Jump to content
whiskyforum

PGVInvest

Vanlig medlem
 • Posts

  84
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

PGVInvest last won the day on July 8 2012

PGVInvest had the most liked content!

About PGVInvest

 • Birthday 03/09/1967

Previous Fields

 • Whiskyklubb
  Ardbeg Committee

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Kön
  Man
 • Ort
  Vellinge

PGVInvest's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

3

Reputation

 1. Läser som en kratta. 1376 är en av dem jag saknar. Kommer den på auctionen får vi väl slåss med 100 andra....
 2. Om du vill se vilka som finns tror jag det är Geert som har best koll på detta: http://www.ardbeg.eu/ Jag tror inte min samling blir helt komplett. Vet att det släppts 4,5 liters MOR flaskor på alligator och lite andra och dessa går enbart till restauranger. Det gör att jag förmodligen "bara" når fram till runt 95%. Lite trist såklart men jag har förlikat mig med tanken. Skulle botten gå ur marknaden :-), så kan jag åtminstone njuta av dropparna, till skillnad om man köpt en dyr tavla i investeringssyfte. Mitt mål är också att försöka köpa 2 av varje flaska, varav den ena öppnas. Lite svårt dock på de gamla SC då INGEN whisky är värd att drickas som kostar mer än 5.000 SEK per 70 cl. Har däremot inga problem att köpa ett sample för för några hundra per cl om tillfället skulle uppenbara sig.
 3. Merlinn. Det beror nog lite på hur man räknar. Varje flaska är unik på sitt sätt :-) Jag ser t ex inte en ardbeg 10 som olika releaser om den kommer ut både 2011 och 2012. Däremot ser jag skillnad på Ardbeg 10 gamla och Ardbeg 10 nya efter återuppstarten. Här finns säkert lika många viljor som samlare. Jag anser att det finns runt 125 unika flaskor, varav runt 65 är SC. begard. SC 1375 står och pryder min samling :-)
 4. Det blev 4 flaskor Ardbeg. 2 SC som saknades i samlingen varav den ena blev lite dyr, men det var det värt. Snart är samlingen komplett :-)
 5. Det fungerade för mig. Har fått ordernummer :-)
 6. Det bästa är nog via whiskyauction. Jag har själv haft tanken och mitt val var då detta. Nu blev det inte att jag sålde, men det var det bästa alternativet. Jag hade 4-5 butiker i London som var intresserad av att köpa min samling, men deras bud var helt fel. Om du har några orginalbuteljeringar från Ardbeg så maila gärna dessa nummer. Jag kan vara intresserad att köpa de jag själv saknar.
 7. Ardbeg dyrare än vanligt tycker jag. Missade två fick bara en. 4717 måste vara två som SKULLE ha. Gick för mer än 1500 EUR.
 8. Tackar. Jag hade tur :-) Fick även Cask 2749 för 8.000 vilket jag tycker är ok.
 9. Vill man ha en komplett samling får det kosta
 10. Det var nog bland annat jag som drev upp den. Satte mitt maxbid på 8109 men någon hade tyvärr högre bud.
 11. Samma här. Order 1240x Måste vara 100% säkert.
 12. Tackar. Har funderat på om jag istället skall sätta en riktig gallerdörr där. Blir faktiskt lite snyggt också.
 13. Perfekta helt enkelt, vill ha de lite "grova" så de är hur bra som helst. Tack för hjälpen.
 14. MrCrowly, Exakt, fast mycket längre. Ledhasp heter de tydligen Ritade en bild. Delar av den du hittade är perfekt att fästa i regeln
×
×
 • Create New...