Jump to content
whiskyforum

Jenz Rönnow

Admin
 • Posts

  6,671
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Jenz Rönnow

 1. Verkar som att det blivit lite bättre med tanke på spammarna eller?
 2. Jag har tagit fram stora släggan och täppt till registreringen. Detta kommer medföra att konton manuellt måste godkännas innan det går att posta något på forumet, men å andra sidan så slipper vi lägga tid på att rensa bort och stoppa alla spammare. Hoppas det blir bättre nu framöver. Hojta till om ni ser att det finns något konto kvar som inte blockerats ännu och som sprider dynga här på forumet.
 3. Just nu pågår uppgradering av forumet mjukvara, och saker och ting kan se lite konstiga ut. Vi har även lagt på ett certifikat som gör att all trafik till/från sidan är krypterad, så kallad SSL eller https.
 4. Det är lite svårt med nuvarande versionen av forumet, de har tyvärr plockat bort den funktionaliteten, så det är numera upp till mig att ha koll på när VIP-medlemsskapen löper ut.
 5. Ledsen att det tagit sådan tid, men nu är det fixat!
 6. Jag har uppdaterat rutinerna för hur betalningen hanteras kring VIP-medlemsskapen. Läs mer här: Vill passa på att tacka alla er som fortfarande stödjer whiskyforum genom denna funktion!
 7. För information är whiskybanken pensionerad sedan några år tillbaka.
 8. Whiskybanken är pensionerad sedan några år tillbaka. Man får leta på forumet istället.
 9. Det har blivit lite ändringar i nya forumsystemet, så jag måste göra om lite hur detta med VIP hanteras. Ni har varit VIP även om det inte synts under profilen, men nu är det fixat så det syns i profilen också
 10. Njea, det skall inte vara två parallella forum, en vidaresändning fallerar från gamla forumet, och det är f.whiskyforum.se som gäller. Försöker få rätt på vidaresändningen.
 11. Skall kolla på det. Maila till support adressen på whiskyforum från den e-post kontot är registrerat på.
 12. Snabbare än så här blir nog svårt att trixa till det. Hoppas det funkar för er.
 13. Som ett första steg är nu databasen flyttad, men det verkar ha minimal påverkan. Skall fortsätta med att prova flytta forumdelen till ny server.
 14. Ja nu skulle jag kunna skriva en hel del om vilken kompetens som krävs för den aktuella uppsättningen av forumet, men avstår från detta. Det är tyvärr inte så enkelt som att "anlita en kompetent datapartner" för att få rätt på prestandaproblemen. Problemet ligger i att den uppgraderade versionen av forumet inte fungerar speciellt snabbt på nuvarande serverplattform, vilket innebär ett plattformsbyte med en hel del komplexa beroenden som skall brytas eller dirigeras om. Det finns en hel del Google indexeringar med höga rankningar att ta hänsyn till så förändringarna är något som måste göras med fingertoppskänsla. Skall man se helt kommersiellt på det hela så innebär ett års VIP-medlemskap ersättning för ca 12 minuters arbete. De initiala förändringar som behöver göras kanske tar 6-12 timmar att genomföra. Efterföljande arbete kommer troligen att ta minst lika mycket till. Sen tillkommer hosting av sajten vilket är flera tusen om året. Jag driver whiskyforum och har alltid gjort det på ideell basis med endast en liten ekonomisk hjälp från VIP medlemskapen (men än så uppskattad). Så det är inte så att jag håvar in en massa pengar på VIP medlemskap och sitter på Bahamas och vältrar mig i en solstol, om någon nu fått för sig det. Tyvärr har jag inte lika mycket "fritid" att lägga på forumet som jag kunde i början, då jag nu har en hel del andra förpliktelser att ta hänsyn till. Det går att lägga ner hur mycket tid som helst på ett sådant här projekt, men någon stans skall det också gå att motivera - både för mig själv och för min familj, om man ser till utfallet - ROI. Med detta sagt så har jag lite idéer hur jag skall kunna få forumet snabbare, men det kräver en del testande för att se om det blir en prestandaförbättring eller inte, och det kommer att ta lite tid att genomföra detta. Jag har inte glömt bort forumet, och det kommer förbättringar. Keep calm och drick en whisky!
 15. Har för mig att MoM fixar det med alkoholskatten automatiskt, precis som The Whisky Exchange gör.
 16. För värdering så sök efter din flaska här: https://whiskyauction.com/ Se under "Results Database".
 17. Märks det någon skillnad nu? Har tweakat på prestandan lite...
 18. Rättigheterna är justerade nu, något blev inte som det skulle under uppgraderingen helt enkelt
 19. Jag upplever det inte så segt som det beskrivs. Är det fortfarande ett problem?
 20. Hej på er alla! Jag har nu uppdaterat programvaran för forumet till den senaste versionen, och en del saker är fortfarande inte helt klara. Men förhoppningsvis är denna versionen lite bättre än den gamla och mer anpassad till dagens webbläsare och webbtekniker.
 21. Jag hade också valt Lagavulin
 22. Jag tror bara det är så att korken inte riktigt klämts åt som den skall under tillverkningen.
×
×
 • Create New...