Jump to content
whiskyforum

Spetting

Vanlig medlem
 • Posts

  358
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Spetting last won the day on November 27 2012

Spetting had the most liked content!

About Spetting

 • Birthday 11/21/1978

Previous Fields

 • Whiskyklubb
  Roslagens Whiskysällskap

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Kön
  Man
 • Ort
  Stockholm
 • Intressen
  Golf och Whisky.....

Spetting's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Week One Done Rare
 • One Month Later Rare
 • One Year In Rare

Recent Badges

8

Reputation

 1. Hej Har varit på Islay 6-7 gånger, varav tre gånger på festivalen. Måste säga att det är en upplevelse att åka på festivalen och gå på specialprovningar och vara med om atmosfären. Gillar du Islay whisky är det verkligen att rekommendera. Men å andra sidan är det också grymt mycket mer folk. Du måste hänga på låset så fort provningarna släpps på respektive destilleris hemsida och boka i samma sekund som det släpps. Tänk nästan Ardbeg-släpp på systemet. Du måste boka boendet till 2019 redan nu om du ska ha en chans att få tag på något då de flesta är återkommande resenärer från år till år och bokar årsvis i förväg. Så det kräver långsiktig planering, men det är kul när man väl är på plats. Vi har varje gång haft Port Ellen som utgångspunkt och bott där. Vi har bott på White Hart Hotel när vi har varit på festivalen, mest för att det varit fullt överallt annars. Lyckas du hitta någonting annat är det att rekommendera då det finns en del att önska på det hotellet. Men det funkar om du inte har alltför höga förväntningar. Läget är bra. Det finns ett par förslag på boenden på https://www.islayinfo.com/. För att ta oss runt på ön har vi hyrt cyklar för att cykla till Ardbeg, Laphroaig och Lagavulin. Cyklar finns att hyra http://www.islaycycles.co.uk/hire.phpoch även på Port Ellen playing field som ligger precis bredvid White Hart Hotel. Nåt år har vi även gått till Lagavulin/Laffe. Funkar om det är bra väder. För de längre sträckorna, bowmore, bruichladdich, caol ila har vi åkt taxi. http://www.carols-cabs.co.uk/eller https://www.islaytaxis.com/ är några exempel. Men du behöver boka minst ett par månader innan. Om du har Facebook så följ Islay whisky festivals sida så får du info om när respektive program släpps osv. så du inte missar något. Eller kolla själv med jämna mellanrum på https://www.islayfestival.com/ Campbeltown maltfestival har jag varit på två gånger innan festivalerna. Det är verkligen värt sina extra dagar! Inte lika mycket folk och bättre utbud av whisky skulle jag säga. Bättre priser på både flaskor och provningar. Missa inte att boka Cadenhead warehouse provning. En upplevelse! Lycka till!
 2. 20/5 runt 500kr om jag kommer ihåg rätt
 3. Har ardbeg börjat skicka till Sverige igen? Jag trodde de slutat med det
 4. Hörde nåt om att den skulle komma 30/10 istället
 5. Ropade in min första flaska någonsin. LM001. Hälften av faten är destillerade samma dag som jag föddes så jag är kanon nöjd! Fick den till bättre pris än vad jag trodde
 6. Som vanligt ingenting. Vad var det om kryssning?
 7. Själv lyckades jag med konststycket att avanmäla mig på de nyhetsbrev jag fick från Ardbeg. Fingrade lite för mycket när jag läste mailet i telefonen och insåg försent att jag tryckt på fel rad. Efter det har det givetvis varit stendött. Har försökt ändra mail och även skapat nytt konto med ny mail men det hjälper inte. Tror inte det är någon större fara att dela ut artikelnr eftersom de senaste släppen har varit relativt stora och legat kvar rätt länge innan de vart slutsålda på bolaget. Småreleaserna är nog bara att glömma från Ardbeg.
 8. Låter trevligt. Hade gärna betalat 199kr för att bara prova 75:an... Var det för comitee medlemmar eller?
 9. En långsökt tanke men finns det risk att det kan bli diskussion från försäkringsbolaget om hur man skaffat flaskorna när de inte är köpta på bolaget utan av privatpersoner eller via näthandel som inte är helt okej?
 10. Vad har du och övriga som får ersättning för försäkringsbolag? Är det något bolag som är bättre och något som är sämre?
 11. Var köper man parafilm? Slår ni in runt hela toppen eller hur gör ni?
 12. Den länken funkade inte för mig, vad var det för spännande?
 13. Dum fråga kanske, men har du kollat ardbegs hemsida?
×
×
 • Create New...