Nillet
Vanlig medlem-
Posts
134 -
Joined
-
Last visited
Previous Fields
-
Whiskyklubb
EWS
Contact Methods
-
Website URL
http://www.nillet.com
-
ICQ
0
Profile Information
-
Ort
Skåne
-
Intressen
Bilar, racing, F1 och whisky
Nillet's Achievements
Newbie (1/14)
4
Reputation
-
F1 var resans mål (och Nascar), öl och whisky en bisak. Rekommenderar ett pub-bryggeri som serverade väldigt god mat i Austin. http://www.nxnwbrew.com/ TenOak i Austin hade ett mycket stort sortiment av bourbon. http://www.tenoakaustin.com/ I Flagstaff fanns 8-9 pub-bryggeri så det blev många öl där. Var på http://www.motherroadbeer.com/ http://www.lumberyardbrewingcompany.com/ www.flagbrew.com och http://www.beaverstreetbrewery.com/ Arizona Distilling blev tyvärr inte besökt. http://azdistilling.com/
-
Har inte haft koll på var de hör hemma förrän jag skulle resa. Garrison Bors kände jag inte till. Fick tips om Tito's vodka men de tog inte emot besök. Var på en tillställning som var sponsrad av dem där vi fick träffa F1-förare.
-
Minnet är dåligt, hade för mig att jag tog fler bilder... För att hitta in måste man vara under en bro... Väl inne är det trångt, kontoret i bakgrunden, buteljeringsanläggning på handtruckar, mäsk- och jäs-kar samsas här... Mäskpannor, nummer 2 närmast är på 510 gallon (1930 liter). Kunde tyvärr inte läsa storleken på spritpannorna men de var på ca 250 gallon.
-
Jag var i Austin och tittade på Formel 1, landade i Dallas och passade på att stanna till hos Balcones i Waco när jag passerade. www.balconesdistilling.com Det ligger väldigt anonymt så det var svårt att hitta dit. Väl inne fick jag se deras produktionslokaler som var små, trånga och lite stökiga. I lokalerna är kontoret, buteljeringen och sprittillverkningen. De har 2 mäskpannor och 2 spritpannor (fyller på med volym när jag granskat bilderna). De producerar för fullt och de fick ökat intresse när de började göra maltwhisky. De har en personalstyrka på ca 15 personer som kör i 2-skift. Man håller på att bygga upp en ny anläggning något kvarter bort. Lagringen sker på annan plats. De visste att de sålde till Sverige men det var små mängder och leverantören hade de inte hört av på ett tag. De tillverkar maltwhisky, majswhisky och rom. Maltwhiskyn görs på malt som köps från lokala mälterier. Majswhiskyn görs på blå-majs som verkligen är blå, indianerna brukade denna typ av majs förr. De gör även en variant med tillsatt rök. Romen görs på vildblomshonung, fikon och sockerrör. Jag fick provsmaka men tog inga noter så detta är fritt från minnet... Råsprit: Kommer inte ihåg vilken sprit det var men det smakade åt finkelhållet... Texas Single Malt Whisky: Tja, den stack inte ut, den var ganska mild och blek i smaken. Rumble: Rom är inte min grej så söt... Baby Blue: Söt frukt, åt aprikoshållet, möjligen en liten smak av rostat bröd. Brimstone: Som ovan men där röken tog över, den var spännande men inte en högpoängare. Fyller på med bilder när jag gått igenom alla bilderna från resan, men här är en mobilbild på spritpannorna (mäskpannan i högerkant) så länge.
-
Hur började ert samlande/intresse?
Nillet replied to Rusky's topic in Uisge Beatha - `Livets vatten´
Vet inte om det jag gör skall kallas samla. Smakade whisky för första gången i mitten på 80-talet och fattade tycke. Ville smaka på olika sorters whisky och köpte standard-whisky för att smaka hur de smakar. Började gå på provningar och började även köpa icke-standard. Har hittat den typ av whisky jag verkligen gillar och köper numera nästan bara sådana. Det blev ett problem att ha så många öppnade flaskor hemma så jag försöker dricka slut på flaskor som är mindre goda. För att definiera vad jag samlar på så får man kanske kalla det smakerfarenhet. Mitt samlande börja i så fall med att jag gillade whisky första gången jag drack det. Mitt nutida "samlande" beror alltså på att jag hittat vad jag verkligen gillar och försöker hitta sådan flaskor till rimliga priser. För nyfikna: Rökig sherrylagrad whisky som inte är för gammal och inte jättedyr. Jag har inget intresse av att samla för samlandet skull och inte heller för att tjäna pengar på det, jag är kanske ingen samlare alls? -
Mitt "uppdricknings-mission" går långsamt men BK på 4 C-flaskor nyligen. 2 på C kvar innan jag når de som börjar på D. Clontarf Single Malt (Irländsk) 1/3 av en flaska ? år, 40% Mild, läder Betyg 4/10 Clontarf Reserve (Irländsk) 1/3 av en flaska ? år, 40% Vanilj, läder, vatten Betyg 4/10 Clontarf (Irländsk) 1/3 av en flaska ? år, 40% Vanilj, läder, medicin Betyg 3/10 Clynelish 14 år, 46% Nötter, fat, aning rök Betyg 6/10
-
Vet inte om det är av intresse. Var på informationsmöte på Lodhian strax innan konkursen. Lokalen var iorninggjord och pannorna påståds vara beställda (vi fick se ritningar). Åkte därifrån till Mackmyra där pannorna för stordrift monterades.
-
25 december på svenska biografer enligt IMDB. 24 september på DVD och blå-stråle i England. http://www.imdb.com/title/tt1924394/releaseinfo
-
2 olika Mackmyradestillerier! Kan båda heta Mackmyra?
Nillet replied to Hakan G's topic in Uisge Beatha - `Livets vatten´
Någon som frågat dem? Kan ju vara kul att höra deras syn på saken... -
Då har 2 av 3 tidningar jag prenumerar på gått i konkurs. Sydsvenskan är kanske nästa som konkar...
-
"Dyr" whisky inte så god som väntat?
Nillet replied to Muyfa666's topic in Uisge Beatha - `Livets vatten´
Mitt råd är att inte titta på priset. En vertikalprovning kan vara ganska avslöjande, om de smakar väldigt lika kanske det är den billigaste man skall köpa. Prova dig fram så du hittar vilka smakriktningar du tycker är godast och köp flaskor som ser ut att passa dess preferenser. Jag har nu nått så långt att jag tror mig ha hittat vad jag tycker är godast. Eftersom det är ganska specifikt är det svårt att hitta billiga som passar, men det finns. Det ser ut som om du har ungefär samma inriktning som mig, sherrylagrade och/eller rökiga (jag föredrar och, samt inte allt för gamla). Clydesdale har en del att utforska. Prova även double barrel eller 50/50 som den hette tidigare, MacAllan/Laphroaig är inte dum. -
Har hört det från flera håll. De gör väl precis som med rökad korv och använder extrakt för att ge röksmak. Har hört att det smakar skillnad på rökvattnad malt och på torvtorkad malt, torvtorkad har röksmak inne i malten medans rökvattnad har röksmaken på ytan. Det är en skillnad men tror inte man smakar skillnad på dem i whiskyn.
-
Blairmohr 8 yo, den var dryg (1 liter). Inget att skriva till mor om, dög till Irish coffee...
-
Hur är det med Ellinge destilleri i Eslöv, tillverkar de whisky ännu? Kuuttanen/Fagerström borde veta... www.purityvodka.com
-
Text på sten / Mackmyra-whisky
Nillet replied to Imbriglicator's topic in Uisge Beatha - `Livets vatten´
Rock to walk on. No "whisky on the rocks". Eller Köp en Ardbeg istället!