Jump to content
whiskyforum

whiskystore

VIP Medlem
 • Posts

  6,380
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  215

Everything posted by whiskystore

 1. Bra tryck i den Mattias, 13,5%, hur var den, god som tusan eller bara bra? Själv blev det Lagunitas Maximus Colossal IPA, endast 9% på den men min favoritbira för tillfället, självklart blev det ett gäng Zeunerts Höga Kusten, min favoritlager de sista två åren ( blir aldrig less på den )
 2. Då blev det avsmakning av https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/185064/glenallachie-2006 Svenska Whiskyförbundets nya. Ja jäklar, den är bra, den håller i hop så att säga, doft, smak och eftersmak i samma kaliber, lite mynta i doften men det stör ej, aprikos, grönt te, så kallad " maple sirap " den där kanadensiska rinniga typen, övermogna äpplen, och lite övermogna päron, god genom hela provningen, 88p med möjlighet till höjning. Jag tillsätter en hel del vatten ( som upplysning ) ( Lönnsirap var det ord jag letade efter )
 3. Fick hem den här i dag https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/185064/glenallachie-2006 ryckte folien men provar den ej i kväll.
 4. Det är skittråkigt men det finns hopp, jag skickade en flaska till Frankrike som var borta i nästan 2 månader, vi var trots allt positiva och sa att vi väntar ett tag till och ett tag till och ett tag till osv. när jag gett upp och skulle sända tillbaka slantarna så dök flaskan upp. Det är den Franska tullen som spökar, precis som den Svenska tullen gör, det är rena rama stenåldern med datalistor, yes papperslistor som vi övriga körde med på 80 talet. Så sitt still i båten, tror det ordnar sig. Precis som du säger så får man inte skicka alkohol med Postnord, det svar jag fick när en flaska försvann på väg till mig var att det inte är tillåtet att skicka alkohol, den flaskan försvann i Malmö, jag frågade om de inte var intresserade av att veta vem som stjäl flaskorna men de sa att de lägger ingen tid på det, det är deras policy. trist som (censurerat). Du riskerar ingen polisanmälan. Tror flaskan anländer på nån vecka så hav förtröstan.
 5. Benny God whisky och kloka ord Sköt om dig min vän
 6. Några drammar denna fredag. Chateau de Breuil vintage 2008, cask 1734, 47,4%, ingen whisky men en jäklarns god sprit, spöar mången whisky, 88p och fyndpris 699:- https://www.systembolaget.se/produkt/sprit/chateau-du-breuil-4094501/ rekommenderas Daftmill Summer batch 2009-2020, 46%, 1785 btls. ingen av de bättre men intressant och ok, 87p Longrow online tasting week May 2021 Fresh Rum, 17yo, 50,5%, one of 1025 btls. svårfångad rackare men riktigt bra, pendlar mellan 88-89p I Norrbotten kan dom det här med privatfat, vilken skönhet, en av de bästa Port Charlotte jag provat, 90p https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/96413/port-charlotte-2004
 7. Nej alla länder har numera importavgifter när det kommer från england/skottland, det är riktigt surt, eller kört skulle jag säga, väljer du att hämta själv så får du åka många vändor, då det endast är tillåtet att föra med sig en liter. Jag försökte också med en rövare och skickade till en kontakt på Irland men det blev skatt och importavgifter där också, trodde möjligen att Irland hade ett specialavtal men tji fick jag, närmare 500:-/flaskan åkte jag på, så med frakt till Irland och svindyr frakt från Irland blev det runt en tusenlapp i påslag per flaska. Privatpersoner kan skicka " gåvor " till varandra men det är en gråzon och man bör nog endast skicka en flaska åt gången för att flyga under radarn.
 8. God Jul, hoppas vi kan träffas och prova whisky snart, det är halvtrist att sitta ensam i kammarn och prova.
 9. Fick hem den här i fredags https://www.whisky.fr/caol-ila-2008-hogshead-cask-strength.html Jäklar vad bra den är, rekommenderas verkligen, 91p i min bok.
 10. Det var dråpligt, vad tyckte damen om whiskyn? tyvärr så öppnas inte så mycket av de goda dropparna längre, flaskorna har blivit för dyra, se det här som ett gyllene tillfälle. Sälj samples av den, det tycker jag är en god idé, posta gärna vilken buteljering det är. Buteljeringsår, fattyp, ålder, procent, antal flaskor, och ev. DL referens ( fat nr. ) då blir det lättare att avgöra.
 11. Det vart lite knäppt det här, ser om det fungerar bättre om jag gör så här. Whisky, musik och bäst, ja kanske.
 12. Vi kör en repris på den här, whisky, musik och bäst, ja det kan vara så.
 13. Med Vänlig Hälsning
  Kjell Öberg

 14. Smackat 9 st i kväll, har nog satt betyg tidigare men dessa 2 var nya för mig. The Lost Distilleries Blend Batch 4, ja vilken blend, 91p Daftmill 2008 casks 56,58,60,62,65,66, oj, det nya superdestilleriet, 89+ på den här
 15. Måste tyvärr blåsa av kalendern, det är på tok för få anmälningar, hör med Magnus Fagerström ( Bunkermania ) http://www.magnuswhisky.com/ han är " kalenderkungen " och brukar köra ett par kalendrar varje år.
 16. Jag har ju kört några kalendrar i mina dar, 60:s kalender, 70:s kalender, Port Ellen Kalender, Ardbeg kalender, Brora kalender och olika blandkalendrar, blir det nog många anmälningar så slinker det nog med en bra PE eller Brora i uppställningen, men det beror så klart på uppslutning.
 17. Riktigt god är den och än så länge kan man köpa god rom till vettiga priser, men snart är det säkert löjliga ( whisky ) priser även på god rom. ( vi måste fasiken hjälpas åt att hitta gott )
 18. Jag kan ordna en rolig 2 cl kalender för 1400:- med allt direkt i postlådan. Det behövs ett gäng ändock.
 19. Här är den, bättre än så här blir det aldrig. Lemmy med AC/DC
 20. Jag verkligen älskar Kim Larsen Danke, ej glömd här lille du....- förresten här är mitt liv
×
×
 • Create New...