Jump to content
whiskyforum

jonre723

Vanlig medlem
 • Posts

  475
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

jonre723 last won the day on July 13 2016

jonre723 had the most liked content!

Previous Fields

 • Whiskyklubb
  BV

Profile Information

 • Kön
  Man

jonre723's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Week One Done Rare
 • One Month Later Rare
 • One Year In Rare

Recent Badges

27

Reputation

 1. Håller med ovanstående. Benriach, Glendronach, Aberlour, Balvenie och Macallan är nog mina favoriter i Speyside, samtliga turer i prisklassen £25-50.
 2. De flesta av flaskorna från 2013 har funnits i butikerna på Diageos destillerier under sommaren 2014, inklusive Lagavulin 37.
 3. Jag är intresserad av en 2:a Port Ellen.
 4. Har det hänt något här? Jag är intresserad av åtminstone Brora, Port Ellen och Rosebank.
 5. Det tar alltid längre tid än man tänkt sig att fukta in en ny humidor. Jag skulle köpa ett stort beadsrör istället för fuktaren som följde med, men istället lägga cigarrerna och beadsröret i en tätslutande plastlåda i väntan på att humidoren uppvisar stabila värden. Cubano.se har allt du behöver. Tänk på att man inte kan ha för mycket beads. Gällande röktips så föredrar jag oftast Bolivar Petit Corona, Trinidad Reyes och Rafael Gonzales Petit Panatela bland småttingarna.
 6. Om man håller sig till vad som är lättillgängligt så håller jag Ardbeg Uigedail högst. Bland de övriga riktigt rökiga så tycker jag nog att ALL Lagavulin är bra och ung fatstark Laproaig vill jag inte heller vara utan, (men Quarter Cask duger bra om man inte får tag på någon 10yo Cask Strenght). Bland de halvrökiga så är nog Talisker 10 mest prisvärd i nuet, även om jag gillar 18-åringen mer. De flesta Springbank är bra, men jag saknar 10yo 100 Proof som de tog bort härom året. (Hittar du den så är det bara att köpa). HP18 är en milstolpe och har lite av varje. Den är svår att inte gilla. Samma sak gäller för Yoichi 10. Orökt (eller väldigt lite rökigt) brukar topppas av Nadurra och A'bunadh, men jag håller Glendronach Revival som världen billigaste 90-poängare. Gällande de nedlagda så skulle jag vilken dag som helst byta ut Auchentoshan mot Rosebank, men det är en helt annan prislapp och Auchentoshan 12 är fortfarande den mest prisvärda trippeldestillerade whiskyn.
 7. Byter du ut Macallan 12 mot Glendronach 15 Revival så ser det riktigt bra ut. Jag hade även gärna sett någon Lagavulin och någon Laphroaig på 46+%, men i stort känns det väldigt bekant och bra. Jag skulle inte gnälla i din bar.
 8. Jag avskyr när det kommer släpp som exempelvis den Mortlach OB som kom häromåret. Nedspädd, ålderslös OCH färgad. Snacka om grisen i säcken. Jag skulle aldrig köpa en sån flaska. Provade den på ett destilleri nu när jag senast var i Skottland och den var givetvis mycket sämre än 16yo F&F... Glendronach's OB cs har jag inte heller varit speciellt imponerad av. De är inte dåliga, men 15-åringen är bättre alla dagar i veckan. Alla nya Talisker lider av samma problem - det är bra, men 10yo är bättre. Överlag ogillar jag nas. Mest prisvärda whisky tycker jag dock Ardbeg Uigeadail så jag är väl inte helt konsekvent, men sedan Corryvreckan och Supernovorna tycker jag inte att de har släppt något som varit värt pengarna (bortsett från Uigeadail, givetvis). Det jag stör mig MEST på, framförallt gällande Diageo, är oviljan att presentera vad flaskan egentligen innehåller. Jag kan acceptera exempelvis Longrow CV eftersom de inte hemlighöll vad som var i. Så länge man berättar att det är typ "60% 5-årig bourbon, 15% 7-årig port och 25% 11-årig oloroso" så har jag inga problem med att det inte står "5yo" på flaskan.
 9. Jag var där för ett par veckor sedan. Avslutade med en provning nere i Broras lokaler. Troligtvis kommer det nya besökscentret att bli nere på Brora. Diageo storsatsar överallt. Caol Ila gjorde en jätteutökning för ett par år sedan. Mortlach håller på och både Glen Ord och Clynelish ska dubbla sin kapacitet under närmsta året. Vad får vi? Dyrare whisky utan ålderangivelse...
 10. Överlag så tycker jag att de ÄR väldigt bra, men i princip så är det bara Yoichi 10 som är värd pengarna ur konsumtionsperspektiv. Det finns en massa gamla Karuizawa som är i klass med toppnamnen från Speyside, men sällan BÄTTRE. Jag tror att det är mest hype, ni vet: genomsnittsgubben som stolt tar fram sin Yamazaki 12yo från hyllan där den trängs med Macallan 12yo, random Mackmyra, taxfree-Bowmore och 40%-ig Laphroaig... "Den HÄR ska du prova, det är bra grejer".
 11. Glendronach 15 Revival liggger något högre i pris än ditt önskemål (539kr), men är oslagbar i den prisklassen. Annat gott som jag håller högt är Laphroaig Quarter Cask, Talisker 10 och Glenlivet 16 Nadurra.
 12. Tack Lazze. Jag minns att vi pratade om detta under en frukost på Islay förra sommaren. Callanish finns med på "att göra"-listan.
 13. Deconstructing The Dram på Ardbeg är nog den bästa tur jag gjort.
 14. Det vet jag inte. Det är väldigt teoretiskt i nuläget, men jag kan tänka mig ett par nätter på ön?
×
×
 • Create New...