Jump to content
whiskyforum

Norling

Vanlig medlem
 • Posts

  207
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Norling

 1. Har beställt såväl en Box: Challenger som en Rosebank 21 Diageo, men känner att jag nog borde avstå en av dem. Valet kan kanske ses som självklart för de flesta men själv känner jag mig aningen förblindad eftersom jag redan har en Rosebank (Rare Malts). Just nu tänker jag så här: Nr 2 från Box, inte lika god som Festival men dock det andre släppet, spännande. Rosebank, i mitt tycke den absolut bästa lowland, tämligen efterfrågad på marknaden, sinande lager och färre OB släpp, endast 12 flaskor till SB denna gång, mkt. bra pris! Vad säger ni?
 2. Känns som om det var väldigt länge sedan det släpptes någon riktigt spännande whisky på SB. Men på vinsidan är det tack och lov bättre, blir till att hugga ett par châteauneuf-du-pape.
 3. Avnjuter en Coleburn 25yr 1980 OMC...en helt klart underskattad malt som det inte talas mkt om.
 4. Brukar åka från Cph och deras taxfree är inte särkilt prisvänlig. På Las Palmas flygplats handlar man på hemvägen.
 5. De har ett helt ok basutbud men inget märkvärdigt (tex. laffe, bowmore surf-mariner, dalmore 12-15, auchentoshans taxfree serie, HP taxfree, etc). Själv köpte jag en octomore senast jag var där.
 6. Ikväll ska jag för ovanlighetens skull bjuda gästerna på Tesseron L-N76 XO och Delamain Vesper, men egentligen borde man avsluta med en riktigt fin malt. Får nog suga på den ett tag.
 7. @ fuseoil Eftersom jag själv haft förmånen att arbeta med provtagning vid såväl klockbotten-destillering som silbotten-destillering blev jag lite nyfiken på hur och var du arbetat med destillering.
 8. Helt oläst utan skavanker och dessutom signerad av Ulf, ibland har man flyt!
 9. Denna trevliga bok har tyvärr utgått och därför undrar jag om någon här vet vart man kan hitta ett begagnat exemplar. mvh Håkan
 10. Ni har nog rätt, köper ett p-kort på Bishops Arms istället.
 11. Någon som känner till eller vet något kring dessa provningar. Skulle vilja ge svärfar en upplevelse som inte kretsar kring mitt tjat. http://www.upplevelsepresenten.se/whiskyprovning-malmo.html
 12. Börjar kvällen med en Glen Albyn 1976 G&M.
 13. Ett jättestort tack basbear! Jag beställde faktist både "The making of Scotch whisky" och "Scotch missed", 267 resp 119 kr får man verkligen kalla billigt.
 14. Funderar på att införskaffa denna bok men undrar hur pass mkt. fakta & berättelser det står om de nedlagda destillerierna. Ges det mer info än i Elsbergers bok? mvh Håkan
 15. Beställt en Caperdonich 8 (1979) och på SB hittade jag Curiositas med sänkt pris till 299:-
 16. Hämtat hem en Caperdonich 1992 Signatory och en Glenfarclas 25.
 17. 900 minisar låter mäktigt. Personligen hade jag gärna sett en större tillgängligheten på minisar, eller varför inte box-collections som sb ibland har med snapps. Har du någon Kilchoman New Spirit i samlingen?
 18. Benriach raw cask 1991 är inte så tokig
 19. Ett par nya inköp har det blivit inför semestern: En Banff 1982 21y RM skall flytta från Danmark till Sverige (Inte så lång flytt i detta fall) Coleburn 1980/2005 cask 2128, Douglas Laing OMC
×
×
 • Create New...