Jump to content
whiskyforum

Sundbom

Vanlig medlem
 • Posts

  1,119
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Sundbom last won the day on September 24 2012

Sundbom had the most liked content!

About Sundbom

 • Birthday 03/19/1984

Previous Fields

 • Whiskyklubb
  South Stream Whisky Society, Slainte

Profile Information

 • Kön
  Man
 • Ort
  Söderfors
 • Intressen
  Whiskyn har tagit över mitt liv.

Recent Profile Visitors

4,756 profile views

Sundbom's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

6

Reputation

 1. 2012 är bra, men för dyr i förhållande till tex 18 yo 2009 som också är bra. Sen så kan man inte generalisera och säga att den gamla är bra. Det finns en del 21:or om man säger så.
 2. Då min whiskyklubb avvecklas så säljer jag lite samplesflaskor. 20 cl, olika sorter, endast glas. 13 st á 10:- 10 cl Platta sorten som whisky-doris har haft. 11 st á 8:- 5 cl, blandade sorter. Några plaströr. 7 st á 2,50:- 4 cl Höga smala plus två whisky-dorisflaskor 13 st á 2,50:- 3 cl Bruna plus tjock exempelvis MOM, whiskysamples 20 st á 2,50 En brun 2,5 cl á 2,50:- 2 cl olika 5 st á 2,50:- Slänger med en beg doserare för 2 cl på köpet. Totalt: 333:- Hämtas i Söderfors. Skulle kunna skickas med Schenker för 120 om jag hittar en ultimat kartong. Svar via PM SÅLDA
 3. "Ja, och givet din ev framtida situation håller jag tummarna för att du får allt du begär. Däremot ser jag inget skäl i att göra skillnad på sättet att agera i stycke ett eller två. Har du bestämt dig för att; "hmm, den här flaskan vill jag inte ha längre", och du begär att köparen ska ge dig mer pengar än du givit själv, när denne kunnat köpa den själv annars, så menar jag att du agerar på samma sätt som i första stycket." Ok, där tycker vi helt enkelt olika. Må så vara. Så om du sitter på en Ping 1 som du vill sälja för att smaken har förändrats eller för att du ska köpa något annat så lägger du ut den för de 3000 du köpte den för? Och inte för 12-15000 som du lätt kan få för den? Bara ett exempel.
 4. Drar mitt strå till diskussionen. Att boka upp sig på flaskor eller att stå och köa i timmar för att ett par dagar senare (eller timmar) sälja för ockerpriser på forumet, det tycker JAG är fel. Man ger de som verkligen vill ha flaskan en mindre chans att få tag på den. Men att köpa whisky som man älskar/tror att man älskar eller bara inte kan låta bli att trycka hem från nätet till samlingen, och sälja efter en viss tid kan inte vara fel enligt mig. Jag är eventuellt på väg att förlora jobbet pga arbetsbrist. Då kommer jag antagligen att sälja undan ett par flaskor. Dom som vill får gärna sälja whisky som dom köpte för 2 år sedan för inköpspris. Då är ni riktigt bra människor! Ska jag sälja buteljer som jag älskar eller som jag har svårt att skilja mig ifrån så säljer JAG dom för marknadspris. Typ snittet från de 3 senaste wa - 10-20 %.
 5. Sundbom

  Senaste köp

  1 Chianti Classico Rancia Riserva 2008 2 Bruno Paillard Brut Assemblage 2002 2 Chanoine Brut Millesime 1995 7 Cascina Cucco Barolo Cerrati 2006
 6. Intressant att se om det blir en Glendronach i topp.
 7. Igår så blev det kalvstek och denna fantastiska Barolo: 2008 Burletto, Barolo Acclivi
 8. Korkade upp Bruno Paillard Assemblage Brut 2002. Fantastisk Champagne från en suveränt Vintage. Finns kanske några flaskor kvar på SB.
 9. Dom skriver själva om den så här: Overall: Are there words to do justice to a whisky like this? Probably not however I'll give it a shot. Där har dom lite trovärdighetsproblem. Dom snackar upp varenda släpp som dom gör som om det vore det bästa som världen har sett. Har dock inte provat denna.
 10. Lite samma smak som jag. Höga förväntningar på RM men Linlithgow 30 var ett strå vassare!
×
×
 • Create New...