Jump to content
whiskyforum

lester

Vanlig medlem
 • Posts

  130
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by lester

 1. Jag körde ner ett antal flaskor med bil - jag tror du (i teorin) skulle kunna få problem både in i danmark och in i tyskland men tullare finns väl knappast längre. Däremot skrattade några vid färjan åt mig för att jag fraktade sprit till tyskland. Tänk även på att belopp över en viss gräns (tror det är 50-80 kkr) som skickas till sverige rapporteras till skatteverket. Ev. vinst från försäljningen är kanske skattepliktig?
 2. Nu står det en flaska i bokhyllan (kom med posten)
 3. Finns nu att köpa till vrakpris i laffe-shoppen Köp nu - snart är det förbjudet ;-)
 4. Är det inte så att orten där Lagavulin ligger är.... Port Ellen
 5. Jag sätter 10kr på att alkoholstyrkan är typ 46%
 6. jämför pris/ålder med ex Octmore så är den väl inte så dyr.....
 7. Är inte en explosion bara ett snabbt brandförlopp.....?
 8. Från vad folk skrivit här drar jag slutsatsen att en är mer än nog.....
 9. Min uppfattning är att whisky i allmänhet och sherrylagrad sådan i synnerhet blir som bäst några månader efter den öppnats (typ tre månader + öppnad 0,5-1 gång/vecka). Vid en provning så har man ju i värsta fall öppnat den precis innan eller möjligtvis någon vecka innan. Kan detta ha påverkat din bedömning?
 10. Har den inte även passerat tyskland?
 11. Man kan väl njuta av en samling....
 12. Jag för min del tycker det är lite festligt att spara whiskyn tills den kostar mer än den är värd och dricka den när den är lite "dyrare".... Det påverkar inte smaken men definitivt känslan!
 13. http://www.thewhiskyexchange.com/ http://www.royalmilewhiskies.com/ har båda en del.... /les
 14. men denna borde smaka snäppet bättre än Mackmyra......
 15. Hur var det med 'Very Young'? Hur var det med ugglan - där skiljer väl procenten mellan kommite-buteljen och den som kom senare?
 16. Redan utan att trimma billy går det in kanske 80 flaskor. Frågan är: vill du riskera alla dessa gobitar med ett hemmabygge för att få in några till? Mittenplanet sitter där av en orsak och det är INTE för att dölja skarven i bakstycket...... Edit: gör en enkel riskanalys * Sannolikhet för brott på hyllan = låg till medel * Följdverkning om brott på hyllan hög till mycket hög + pris på EN billy hylla 329:- pris på EN whiskyflaska ??? /les
 17. Mitt personliga råd är att avvakta med IB och jag ska förklara varför - jag har själv haft ett mer aktivt whisky-intresse i 5-6 år och har en 70-80 flaskor stående MEN jag kan fortfarande känna att jag har för dålig känsla för olika destilleriers smakprofil för att kunna uppskatta IB till fullo. Visst, en god whisky är en god whisky oavsett vad det står på flaskan men om man börjar handla IB så har man ändå ett intresse som går längre än att bara dricka god whisky och om man börjar med OB sorterna som är mer konsekventa och medvetna i sin smak slipper man att få en skev bild av destilleriets smakprofil. Ta detta forums Caol Ila buteljering. Jag har ej smakat den själv men enligt många här verkar den vara ypperlig, dock INTE en typisk Caol Ila och någon som provar denna som sin första Caol Ila skulle denne kunna bestämma sig för att dom gillar/ogilla destilleriets karaktär på felaktiga grunder. Detta hindrar mig inte från att handla IB men det är inte i första hand dessa jag öppnar.
 18. Glenfarclas destillerad mitt födelseår (-72) buteljerad på min födelsedag /les
×
×
 • Create New...