Jump to content
whiskyforum

Sherry&Smoke

Vanlig medlem
 • Posts

  957
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Everything posted by Sherry&Smoke

 1. Smakade på två samples som stått ett tag och jag har glömt vilka som skickade dem, men båda var fina. Glen Ord Manager's Dram 16yo 66.2% - Jösses vilken mäktig dram. Glen Ord kan vara riktigt bra och detta var nog den bästa jag smakat därifrån även om jag minns 30yo som grym också. Jag gillade även 25yo som var lite i samma stil, men mer beskedlig. Undrar just hur RM -74, som står oöppnad i garderoben är? Ardbeg Auriverdes 49.9% - Först ganska vass, grön och nyekig, men med luftning och några droppar vatten måste jag säga att detta släpp var ett av de bättre på senare tid.
 2. Jag tycker att G&Ms 15-åring är riktigt trevlig. En ganska kryddig, torr, lite gammaldags sherrylagring.
 3. Ingen som smuttar på något? Det är ju ändå International Whisky Day. Själv njuter jag Highland Fusilier 21yo G&M (buteljerad 1978). Sherrylagrad malt kokad på 50-talet.
 4. Prövade precis Glendronach Cask Strength batch 1, 2 och 3 head to head. Har inte haft tillfälle att testa någon av dem tidigare. Riktigt bra doft på första, men även tredje. Samtliga lyfter doftmässigt med lite vatten. Tyvärr får jag det inte riktigt att rocka smakmässigt. Den peppriga nötigheten som jag tycker sänker vanliga 15-åringen från suverän till bara mycket bra finns även i CS, men ännu mer. Jag kan förstå att de som älskar 15-åringen också tycker att Cask Strength är grym. Första batchen är fortfarande riktigt bra whisky och landar ikväll på typ 87p, tredje batchen är näst bäst på 84p och andra batchen inte mer än 82p. Ganska stor skillnad i betyg, men stilen är rätt lika. Det är bara doserna av det som sänker respektive höjer (t.ex. fruktighet) som skiljer sig åt. Vad tycker ni andra som testat dessa tre batcher? Tack Peter för samples!
 5. Det blev en riktigt trevlig "japansk" whiskey ikväll: Jim Beam Booker Noe's batch C06-K-8, 64.25% Tack Peter för samplet!
 6. Även denna som bjöds av G&M vid en middag i Benromach besökscenter var alldeles utsökt!
 7. En trevlig whisky, särskilt på sommaren. Helt lagrad på bourbonfat med mycket citrus, äpple och vanilj i doften. I smaken finns en kryddig beska och fortfarande mycket citrus, nästan "läskande" eftersmak. Mycket rena smaker och karaktär från destillatet.
 8. Lite samples: Abhainn Dearg distillery visitors bottle single cask, 46% Glengoyne 1998/2012 Sherry butt #1995, 57.5% Longmorn 25yo Centenary, 45% Den första var ingen höjdare, men det var den sista! Tack Gunnar och Peter!
 9. Handlade där förut och var mycket nöjd, men fick för en tid sen en felleverans som de inte ville göra något åt trots flera påstötningar. Egentligen var det en småsak, men jag tycker rätt ska vara rätt och har tjurskalligt bestämt mig för att inte handla där mer.
 10. Caol Ila 2001/2013 G&M refill sherry butts 308840-41, 59.8% Inköptes i Elgin i oktober. Härlig doft med några droppar vatten och bra tryck i smaken. Den var absolut värd £45.99
 11. Mackmyra Svensk Rök 46,1% - rätt okej, även om den är lite tam. Prisvärd? Nej. Laphroaig Cask Strength 10 år Batch 005 57,2% - riktigt bra, nosar på 90-strecket (klart bättre än Batch 003). Prisvärd? Tveklöst!! Tack Peter för samplen.
 12. Aberlour A'bunadh #20, 60.5% - stod länge med någon deciliter kvar i botten och hade kanske tappat lite, men trots det en mycket trevlig whisky.
 13. Ikväll blev det haggis hos goda vänner och eftersom den sinnessjukt prissatta PE 13th släpps i morgon på systembolaget passade vi på att dela på några samples som jag haft på hyllan. PE 2nd PE 3rd PE 5th PE 6th PE 7th PE 8th PE 9th PE 10th PE 11th Underhållande och bra whisky allihop, men 3rd, 7th och 8th var klart sämre ikväll och nådde inte upp till 90-strecket. De tre bästa var 2nd, 9th och 11th på 91-92p tätt jagad av 10th. Sammanfattningsvis en mycket bra onsdagskväll i november. Tack till alla som bidragit med samples!
 14. @MrCrowly Nu syns de på mitt depåkonto.
 15. Om man vill ha en paus från whiskyn och gillar tweed och ylle eller har en fru som gör det, så kan jag rekommendera Johnstons i Elgin. Ligger i utkanten, men det är gångavstånd.
 16. Jag tar gärna ett sample. Jag var väldigt nära att knipa en flaska av denna förra gången det låg en uppe på Lion's, men den som ligger uppe nu är tyvärr rejält mycket dyrare :-(
 17. Samma här, men jag la på ett par flaskor av batch 005 också eftersom jag hade födelsedagsrabatt att utnyttja. Dessutom "redeemade" jag några glencairnglas för gamla poäng...
 18. Märkligt, den ligger fortfarande kvar med beställningslänk på importörens hemsida: http://www.philipsonsoderberg.se Kolla med dem vad som hänt.
 19. Whisky för en söndagseftermiddag på hösten: Aberlour A'bunadh batch #20, 60.5% Länge sen jag drack A'bunadh och trodde att slatten som var kvar i flaskan skulle vara ganska trött, men det är ändå en härlig whisky.
 20. Tackar för gratulationer! Lite whiskyfirande blev det trots vardag: Mortlach 1970/2006 G&M Glenfarclas 1990/2013 OB Nu bär det av till Nacka och Symposions monter. /Per
 21. Idag gick Bladnoch 18yo sherry 55% i glasinsamlingen. Jag smuttar på dropparna och undrar stilla hur vårt eget Bladnoch-fat utvecklas. Det har blivit över sex år nu och det var länge sen vi fick hem något cask-sample.
 22. Jösses, jag hällde upp ett bortglömt sampel och plötsligt blev det en fantastisk lördag! Longmorn 1972/2010 The Perfect Dram Refill sherry, 51.3% - minst 92p
 23. Är det någon som tecknat sig för aktier i Ådalens stolthet idag?
 24. Det ser gott ut! Jag skulle nog valt att avsluta med Ugglan och ha Besten ganska tidigt eftersom den inte är fatstark.
×
×
 • Create New...