Jump to content
whiskyforum

highlander

Vanlig medlem
 • Posts

  103
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by highlander

 1. Testar intresset för lite whiskyvetande i tidningsformat Whisky Magazine, på engelska, tot. 31 st Nr: 48, 63, 67-84, 90-91, 99-100, 104, 106, 108, 110, 114, 116 och 118 Malt Advocate/Whisky Advocate, amerikansk, tot.29 st Nr: 3/2008 till 3/2015 Allt om whisky, tot. 34 st Nr: 4/2007 till 4/2011 (4nr per år) Nr: 1/2012 till 5/2014 (6nr per år) Whisky & Bourbon, tot. 23 st Nr: 1-22 + 24 Totalt 117 tidningar. Pris: någon trevlig flaska, gärna Bourbon + frakt. Helst någon i Örebrotrakten som kan hämta.
 2. Någon som fått SMS och hämtat ut från SB ännu?
 3. Priserna verkar justerade på vissa flaskor från den tidigaste listan, t ex octomore o PC11 någon mer som har observerat detta?
 4. Hoppas på tips om var man hittar och helst inte behöver köpa mer en max ca 100 provflaskor i plast eller provrör(centrifugprovrör) i plast med förslutning?
 5. Holländsk vit getost Holländsk Primadonna Fransk bondost Har provat dessa både till rökigt och sherry. Tycker att de funkar till det mesta. Ganska neutrala hårdostar.
 6. Ni har förstås något spännande att prova. Tänkte titta förbi på lördagen! Vi syns!
 7. 10.50 såldes nr 12, fanns en kvar på lagret /Hans
 8. ÖWS har bokat 30 platser till fredagen, firar 5 år på båten.
 9. Någon mer som har testat Scotch Whisky Auctions i Glasgow? Ropade in en flaska där på auktionen den 3 juni, skall hämtas på Skottlandssemestern i juli. Betalningen fungerade utan problem, hoppas resten går lika smidigt.
 10. Någon som känner till om det kommer någon sammanställning på den whisky som kan provas och prov- och flaskpriser för mässan? Har för mig att det släpptes en sådan lista inför mässan förra året.
 11. Bokat! Hyfsad prislapp för allt som ingår. Ses i januari!
 12. Är det någon som känner till varför Norweigan inte släpper på bokningen till Edinburgh efter 29 oktober, skall den rutten upphöra? Övriga bolag har öppnat denna bokning sedan länge. Vi har bokat ditresan med Norweigan och det vore bra om vi kunde åka hem med dem också.
 13. I TV-serien Mad Men dricker Don Draper en och annan Canadian Club på kontorsrummet.
 14. dest:1974, bottl:2008, cask:9002 smakade den bra?
 15. Toppen att man kan köpa med sig prover hem. Någon som känner till om egna provflaskor är ok?
 16. Denna öppnades till jul och blev årets julmalt... BenRiach "The King´s Royal Hussars" Limited Release, Cask 5608 PX-hogshead, dist 1996 bottl 2010, 330 flaskor mycket frukt och söt honung
 17. Har bara samlat sedan några år tillbaka. Samlandet startade med en vinst av en flaska Benromach där det gällde att gissa tiden för en kappseglingsbåt under ett antal delsträckor runt jorden. Jag lyckades bäst på startsträckan och på den vägen är det. Tänkte nog att med tiden skulle man specialisera sig på något destilleri, men så har det inte blivit. Det dyker alltid upp något spännande från olika destillerier som t ex begränsade upplagor. Ser nog samlandet lite som en spännande investering, mer spännande/intressant och förhoppningsvis till en bättre avkastning än värdepapper. Dom lite dyrare flaskorna hamnar oftast i samlingen och de "billigare" i barskåpet. Försöker att ha ambitionen att alltid smaka på whiskyn i samlingen på mässor eller genom att köpa samples. Har på senare tid försökt köpa flera av samma flaska till samlingen för att byta med.
 18. Lite intressant för oss som var med till Orkney och Highland Park 2008, en av varje (70+35cl) "Return of the Vikings" flaskorna ligger utlagd på whiskyauction.com Första som byter ägare kanske?
 19. Jag säljer mitt Aroma Nosing Kit med 24 aromprover i glasflaskor förpackat i en välgjord trälåda, se bilden Har själv köpt lådan från: www.scotchwhisky.net där finns mer att läsa om lådan och dess innehåll. Till lådan följer också med papperspinnar att doppa i aromproverna samt ett häfte om hur man går till väga. Mitt luktsinne är inte tillräckligt utvecklat och mitt tålamod inte tillräckligt långt, därför säljer jag lådan. Pris: 900 kr inkl frakt Hans Adolfsson Örebro <BR><BR><BR><BR><BR>SÅLD!/091209
 20. Jag skall dit direkt efter jobbslut på fredag, ca 16.00, verkar som det är en hel del arbetskamrater, f d arbetskamrater och andra bekanta som dyker upp. Tänkte ta med eget glas ev. med den praktiska hållaren som man fick på Cinderellamässan i januari. Att prova malten i plastmugg känns väl sådär.
 21. beställde 2 juni, leverans 2 juli, bra timeat. "Den som väntar på något gott väntar alltid för länge"
 22. 1 st Mackmyra + beställt 1 st Glengoyne Swedish Oak och 1 st Glendronach 15yo
 23. Söker ca 200 glas till en whiskyprovning. Något liknande Portoglasen i modell är det jag söker. Är det någon som har denna mängd glas till salu eller känner till någon som säljer dessa eller liknande glas? Om någon har några idéer om andra typer av glas som kan passa och var man kan hitta dessa så är jag tacksam för tips. Någon som har erfarenhet av att hyra glas? Kan man hamna runt tian styck eller är man för optimistisk då? Tacksam för alla tips och erfarenheter.
×
×
 • Create New...