Jump to content
whiskyforum

jonre723

Vanlig medlem
 • Posts

  475
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Posts posted by jonre723

 1. Det tar alltid längre tid än man tänkt sig att fukta in en ny humidor. Jag skulle köpa ett stort beadsrör istället för fuktaren som följde med, men istället lägga cigarrerna och beadsröret i en tätslutande plastlåda i väntan på att humidoren uppvisar stabila värden. Cubano.se har allt du behöver. Tänk på att man inte kan ha för mycket beads. :)

  Gällande röktips så föredrar jag oftast Bolivar Petit Corona, Trinidad Reyes och Rafael Gonzales Petit Panatela bland småttingarna. 2. Om man håller sig till vad som är lättillgängligt så håller jag Ardbeg Uigedail högst. Bland de övriga riktigt rökiga så tycker jag nog att ALL Lagavulin är bra och ung fatstark Laproaig vill jag inte heller vara utan, (men Quarter Cask duger bra om man inte får tag på någon 10yo Cask Strenght).

  Bland de halvrökiga så är nog Talisker 10 mest prisvärd i nuet, även om jag gillar 18-åringen mer. De flesta Springbank är bra, men jag saknar 10yo 100 Proof som de tog bort härom året. (Hittar du den så är det bara att köpa). HP18 är en milstolpe och har lite av varje. Den är svår att inte gilla. Samma sak gäller för Yoichi 10.

   

  Orökt (eller väldigt lite rökigt) brukar topppas av Nadurra och A'bunadh, men jag håller Glendronach Revival som världen billigaste 90-poängare.

  Gällande de nedlagda så skulle jag vilken dag som helst byta ut Auchentoshan mot Rosebank, men det är en helt annan prislapp och Auchentoshan 12 är fortfarande den mest prisvärda trippeldestillerade whiskyn.

 3. Jag avskyr när det kommer släpp som exempelvis den Mortlach OB som kom häromåret. Nedspädd, ålderslös OCH färgad. Snacka om grisen i säcken. Jag skulle aldrig köpa en sån flaska. Provade den på ett destilleri nu när jag senast var i Skottland och den var givetvis mycket sämre än 16yo F&F...

  Glendronach's OB cs har jag inte heller varit speciellt imponerad av. De är inte dåliga, men 15-åringen är bättre alla dagar i veckan. Alla nya Talisker lider av samma problem - det är bra, men 10yo är bättre.

  Överlag ogillar jag nas. Mest prisvärda whisky tycker jag dock Ardbeg Uigeadail så jag är väl inte helt konsekvent, men sedan Corryvreckan och Supernovorna tycker jag inte att de har släppt något som varit värt pengarna (bortsett från Uigeadail, givetvis).

  Det jag stör mig MEST på, framförallt gällande Diageo, är oviljan att presentera vad flaskan egentligen innehåller. Jag kan acceptera exempelvis Longrow CV eftersom de inte hemlighöll vad som var i. Så länge man berättar att det är typ "60% 5-årig bourbon, 15% 7-årig port och 25% 11-årig oloroso" så har jag inga problem med att det inte står "5yo" på flaskan.

   

   

  • Like 2
 4. Jag var där för ett par veckor sedan. Avslutade med en provning nere i Broras lokaler. Troligtvis kommer det nya besökscentret att bli nere på Brora. :)

  Diageo storsatsar överallt. Caol Ila gjorde en jätteutökning för ett par år sedan. Mortlach håller på och både Glen Ord och Clynelish ska dubbla sin kapacitet under närmsta året. Vad får vi? Dyrare whisky utan ålderangivelse...

  • Like 1
 5. Överlag så tycker jag att de ÄR väldigt bra, men i princip så är det bara Yoichi 10 som är värd pengarna ur konsumtionsperspektiv. Det finns en massa gamla Karuizawa som är i klass med toppnamnen från Speyside, men sällan BÄTTRE.

  Jag tror att det är mest hype, ni vet: genomsnittsgubben som stolt tar fram sin Yamazaki 12yo från hyllan där den trängs med Macallan 12yo, random Mackmyra, taxfree-Bowmore och 40%-ig Laphroaig... "Den HÄR ska du prova, det är bra grejer". :)

  • Like 2
 6. Såg precis recensionen på Whiskyfun av Brora 40yo OB. Sjukt irriterande att de väljer att göra en sådan utgåva, men om någon känner för att sampla upp en flaska så är jag givetvis intresserad av att prova den...

 7. Hej!

  Jag planerar för fullt en resa tillsammans med min man, som är en stor whisky älskare. Tänkte ge honom resan i 50-års present, så jag kan inte ta honom till hjälp:-)

  Vi åker med Norwegian till Edinburgh torsdagen den 3:e juli och tänker först besöka Scottish Game Fair på fredagen, sova någonstans i Perth och sedan dra iväg tidigt på morgonen mot Islay.

  Behöver tips på sevärdheter längs vägen mot Port Kennacraig (som jag kan se nu så går det en färja kl 1800, som vi borde hinna med). Pitlochry besökte vi på vår förra och hittills enda resa till Skottland.

  Söndag och Måndag tänkte jag planera in några destillerier, eftersom jag inte själv dricker whisky så har jag svårt att veta vilka som man ska besöka. Jag vet att maken är intresserad av Jura och Laphroaig, har ni några tips att komma med?

  Vart ska man bo på Islay? Tips i Perth?

  Vi reser hem från Edinburgh med ett plan som går kl 15.55 på tisdagen, är det för tight att lämna Islay på morgonen med färjan som avgår 07.00?

   

  Tack på förhand

  Novis på whisky

  På väg till Kennacraig kan det vara värt att ta ett stopp i Inveraray. Där ligger Loch Fyne Whisky Shop som är väldigt besöksvärd.

   

  Jura ÄR värt att besöka, men något tidsödande då det ligger på grannön med samma namn. En lördagkväll på Jura Hotel är dock en upplevelse i sig. Ta destilleriet dagen efter (om det är öppet) och åk sedan tillbaka till Islay för ett par turer söndag/måndag. Försök att åtminstone få till Laphroaig/Lagavulin/Ardbeg. Det ligger väldigt nära varandra och bor man i Port Ellen så går det att promenera, även om det är ganska långt. Det blir VÄLDIGT tight att åka hem morgonfärjan, men det bör gå. :)

  • Like 1
×
×
 • Create New...