, jag blev t.o.m utloggad, tog tio minuter att logga in igen, skit var det. Men nu till det trevliga i kråksången, många som har köplats kommer att få sin butelj, systembolaget har styrt upp att har du flera konton så blir du av med bokningen, strikt ett konto per person gäller, hur de går tillväga vet jag inte riktigt men är det en registrerad ägare av flera emailadresser så ryker flaskorna, har du samma telefonnummer på flera konton så ryker flaskorna, ip nr. är svårare, flera kan ju gå på samma ip adress, men hur som helst arbetar de med att motverka att en person köper upp många flaskor, alltid något, eller hur.
 6. Inte puffat på väldigt lång tid, var tvungen att pausa ett tag och det har hållit i sig en jädra massa år, skall smyga igång så smått om ett tag. Hittade en av dina Cohiba Esplendidos i humidoren ( som jag hållt i superskick alla år ) den har gottat sig i typ 14 år i humidoren nu, undrar hur den smakar nu hmmm. intressant att se om den hållit sig, försämrats eller ta i trä förbättrats, tror dock ej på det senare men det skall bli kul att se, har ytterligare ett trettiotal garrar som fått sig en 10-15 års lagring, det här blir en intressant resa.
 7. Grattis Jörgen, förstår att herrn fyllt 50, smarrig whisky.
 8. Tre läckra Caol Ila:s i afton, otroligt smarriga, rankar inte, 89-90p på alla tre. Tack Jörgen för två av dessa. https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/99102/caol-ila-1996-kbhttps://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/196472/caol-ila-2002-gm https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/196974/caol-ila-2009
 9. Inte ofta jag får en flaska whisky ( det är nog inte många som vågar köpa whisky till mig ) En High Cost Berg av sonen på födelsedagen.
 10. Får se om det blir avslutning eller ej men en ung Glen Grant for Sweden, inte så dum, den klockar in på finfina 88p https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/199800/glen-grant-2008-gm
 11. Ett sample av Strathmill, Douglas Laing, Old Malt Cask, 1962-2001, 39 yo, sherry cask, 270 btls. 45.2% phu lång skrivning. Tillbaks till den gamla goda tiden då vi provade sånt här flera gånger i månaden, fantastisk whisky, jag drar till med 93p skrev inga noter bara njöt. ( man får vibbar av gammal Karuizawa i den här )
 12. Lagavulin 12 yo special release 2021, 56,5% Härligt ren, krispig och mineralisk, en tvättäkta 91 poängare som med rätt vattning når 91p+
 13. Sista gången jag frågar Michael, hur gick det, kom den fram till slut?
 14. Ren och skär njutning under V75 förberedelserna, ≈ 93p !! funderar på om det är sant eller att hjärnan fått ett lyckorus.
 15. En del whisky som vanligt men en riktigt mastig bira provades i kväll, en imp stout som närmar sig en barley wine
 16. Håller verkligen med ovanstående. Provar lite enklare grejor. https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/132511/lochside-1981-fod 91p https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/103231/highland-park-2001 90p https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/171952/daftmill-2009 89p https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/150921/magic-cask-blended-malt-scotch-whisky-cb 89p
 17. Det där om doften stämde, väldigt fin, läcker och balanserad, kunde gissa på något gammalt här, 90p på doft. Smaken var bättre än förväntat, den här behöver inte skämmas för sig, 86-87p
 18. Hämtade ut en riktig impulsbeställning, Ledaig 10 OB, hade hört att doften skulle vara något utöver det vanliga, hmmm, vi får se, jag är skeptisk, en riktig impulsbeställning som sagt.
 19. Bra tryck i den Mattias, 13,5%, hur var den, god som tusan eller bara bra? Själv blev det Lagunitas Maximus Colossal IPA, endast 9% på den men min favoritbira för tillfället, självklart blev det ett gäng Zeunerts Höga Kusten, min favoritlager de sista två åren ( blir aldrig less på den )
 20. Då blev det avsmakning av https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/185064/glenallachie-2006 Svenska Whiskyförbundets nya. Ja jäklar, den är bra, den håller i hop så att säga, doft, smak och eftersmak i samma kaliber, lite mynta i doften men det stör ej, aprikos, grönt te, så kallad " maple sirap " den där kanadensiska rinniga typen, övermogna äpplen, och lite övermogna päron, god genom hela provningen, 88p med möjlighet till höjning. Jag tillsätter en hel del vatten ( som upplysning ) ( Lönnsirap var det ord jag letade efter )
 21. Fick hem den här i dag https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/185064/glenallachie-2006 ryckte folien men provar den ej i kväll.
 22. Det är skittråkigt men det finns hopp, jag skickade en flaska till Frankrike som var borta i nästan 2 månader, vi var trots allt positiva och sa att vi väntar ett tag till och ett tag till och ett tag till osv. när jag gett upp och skulle sända tillbaka slantarna så dök flaskan upp. Det är den Franska tullen som spökar, precis som den Svenska tullen gör, det är rena rama stenåldern med datalistor, yes papperslistor som vi övriga körde med på 80 talet. Så sitt still i båten, tror det ordnar sig. Precis som du säger så får man inte skicka alkohol med Postnord, det svar jag fick när en flaska försvann på väg till mig var att det inte är tillåtet att skicka alkohol, den flaskan försvann i Malmö, jag frågade om de inte var intresserade av att veta vem som stjäl flaskorna men de sa att de lägger ingen tid på det, det är deras policy. trist som (censurerat). Du riskerar ingen polisanmälan. Tror flaskan anländer på nån vecka så hav förtröstan.
×
×
 • Create New...