Jump to content
whiskyforum

LMR

Vanlig medlem
 • Posts

  214
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

LMR last won the day on June 15 2012

LMR had the most liked content!

About LMR

 • Birthday 03/08/1953

Previous Fields

 • Whiskyklubb
  Promillennium SSCC Akkurat SWE

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.glenlochy.com
 • ICQ
  0
 • Skype
  lourep

Profile Information

 • Kön
  Man
 • Ort
  Stockholm

LMR's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

9

Reputation

 1. Det blev fel i länken www.glenlochy.com/translation1.html skulle det vara. Men jag får tyvärr meddela att Alexander Pullegulov (uttalas pull-leg-off ) inte är speciellt trovärdig - speciellt inte den 1:a april. CaskAid buteljeringen kallad "Barley Legal" www.glenlochy.com/translation2.html kommer inte att släppas 2016 som planerats...
 2. Intressant artikel i en Ukrainsk tidning om en ny metod för lagring i fat. För en engelsk översättning och mer detaljer: www.glenlochy.com/translation1.com
 3. Någon som handlade något i veckan på McTears. Jag fick en flaska och frakten will MBetc ha 70 GBP pund för inkl försäkring. I augusti fick jag hem 7 flaskor för 126 GBP. Är det någon som är intreserad av samtransport till Sverige så fixar jag det.
 4. Vi kan ta detta på grain-provningen den 30:e - för du kommer. Har föreslagit K&L en lösning för att få hit flaskorna - och de ska återkomma.
 5. En ny Glenlochy har i veckan tappats för K & L Wine Merchants, Kalifornien. Det är fat 3022. Flaskorna beräknas vara klara för leverans i december 2012 (USA) Priset är 399,99 USD (75 cl) Du kan läsa mer här http://spiritsjournal.klwines.com/ I mars i år tog jag detta foto av fatet.
 6. Fick idag meddelande från Scotch Whisky Auction att man från den 1 september måste lägga på VAT på sina priser. Detta borde i så fall även gälla McTears och Bonham (UK). Detta fördyrar inköpen med 20%.
 7. Glenlochy Distillery Fort William hade järnväg. 1894 drog North British Railway fram järnväg till Fort William och 1898 skrev David Macandie (vin- och sprithandlare i Nairn och en av ägarna till Glencawdor Distillery som byggdes samma år) avtal med North British Railway och ett stickspår drogs fram till destilleriet. Detta gjorde att Glenlochy var en av de första byggnaderna i Fort William som byggdes av tegel.
 8. Det är en safe hos Ben Nevis - och priset är minst 4000,- GBP. Den är tillverkad av Archibald McMillan Ltd i slutet av 1950-talet. Det skiljer sig från de flesta andra som brukar ha ett lock som "sluttar". Det användes fram till januari i år. Ben Nevis hade två stycken och byttes ut mot safes från Forsyths - se http://www.glenlochy.com/SS_gallery_A_TILL_Z.html#Bennevis Det andra har man polerat upp och det står nu i visitor centre.
 9. Denna spirit safe - tillverkad i slutet av 50-talet är till salu direkt från destilleriet. Jag har blivit erbjuden den, men avböjt då min sambo tycker det börjar bli lite trångt i vardagsrummet ....samt att det just nu finns lite andra prioriteringen i livet. De flesta gamla spirit safes brukar hamna i visitor centre eller så görs de om till "nya" (t.ex Glenglassaugh's fina safe) så det är ett unikt tillfälle. Om du är intresserad så skicka mig ett meddelande så ger jag kontaktuppgifter.
 10. Detta blir något för historikerna att bita i.... Det kanske är vört som gäller för 1825 kallade sig James Fox när han sökte patent på en förbättrad safe. Håller med om det var lite överdrivet att kalla det "bomb" men får väl skylla på att jag tidigare fått dropp med nitroglycerin och det låg nära till hands... men ont krut förgås inte så lält...
 11. Jag skulle också tro mer på Roger sju dagar i veckan...... Men i det utskottsförhör jag hittat från 1831 står 4000,-. Det låter mycket men 1861 dömdes en Robert Kennedy, Ballechin Distillery till att betala 1000 GBP för att a manipulerat med safen. Detta utan att det fanns något som helst bevis på att det försvunnit sprit. Han sålde sedan företaget till Messr Robertson & Sons. Vem vet Fox hade kanske samme tumme med myndigheterna som vissa idag har med systembolaget.....
 12. Medvetet överdrivet! Roger Melander har dessutom en uppgift att ersättningen endast var 428 GBP men den jag har säger 4000 GBP så de blir att forska vidare - min ambition är att läsa patentet, men nu lär det tyvärr dröja.
 13. I alla whiskyböcker som jag har läst står att spirit safen utvecklades av Septimus Fox i slutet på 1810-talet och att användandet föreskrevs i The Excise Law 1823. Den som 1819 fick patent för "An Improved Method or Methods of Diminishing the Loss in Quantity and Quality of Ardent Spirits and other Fluids during the Processes of Distillation or Rectification" var dock James Fox, Plymouth Devon (även kallad James Fox d.y) 1825 fick han ytterligare ett patent: "An Improved Safe, to be used in the Distillation of Ardent Spirits" Även andra provade att utveckla spirit safes. 1821 på Carrickfergus distillery på Irland testades en utrustning utvecklad av Thomas Pottinger. Försöken övervakades av 3 inspector generals of excise". En av dessa generaler var Aeneas Coffey som senare blev känd genom patentet för "Coffey still". Det verkar som om denna utrustning dock var för komplicerad. Intressant är att James Fox enligt uppgift från 1831 (utskottsförhör med J.F Atlee) fick 4000 GBP av staten för att utveckla spirit safen. 4000 GBP 1831 motsvarar i dagens penningvärde ca 2,5 miljoner GBP. Fox verkar haft tumme med myndigheterna.... (tavla av spirit safe - Talaat Elshaabiny London)
 14. Sandlåda eller inte – men det som hänt gör att systemprogrammerare får dåligt rykte....
 15. Blir säkert en bra marknadsföringsgrej av detta också - som när taket föll in ...."North British Legionnaire's Disease Special Release"
×
×
 • Create New...