Jump to content
whiskyforum

rce

Vanlig medlem
 • Posts

  8
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by rce

 1. Hej på er! Jag har beslutsångest och behöver höra era synpunkter. Jag har så smått börjat köpa på mig lite nektar från stängda dest. men nu velar jag mellan följande: - Glen Albyn 1976 "G&M" - Linlithgow 25yr 1982 "Single Malts of Scotland" - Dallas Dhu 1979 "G&M" <---- Fast här ryktades det väl om att de kanske skulle starta igen? Vilken av dessa hade ni själva valt? Sedan undrar jag om Douglas Laings serie "Old & Rare" verkligen är värd sitt pris....ganska dyra i förhållande till ålder iaf.
 2. Vill mest höra vart era smaklökar hamnar...
 3. Hallå på er alla, jag känner mig villrådig och skulle behöva hjälp att bestämma mig mellan Laphroaig CS 10 och Kilchoman Summer Release 2010?
 4. Imorgon blir det systemet men jag velar faktist fortfarande. Saken är den att jag har minst en standard från vare Islay-dest. något fler Ardbeg & Bowmore. Det är nog rök jag vill ha men är fortfarande rädd för att köpa en flaska som bara är en massa rök, tunn och mkt spår av finkel mm. Den enda unga Islay jag smakat är Bowmore Legend och den var otroligt välsmakande så jag skulle gärna vilja ha en ung till... Är det mer rök i Ileach än i Ardbeg Ten? Jag läste att den antagligen inte är mer än max 5år och idag inte alls den samma som den Jim M betygsatte. Vore det en idé att istället köpa en Laphroaig Quarter Cask som är 8 år trots att jag har 10 åringen? mvh rce
 5. Hej, jag funderar på att köpa antingen en Clynelish 14år eller en Ileach, vilka båda verkar prisvärda. Jag hade tagit ett beslut på Ileach när jag läste på någon sida att den är väldigt väldigt rökig, stämmer det? Jag gillar Lagavulin 16år väldigt mycket, är den betydligt mer rökig än den? Vilken skulle ni köpt om det står mellan Clynelish 14 och Ileach?
 6. Tack för alla svar och förslag på fler rökiga. Vill dock höra era åsikter om yttligare en sak....Om man ställer Talisker 10 mot Caol Ila 12 vilken håller högst klass och upplevs som rökigast? Vilken skulle ni välja?
 7. Jag är en inbiten älskare utav rökig whisky och försöker desperat att finna något utanför Islay. Jag upptäckte för ett tag sedan att Benriach Curiositas 10 enligt beskrivning skall ha en påtaglig rökig karaktär med en PPM likvärdig Caol Ila 12, stämmer detta? Jag undrar även hur den står sig i stort mot Islay whisky samt Talisker...
 8. Hej Jag är lite sugen på att införskaffa en Highland Park 12 men undrar hur den står sig mot Bowmore när det gäller rökighet?
×
×
 • Create New...