Jump to content
whiskyforum

StefanW

VIP Medlem
 • Posts

  251
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  11

Posts posted by StefanW

 1. Har pengarna dragits för köpet?

  Jag fick besked rätt tidigt att jag fick 3 flaskor Laffe 21y tilldelat, så jag beställde/betalade direkt. Dock har jag inte fått nåt mail om att ordern är skickad än.Vet att folk beställt efter mig och fått mail om att "your order is dispathched".

   

  Nån annan som har samma "problem"? (kanske för tidigt att bli orolig...)

   

  Nja, det tog väl 4-5 dagar sist jag beställde, innan paketet skickades. Mina erfarenheter från Islay är att "det tar den tid det tar"... ^_^

 2. Men det finns ju bra NAS också, vilket inte får glömmas bort. Ett prima exempel är ju Ardbeg OB Uigeadail, som jag visserligen inte provat senaste upplagan av.

   

   

  Ugglan är fortfarande en riktigt bra Ardbeg!

   

  En variant på NAS, är Glengoyne Teapot Dram, där det finns info om exakt vilka fat som ingår och vilka åldrar. Står inget på flaskan, men går lätt att hitta på hemsidan. Fler borde följa efter...

  • Like 1
 3. Jag har märkt att nya destillerier, både i Sverige och i andra länder, så är det spännande i början när 3-4-5 åringarna dyker upp. Intresset och kvalitén planar ut, i vissa fall dyker neråt. Det är då man behöver hitta på något riktigt spännande eller få till en standard-malt, så man kan hålla fabriken igång tills man har ett brett register i lagerhuset med både ålder och olika fat.

   

  Mackmyra har problem nu, innan deras 10åring dyker upp. De har kört sin 1:a utgåva lite för länge och deras specialare har tappat i värde.

  Frågan är om de tänker släppa 2:a utgåvan nu? Eller köra 10:an som ny standard?

   

  Kilchoman är ett annat exempel. Väldigt poppis i början, men har nu börjat plana ut lite. De har dock alltid en prisvärd standard, runt 400-500kr.

   

  Isle of Lime från Roma på Gotland, pratade om att köra grainwhisky också, för att finansiera maltwhiskyn. Inte helt dum tanke faktiskt. Intresset för en bra svensk "blended' för ~250kr är säkert stort och kan bidra till att många destillerier i Sverige kan få en stabil grund att stå på.

   

  Skottarna har länge livnärt sig på att sälja 90% av whiskyn till blended...

 4. Ett sampel...

  Caperdonich 1972-2011, Maltbarn, ex sherry butt, 55.6%

  Varm apelsin, körsbärslikör, röda äpplen, fuktig mockaväst, citronskal, blött gräs, lång vacker solnedgång, vörtbröd, nymalen svartpeppar, röd chili, grillkol, saltgurka, välanvänd gungstol, ananas, lime, torrt höstlöv.

  1972 var ett fantastiskt år för Caperdonich!

  93p

   

  (edit, fel %)

  • Like 8
 5. "Queen Anne" - Rare Scotch Whisky, 70 proof, 26 2/3 oz, ~1970. (Blended)

   

  Doftar trevligt. Jordgubbe, vanilj.

  Försiktig i smaken, lätt, klassisk malt, troligtvis mindre del grain i denna, citron, ingefära, salt, dammig plyschsoffa.

   

  Helt okej! Får några extra poäng för "kuriosa" och upp emot 40 år i oöppnad flaska.

   

  79p

  • Like 1
×
×
 • Create New...